Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

0
anonim
Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

İlgili Yazılar

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Linux 2.4 çekirdeğin 20 yaşındaki koruyucu meleği Marcelo ile röportaj

acemi_

Çeviri biraz acele ve özensiz oldu. Sözü edilen bazı konular hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Bunu göz önüne alarak okuyun.

http://kerneltrap.org/node/view/1880


Marcelo Tosatti, 2001 Kasın ayında 18 yaşındayken Linux 2.4 kararlı cekirdeğin bakıcısı (maintainer) oldu. 2.4.15 sürümünden çok kısa bir süre sonra çıkan 2.4.16 sürümü ile ilk çekirdeğini yayınladı. Çekirdekte, dosya sistemindeki bir bozulma ile ilgili bir güncelleme yapılmıştı. İki sene sonunda, artık çekirdeğin 2.4.23 sürümünü yayınlamış durumda ve çok yakında çekirdeği bakım (maintenance) moduna geçirmeyi planlıyor. Yani artik sadece hatalar ve güvenlikle ilgili güncellemeler yapılacak.

Marcelo, Brezilya'da yaşıyor ve Cyclades Corporation adlı şirkette çalışıyor. Bu röportajda, Marcelo'nun nasıl 2.4 çekirdeğin bakıcısı olduğuna ve 2.4 çekirdeği bugünlere nasıl getirdiğine bakacağız.

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

PCNet - SuSE işbirliği

FZ

PCNet bir güzellik yapmış ve yakında piyasaya süreceği özel Linux sayısında 7 CD'lik (+DVD) bir SuSE 7.1 dağıtımı vermeyi kafaya koymuş.

Bununla da yetinmemiş mevzu ile ilgili özel bir web sitesi kurmuş PCNetLinux.org başlığı altında.

Maksat son kullanıcının evine Linux girsin, vatandaş çocuğunu sevindirsin ;-) Acelesi olanlar dergiyi yukarıdaki adresten de sipariş edebilirler.

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.