Kore'de Internet kafeler kapanınca!

0
sundance
Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.

Görüşler

0
ysa
eheh güzelmiş. bende ciddi ciddi okuyorum haberi (:
0
yilmaz
starcraft çıksa da online bir kapışsak.
HD demoları izlediniz mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Oyun Bülteni

anonim

Bir kısmınızın bildiği gibi, Dijital Oyun Kültürü sitesi, 2009 başında açıldığından beri çeşitli haber, yazı ve videolara evsahipliği yapıyor. Site şimdiye kadar blog biçimiyle kısıtlıydı. Bu aydan itibaren ise sitedeki yazıları belirli aralıklarla bülten olarak yayımlamaya karar verdik. Bu vesileyle, hem yaratım hem de faaliyet alanı olarak dijital oyunları ciddiye alan farklı bir oyun dergisi ihtimaline de işaret etmek istiyoruz.

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Xbox 360 özgürleşiyor!

anonim

Micros~1, Xbox 360'ın çok güvenli olduğunu söylemişti ama cihazın satışa sunulmasının üzerinden bir hafta geçmedi ve hack sesleri duyulmaya başlandı. İlgili habere göre hackerlar makine kodlarının bir kısmını çözerek özgürleştirme harekatı için ilk adımı da atmış oldular. Hack edilerek oynanabilen oyunların listesi de bu grup tarafından ayınlanmış. Listedeki oyun sayısı giderek artıyor.