Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

0
tongucyumruk
Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

Görüşler

0
murat09
Linux 'I cok cesitlilikle suclayan malum zihniyet acaba MS nin bu her sene bi dunya ise yaramaz OS cikarmasi konusunda ne dusunuyor? En azindan Linux un cekirdegi tek! Eger XP varsa .NET nedir? 2003 Server da ne oluyor? XP Pro Corp. Edition server degil mi? Yoksa 9x ve NT ye yaptiklari gibi bir sure sonra bu XP ye de mi destegi (!) kaldiracaklar? Bu ne yaman celiski aney?
0
sundance
Linux`I yazımından, Linux`u, laynıks/liynaks şeklinde okuduğun sonucunu çıkarttım da uyarayım dedim :)) His name is Linus Tornvalds and he pronounces Linux as liynuks
0
sleytr
Torvaldsın N si fazla olmuş sanırım ;)
0
murat09
yani evet dogrudur, aceleye geldi, tIpkI sizin 'Tornvalds' da oldugu gibi, yoksa tabiykin yIllar evvel SlackWare kasmIstIm bi ara ses kartI tanItayIm da dinliyim diye Linus 'un sesini :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)