Linux Tabanlı Mobil Telefonlar

0
gunebakan
Montavista yazılım firması ile PalmSource firması gelecek nesil Linux tabanlı mobil telefonlar üretmek için birlikte çalışma kararı aldılar. Bu iki firma bundan sonra Linux tabanlı mobil çözümler için birlikte çalışacaklar. PalmSource iş geliştirme başkanı Albert Chu "MontaVista Mobilinux Açık Altyapı programına katılarak mobil endüstrinin önde gelen altyapısı olan Palm OS u Linux üzerinde çalıştırma kararlılığını gösteriyor" dedi.

Görüşler

0
Soulblighter
Linux'un cep telefonlarındaki geleceği ile ilgili bir yazı göndermiştim ama yayınlanmadı. FZ uyuma :) Bari ben de şuraya bir yorum yazayım da içim rahatlasın. Bir de Trolltech cephesi var. Trolltech'in Qtopia projesine daha önce destek vereceğini söyleyen Philips, iki Linux telefon çıkardı: 960 ve 968 Daha önce de Samsung, Qtopia ile çalışan bir mod çıkarmıştı. Artık Linux'un cep telefonu arenasında atağa geçmesi lazımdı. Güzel bir haber. Hadi hayırlısı...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

FM Camiasından Danışmanlık Talebi

FZ

Böyle bir haber yazacağım aklıma gelmezdi ama sanırım FM sitesi ve camiası epey olgunlaştı. Görelim o halde!

Mesele kısaca şu: Ağırlıklı olarak matematik, mühendislik ve bir miktar yazılım eğitimi almış, birkaç ay sonra mezun olacak genç bir dostum bana bugün aşağıdaki gibi bir e-posta yollamış:

Büyük Oto Soygunu

redogre

Bloguma Ses Ver!

redogre

Bloguma Ses Ver!