Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

0
anonim
Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İzinternet, aradan geçen altı yıllık sürede Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirket, kendisine ait Ayrax markasıyla, Türkiye'de yazılım alanında çalışan gençler veya şirketler ile ortaklaşa yazılım geliştirip, bunların pazarlamasını yapacak. Son üç ayda bir dönem Microsoft'un yazılımlarını Türkçe'ye uyarlayan Es Yazılım ve birkaç genç yazılımcı ile anlaştıklarını anlatan Koçoğlu, amaçlarının pazarlama ve kendi markasını yaratmakta zorlanan yazılımcılara platform yaratmak olduğunu söylüyor.

‘Marka Olunamıyor’
Türkiye'de yazılım alanında çok iyi ürünler geliştirilmesine rağmen bunların sadece geliştirici kişi veya firmalar tarafından kullanılıp, ticari olarak satışa dönüştürülemediğini söyleyen Koçoğlu, kendilerinin ürünün markalaşması ve paket haline getirilip satışı aşamasında devreye gireceklerini açıklıyor. Ayrax markası altında birleşecek olan herhangi bir kişi veya şirket, özel bir gizlilik anlaşması imzalayarak yazılımın kodlarını İzinternet'e açıyor. Yazılım fikrini ve projeyi geliştirenler, yazılımın paket haline getirilmesinin ardından elde edilen satışlardan pay alıyor. İzinternet yazılım kodlarını, gelecekte yapılabilecek program eklentileri ve yazılımın güvenliği için alıyor.

Kaynak: http://www.kobifinans.com.tr

Görüşler

0
FZ
2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet

3 milyon $ ne tür bilgi işlem satışından geldi onu merak ediyorum, yani asıl büyük miktar nereden geldi acaba? (Donanım? Teknik destek? Muhasebe yazılımı hariç başka tür bir yazılım [bence düşük ihtimal]).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.