Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

0
anonim
Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İzinternet, aradan geçen altı yıllık sürede Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirket, kendisine ait Ayrax markasıyla, Türkiye'de yazılım alanında çalışan gençler veya şirketler ile ortaklaşa yazılım geliştirip, bunların pazarlamasını yapacak. Son üç ayda bir dönem Microsoft'un yazılımlarını Türkçe'ye uyarlayan Es Yazılım ve birkaç genç yazılımcı ile anlaştıklarını anlatan Koçoğlu, amaçlarının pazarlama ve kendi markasını yaratmakta zorlanan yazılımcılara platform yaratmak olduğunu söylüyor.

‘Marka Olunamıyor’
Türkiye'de yazılım alanında çok iyi ürünler geliştirilmesine rağmen bunların sadece geliştirici kişi veya firmalar tarafından kullanılıp, ticari olarak satışa dönüştürülemediğini söyleyen Koçoğlu, kendilerinin ürünün markalaşması ve paket haline getirilip satışı aşamasında devreye gireceklerini açıklıyor. Ayrax markası altında birleşecek olan herhangi bir kişi veya şirket, özel bir gizlilik anlaşması imzalayarak yazılımın kodlarını İzinternet'e açıyor. Yazılım fikrini ve projeyi geliştirenler, yazılımın paket haline getirilmesinin ardından elde edilen satışlardan pay alıyor. İzinternet yazılım kodlarını, gelecekte yapılabilecek program eklentileri ve yazılımın güvenliği için alıyor.

Kaynak: http://www.kobifinans.com.tr

Görüşler

0
FZ
2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet

3 milyon $ ne tür bilgi işlem satışından geldi onu merak ediyorum, yani asıl büyük miktar nereden geldi acaba? (Donanım? Teknik destek? Muhasebe yazılımı hariç başka tür bir yazılım [bence düşük ihtimal]).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Nanoweb, PHP ile web sunucusu

butch

Niye sorusuna "Ağırlıklı olarak web uygulamaları için geliştirilmiş bir programlama diliyle web sunucusu yazma fikri çok komik" diye cevap vermiş programın yaratıcısı. Evet, Nanoweb PHP ile yazılmış, PHP, CGI, SSL, Mysql destekleyen bir web sunucusu. Fikrin komikliği kadar aslında programın gayet ilgi görmesi ve modüler yapısı sayesinde hızla gelişiyor olması da komik. Bir inceleyin derim.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.