İşletim Sistemleri Videoları

0
DemensMagnet
Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.
Sitede yayınlanan diğer işletim sistemi videolarından bazıları: SimplyMEPIS, Dapper Drake XGL, CentOS Install, fedora core 5, Nexenta LiveCD

Çoğu GNU/Linux dağıtımını merak edenler için birebir.

Görüşler

0
ttk
Gayet güzel ve faydalı bir site.
Mesela, birisi oturmuş karşımda Vista'yı övüyor "amanın renkleri de pek güzel, menüler taklalar atıyor vs. vs." diye.
Bu siteye giriyorsunuz, açıyorsunuz bir linux veya diğer bir sistemin ekranını hatta linux'lardan vista'dan daha havalı görüntüleri olan bir kaç tanesini :) söze gerek kalmıyor reklam için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Inkspace Belgesi

talat

Inkspace hakkında genel bir bilgi veren Türkçe ilk belge yayınlandı. Belgede genel anlamda Inkspace kullanımı anlatılırken aynı zamanda bir tane İsvec bayrağı yapılıyor. Belgeye http://uyarer.com/blog sayfasından ulaşabilirsiniz

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

F# ile Programlama - Microsoft Dil Teknolojilerinde Nereye Gidiyor?

FZ

Don Syme’in F# programlama ile ilgili tanıtım ve demo videolarını gördükten sonra Pazartesi mutlaka F# derleyicisini ve etkileşimli kabuğunu indirip denemem gerektiğini düşünmüştüm.

Emacs + SLIME + Common Lisp tarzında rahat bir etkileşim ve hızlı geliştirme, deneme, sonuçları anında görme imkanı sunan F# bir betik dilinin kıvraklığı ile fonksiyonel programlamadan ve ileri programlama tekniklerinden faydalanmayı sağlıyor. Derlenen programlar .NET IL (Intermediate Language) koduna derlendiği ve bunlar da JITlenerek (Just In Time compilation) çalıştırıldığı için performans gayet iyi görünüyor.

Egzotik Programlama Araçları Yaygınlaşıyor

FZ

TDK sözlüğüne göre "egzotik" kelimesinin anlamı: "Uzak, yabancı ülkelerle ilgili, bu ülkelerden getirilmiş, yabancıl." Bir çoğumuz için yapay sinir ağları, genetik programlama, Common Lisp, PROLOG gibi güçlü teknolojiler "günlük" programlama deneyimlerinin ötesindeki karanlık ve gizemli alanlar, uzak diyarlar. eWeek'e göre ise bu durum hızla değişiyor.