İşletim Sistemleri Videoları

0
DemensMagnet
Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.
Sitede yayınlanan diğer işletim sistemi videolarından bazıları: SimplyMEPIS, Dapper Drake XGL, CentOS Install, fedora core 5, Nexenta LiveCD

Çoğu GNU/Linux dağıtımını merak edenler için birebir.

Görüşler

0
ttk
Gayet güzel ve faydalı bir site.
Mesela, birisi oturmuş karşımda Vista'yı övüyor "amanın renkleri de pek güzel, menüler taklalar atıyor vs. vs." diye.
Bu siteye giriyorsunuz, açıyorsunuz bir linux veya diğer bir sistemin ekranını hatta linux'lardan vista'dan daha havalı görüntüleri olan bir kaç tanesini :) söze gerek kalmıyor reklam için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

25 Kat Ucuz GSM

anonim

Türkiye’de akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Mobinex şirketi, cep telefonuyla konuşma ücretlerini 25 kat daha uzuca mal eden bir yazılım geliştirdi.

Chatin adı verilen yazılım sayesinde Symbian (Series 60) uyumlu akıllı cep telefonları, adeta bir telsize dönüşüyor. Chatin sayesinde cep telefonlarından e–mail atıp fotoğraf ve ses paketleri gönderen kullanıcılar çok düşük bir ücret ödüyor. Program da şimdilik telefonlara ücretsiz yüklendiğinden Turkcell, Aria ve Aycell’in şu anki tarifesiyle 50 bin mesaj veya 10 bin e-mail ya da 20 resim, sadece 1 milyon 200 bin liraya aynı programı kullanan başka bir aboneye gönderilebiliyor.

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.

SPAM´e Türk Yazılımcıların Cevabı: zabit

honal

Türkiye'nin ilk açık kod yazılım geliştirme takımı EnderUNIX, yeni yazılımını sunar: zabit

Internet kullanıcılarının ve sistem yöneticilerinin en önemli problemlerinden birisi kuşkusuz spam e-postalardır. Yıllardır Qmail üzerine çalışan ekibimiz, Qmail için bir spam filitreleyici yazmıştır. Geliştiricilerimizden N.Ersen Şişeci tarafından geliştirilen yazılım, içerik ve eklenti filitreleme özelliklerine sahiptir.

Tamamen C ile yazılan ve bu nedenle script dilleri ile yazılmış eşdeğerlerine göre oldukça hızlı olan yazılım, virüs tarayıcı clamav ile birlikte çalışabilmektedir. Eklenti filitrelemesi sayesinde Clamav'ın taradığı dosya sayısı yaklaşık 1/3 oranında azalmaktadır. Böylece e-posta sunucunuzun performansı bir hayli artmaktadır. İçerik filitreleme ile de kullanıcılara çok daha az spam e-posta ulaşmaktadır.

Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

FZ

Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.