MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

0
julyano
Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.
Zayıflık MS Internet Explorer ile açılan herhangi bir HTML sayfasında kötü niyetli bir kodun kolayca çalıştırılabilmesine yol açıyor. Bu zayıflıktan yararlanmak isteyen kişi herhangibir kod bilgisi olmaksızın kolayca yararlanabiliyor. Zayıflıktan yararlanmak bu kadar kolay olduğu için önemi ve ciddiyetide artıyor.

eEye Digital, Microsoft'un güvenlik konusuna çok önem verdiğini fakat bu tür ciddi bir açığı kapatmak için 4 ay gibi bir sürenin çok uzun olduğunu söylüyor. Ayrıca eEye Digital, yayınlanan yama ile açık kapatılamıyor oluşundan ötürü Microsoft´ta çalışan mühendislerin yetersizliğinden olduğunu düşündüklerini ekliyor.

http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=328

Görüşler

0
FZ
Window kullanan ve düzenli update yapmayanların dikkatine: Blaster´dan çok daha tehlikeli programların geliştirilebilmesine izin veren yeni bir tür RPC açığı ile ilgili yamaları hemen sisteminize yüklemenizde fayda var.

Konu ile ilgili temel bilgi sayfası: http://www.microsoft.com/technet/treeview/?url=/technet/security/bulletin/MS03-039.asp

Yukarıdaki adreste belirtilen belgenin son kısmında sisteminize uygun yamayı çekebileceğiniz adresler mevcut.

Konu ile ilgili diğer sayfa: http://support.microsoft.com/?kbid=824146
0
julyano
Microsoft çarşamba günü Windows işletim sisteminde MSBlast solucanının etkisini yaratabilecek 3 yeni açık bulduğunu duyurdu.
Açıklar Windows NT 4.0,Windows 2000 Windows Server 2003, Windows XP ve 64 bit Windows XP sistemlerini etkiliyor. Bu sistemler Microsoft'un en yeni işletim sistemleri. Microsoft açıklara karşı bir yama yayınladı.
İlk iki açık hafıza taşması açığı, kötü niyetli kişinin veri takası ile bilgisayarınızın kontrolünü ele geçirebiliyor.
Üçüncü açık ise servis reddi zayıflığına sebep oluyor. Uzaktan yordam isteği(remote procedure call (RPC)) yapan bir bileşeni etkiliyor. RPC'ye çok fazla veri göndererek saldırgan sistemin tüm kullanımını elde edebiliyor. Bu açıkları birlikte kullanarak önce bilgisayara istenmeyen programlar yükleyip daha sonra bilgisayarı kullanarak servis reddi atağı başlatabiliyor.
MSBlaster veya Lovsan diye anılan solucanda benzer bir açıktan yararlanıyordu. Uzmanlar yeni bulunan bu açıklarında sonunda MSBlast solucanı benzeri bir zarara sebep olabileceğini söylüyor. Bu açıkları iyi kullanan bir saldırgan bağlandığı bilgisayarlarda kontrolü ele geçirip bir web sayfasını değiştirmekten bilgisayara format atmaya kadar birçok şey yapabilir.
MSBlast'ın kullandığı zayıflıktan farklı fakat benzer işlevi olan ve veri alışverişi için aynı portu kullanan bu açıklardan korunmak için Microsoft'un sitesinde yayınladığı yamaları yüklemek gerekiyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

meddah

Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.

Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

FZ

California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)