Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

0
anonim
Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İzinternet, aradan geçen altı yıllık sürede Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirket, kendisine ait Ayrax markasıyla, Türkiye'de yazılım alanında çalışan gençler veya şirketler ile ortaklaşa yazılım geliştirip, bunların pazarlamasını yapacak. Son üç ayda bir dönem Microsoft'un yazılımlarını Türkçe'ye uyarlayan Es Yazılım ve birkaç genç yazılımcı ile anlaştıklarını anlatan Koçoğlu, amaçlarının pazarlama ve kendi markasını yaratmakta zorlanan yazılımcılara platform yaratmak olduğunu söylüyor.

‘Marka Olunamıyor’
Türkiye'de yazılım alanında çok iyi ürünler geliştirilmesine rağmen bunların sadece geliştirici kişi veya firmalar tarafından kullanılıp, ticari olarak satışa dönüştürülemediğini söyleyen Koçoğlu, kendilerinin ürünün markalaşması ve paket haline getirilip satışı aşamasında devreye gireceklerini açıklıyor. Ayrax markası altında birleşecek olan herhangi bir kişi veya şirket, özel bir gizlilik anlaşması imzalayarak yazılımın kodlarını İzinternet'e açıyor. Yazılım fikrini ve projeyi geliştirenler, yazılımın paket haline getirilmesinin ardından elde edilen satışlardan pay alıyor. İzinternet yazılım kodlarını, gelecekte yapılabilecek program eklentileri ve yazılımın güvenliği için alıyor.

Kaynak: http://www.kobifinans.com.tr

Görüşler

0
FZ
2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet

3 milyon $ ne tür bilgi işlem satışından geldi onu merak ediyorum, yani asıl büyük miktar nereden geldi acaba? (Donanım? Teknik destek? Muhasebe yazılımı hariç başka tür bir yazılım [bence düşük ihtimal]).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SIAC Linux´a geçti

gencbeyin

Amerika'nın en büyük borsaları Amex ve NYSE'nin işlemlerini yürüten bilgisayar sistemlerini üreten SIAC önemli uygulamalarını Linux'a kaydırıyor. Geçen yıl NYSE'nin bir saatten fazla çalışamamasına mal olan çöküşten akılları başlarına gelmiş olacak:-))

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.