Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

0
anonim
Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İzinternet, aradan geçen altı yıllık sürede Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirket, kendisine ait Ayrax markasıyla, Türkiye'de yazılım alanında çalışan gençler veya şirketler ile ortaklaşa yazılım geliştirip, bunların pazarlamasını yapacak. Son üç ayda bir dönem Microsoft'un yazılımlarını Türkçe'ye uyarlayan Es Yazılım ve birkaç genç yazılımcı ile anlaştıklarını anlatan Koçoğlu, amaçlarının pazarlama ve kendi markasını yaratmakta zorlanan yazılımcılara platform yaratmak olduğunu söylüyor.

‘Marka Olunamıyor’
Türkiye'de yazılım alanında çok iyi ürünler geliştirilmesine rağmen bunların sadece geliştirici kişi veya firmalar tarafından kullanılıp, ticari olarak satışa dönüştürülemediğini söyleyen Koçoğlu, kendilerinin ürünün markalaşması ve paket haline getirilip satışı aşamasında devreye gireceklerini açıklıyor. Ayrax markası altında birleşecek olan herhangi bir kişi veya şirket, özel bir gizlilik anlaşması imzalayarak yazılımın kodlarını İzinternet'e açıyor. Yazılım fikrini ve projeyi geliştirenler, yazılımın paket haline getirilmesinin ardından elde edilen satışlardan pay alıyor. İzinternet yazılım kodlarını, gelecekte yapılabilecek program eklentileri ve yazılımın güvenliği için alıyor.

Kaynak: http://www.kobifinans.com.tr

Görüşler

0
FZ
2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet

3 milyon $ ne tür bilgi işlem satışından geldi onu merak ediyorum, yani asıl büyük miktar nereden geldi acaba? (Donanım? Teknik destek? Muhasebe yazılımı hariç başka tür bir yazılım [bence düşük ihtimal]).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

NZemberek 0.1 Çıktı

FZ

Zemberek blogundaki habere göre .NET için C# ile geliştirilen açık ve özgür kodlu yazım kılavuzu NZemberek çıktı:

"17 Kasım 2006'da Mehmet'e gönderdiğim bir e-posta ile başlayan çalışmamızın ilk ürününü bugün ortaya çıkardık. Zemberek projesinin .NET "port"u olan NZemberek'in 0.1 sürümü bugün itibariyle yayınlandı. 17 Kasım'dan sonra kodların .NET (C#) karşılıklarını oluşturduk. Bu iş, bazı araçları ya da otomatikleştirilmiş komutları kullanarak ne kadar hızla yapılsa da birçok zorlukla karşılaşılabiliyor. Zemberek ekibinin de desteğiyle şu anda Zemberek2 projesinin işlevlerini neredeyse tamamıyla yerine getiren bir sürüm mevcut.

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.