Xynth'i GP32X'e Taşıdık

0
anhanguera
Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)
Güzel yanı Linux kernel + GNU kullanıyor olması, ki bu bir çok programı portlamanızda gercekten cok kolaylık sağlıyor.

Ben de rahat duramadım, hemen arm için toolchain kurdum. ve Xynth'i GP2X'e portladım.

Işte sonuç:
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth/img/xynth_gp32x_01.png
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth/img/xynth_gp32x_02.png

Resim kaliteleri için üzgünüm, arkadaşın telefonu ile çektik.

Alper Akcan "anhanguera"

Görüşler

0
Ragnor
GP2X forumlarını gezerken birilerinin Xynth'i Gp2x'e çevirmekten bahsettiğini duymuş ve kafamda bir yere size bundan bahsetmeyi yazmıştım. Anlaşılan benden önce davranmışsınız. Güzel gözüküyor. Bu çalışma için çiçeği burnunda bir GP2X kullanıcısı olarak teşekkür ederim.
Ama merak ediyorum neden amatörce? Yani arkasında büyük firmaların desteği olmaması mı? Yoksa herkese aygıt üzerinde geliştirici olma şansı verdiği için mi? (Evet, hassasım bu konuda :)).
0
anhanguera
selam, begendiginiz icin tesekkurler. gp2x in arkasinda ne buyuklukte bir firma oldugunu bilmiyorum. alet uzerinde developmenti da engellememelerinin kendileri icin faydasi var zaten. neden amator oldugunu dusundugumun sebebine gelince; elinize birer adet nintendoDS, Sony PSP, GP2X alin. acmaniza gerek yok, kutudan ciktigi gibi.. eger fark(lar) hissetmiyorsaniz diyecek birseyim yok ;) gp2x in kasa tasarimi cok basarili degil bence, kullanilan malin kalitesi de digerleri ile kiyas kabul etmez. gp2x deki joystick analog olmadigi gibi, tepki suresi de cok uzun. ve yakn zamanda elimde kalacagindan korkuyorum. pil biterken "pil bitti" isiginin yanmamasi, pil varken de "pil var" isiginin yanmamasi firmware problemi elbette, ama bir urunde firmwareiniz de bunlari yapmiyacaksaniz neyi yaparsiniz. dikkatinizi cekerim, bu konunun hassas olunacak bir tarafi yok. cok kaliteli olmayan bir urune sdk verdi diye (ayrica sdk mi vermis? arm toolchainleri zaten vardi, ben de onlari kullandim.) kayirmayalim. ancak, konsept guzel. hastasiyim. o baska. alper akcan "anhanguera"
0
anhanguera
html bicimli unutmusum ben bunu yahu ;)) aklima conan`in attigi mesaj geldi simdi. yine gulmeye basladim.
0
anonim
Düşününce haklısınız. DEdiğim gibi biraz hassas davranıyorum bu konuda. Ama sezar'ın hakkı sezar'a.
Konsept'in ailecek hastasıyız zaten :). Özellikle de gelecek oyun konsollarının da sahip olması gerektiğine inandığım bir konsept.
0
experience
casio F-91W mi bu sefer yolluyorum anhan. bakalim buna da portlayacak misin? ve bir de (bkz: hayvansin riza)
0
FZ
Yakında NetBSD ile kapışacaksınız en çok sayıda farklı sisteme port edilebilme konusunda! :)
0
darkhunter
Ben bi de symbian portu bekliyorum...

Belki böylece arkadaşınızın telefonunun (s60 ise) pixel/görüntü odaklama sorunu da çözülür 8-D
0
anhanguera
selam,

ben binary icin download adresi vermeyi unutmusum yahu ;)

http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth
http://sf.net/projects/xynth

yada direkt olarak;

http://prdownloads.sourceforge.net/xynth/xynth-0.8.00-gp2x.tar.bz2?download

@darkhunter
symbianli bir telefon alicam yakinda, ben de dusunuyorum symbian portunu ama bakalim zaman ne gostericek ;)

@FZ
hehehe bu cok guzel bir iltifat. tesekkurler.

aslinda yazdiginiz bir yazilimi, sistemden sisteme, hatta donanimdan donanima portalamak, portalanabilecek sekilde yazmak zevkli ve heyecan veren seyler.
ama aslinda biraz kaytariyoruz biz, xynth in portlanmaktan cok daha fazla ihtiyaci olan seyler var; orn: kucuk ve saglam bir c++ widget library, core library de bir kac saglam degisiklik gibi seyler var todo listesinde. isten okuldan zaman buldukca ugrasiyoruz.

Ilgi ve destek icin herkeze cok tesekkur ediyorum.

Alper Akcan |"anhanguera"
0
redogre
Bir kaç soru, çalışma hızı nedir, kararlılığı nasıl, kullanılabilir modda mı yoksa bakıp mutlu olmak için mi? Türkiye'den mi aldınız, yurtdışından mı? (bu gp2x in kendisi için).

Alıp almama konusunda bir türlü karar veremedim de....
0
anonim
Ben Türkiyeden aldım. Gümrükle ilgili bazı sıkıntılar yaşadıysam da firma bana karşı oldukça yardımcı oldu. Hatta gecikme yüzünden özür dilemek için bir adette SD Kart okuyucu yolladı.
Benim tavsiyem alman, bildiğim kadarıyla oyun yapımıyla uğraşan birisin, en azından uğraşmak zevkli olacaktır. Ki diğer özellikleride oldukça güzel. Kesinlikle elinde patlamaz diye düşünüyorum.
0
anhanguera
selam,

xynth kullanilabilir, ve yeterli hiz da calisiyor. pc de nasil calisiyorsa, gp2x de de o sekilde calisiyor, gorece biraz daha yavas calisacaktir hali ile cunku hem cpu hertz i az, hem de UDS, yada socket olmadigi icin pipe() emulasyonlu socket yapisi kullanmak zorunda kaldim. embedded windowing system den beklenebilecek herseyi verebiliyor, bu da kullanilabilirlik icin yeterlidir.

turkiyeden aldim, www.gp2xtr.com da adresleri var.

oyun oynamak icin alacaksaniz psp alin. yok ben mame, nes, neogeo isterim diyorsaniz bu emulatorlerin hepsi diger platformlarda da calisiyor, ancak gp2x de daha stabil calisirlar, daha rahat portlandigi icin.

bence aleti gidip yerinde bir gorun, ondan sonra karar verin.

alper.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.

Star Office 6.0 Beta

butch

Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.