Kendi Siteni Kendin Kapat

0
anonim
Birçok siteye Türkiye'den erişimin yasaklanması gün geçtikçe daha çok internet kullanıcısını rahatsız ediyor. Bu konuda daha fazla kişiyi bilinçlendirmek amaçlı başlatılan bir kampanya ile herkes kendi sitesini kendisi kapatıyor. 20 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürecek kampanya detaylarına buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
tasdemir
Süper bir fikir :) umarım sesi duyulur. Youtubeyle başladı son zamanlarda girdiğim birçok site kapatılmış. Kapatmalar bu kadar çok olunca insan hayret ediyor ne oluyor diye.
0
huso
ne işe yarayacak?
0
dueSouth
En büyük yararı bilinçlenme sağlaması olacak. İnsanların büyük çoğunluğu YouTube'un bunu hakettiğini, yasalara uyması gerektiğini düşünüyorlar. Bunun yanlış olduğunu, interneti kontrol etmenin imkansızlığını, sansürün saçmalığını kendi sitemizi de kapatarak göstermiş olacağız. İnsanlar kendi siteleri veya kullanmak istedikleri siteler kapandığında neler hissedeceklerini, sansür daha da yaygınlaşırsa neler olabileceğini görmüş olacaklar.

Sansüre karşı bir bilinçlenme ve yeni sansürlere daha büyük tepkiler olacak. Kamuoyu işin başlangıç kısmı, bir kere bu oluştuktan sonra siyasi irade kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum.
0
ersin2k
Bir tepki vermek gerekiyor ancak bunu kendi sitemizi kapatarak yaparsak bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Bu tam da istedikleri şey olmaz mı sizce? Tam tersine engellenen içeriğin kamuya açılmasını sağlamamız gerekir. Engellenen içeriğin/videonun vs. engellemenin işe yaramayacağını ispatlamalıyız. Zaten artık sıradan kullanıcılar bile vtunnel, hosts dosyasına IP ekleme gibi yöntemlerle girmeye başladılar
0
huso
açıkçası ben çevremde youtube'un bunu hakettiğini düşünen bir adam görmedim. herkes saçma yasalar yada burası türkiye diyip kestirip attı. dolayısıyla bu pek bi işe yaramaz, daha iyi birşey bulmak lazım.
tabiki daha iyi bi önerin varmı dersen, yok derim. ama düşüncem böyle.
0
emreguzer
Farkındalık yaratacak, Hurriyet'ten tutun ntcmsnbc'ye kadar yazıldı çizildi bu eylem... Bu bile yeterli olacaktır.

0
supertux
ben blogumda uygulayayım dedim, yaptım. ertesi gün blogum gerçekten kapandı. blogspot kullananlar eylemden uzak dursa iyi olur...
0
zekzekus
şurada da belirtildiği gibi, devamı gelmeli. memnun olmadığınız sistemin yanlış taraflarını iyi belirtip, mantıklı ve uygulanabilir önerilerle ortaya çıkılması gerekiyor bence. devamı gelmez ise protestoya katılan sitelere sağladığı bir kaç ekstradan istatistik dışında bir faydası olmaz ilgili eylemin.
0
emreguzer
Mutlaka devamı gelmeli, sadece birkaç siteyi ön plana çıkararak, prim elde etmek değil maksat.

Bloğunu kapatan birisi olarak söyleyebileceğim; tekil ziyaretçi sayım oldukça düştü. Ekstra ziyaretçi alan, yada bu işe bunun için giren var mıdır? Elbette vardır.

Siteyi kapattığımız dönemde dailymotian engelliydi şu an girilebiliyor. Youtube'a erişim yasağının kalktığı ile ilgili dün televizyonda bir haber izledik. Şu an bulunduğum bankadan youtube'a giriş yapabiliyorum.

Eylem yüzünden mi derseniz ondan da emin değilim. Tek emin olduğum husus sesimizi duyurduk!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Becer Şu İşi!

FZ

Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P

Bizden de beterleri var ya da Komşi Sapıttı II

sundance

ZDNET`in haberine göre Yunanistan`da her türlü elektronik oyunun, toplum içinde ya da özel olarak oynanması yasaklanmış (1 Nisan değil di mi bugün ?)

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Newsforge`un\r\r\r\r\r\r yayınladığı haberde Counter Strike oynadığından dolayı tutuklanan birisinden bahsediliyor. Sözkonusu kararın alınmasının temel sebebinin, bir parlamento üyesinin TV`de seyrettiği bir haber programında, yasadışı kumar oynatılan elektronik cihazları görmesi ve buna karşı kampanya açması ile başladığı söyleniyor.

\r\r\r\r Ya bunlar elektronik oyunların ne olduğunu bilmiyorlar, ya da bizim RTÜK yasasına özendiler :)

Milli Otomobil Yaptık (Mı?)

FZ

Murat Koç'un blogunda Türklerin geliştirdiği bir 'milli otomobil'e dair haberi ve soruları görünce paylaşalım istedik:

"Ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak için 'ETOX' u üretmeye karar verdik. 7 aylık bir tasarım sürecinden sonra, günümüz otomotiv sektöründe kullanılan tüm mühendislik teknolojilerini içinde barındıran teknoloji kullanılarak prototip imalatı başarıyla tamamlanarak, seri üretim belgesi almak için İTÜ Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi (OTAM)’ da testlere tabi tutulmuş ve 33 ana başlıkta toplanan testleri başarıyla tamamlamıştır.

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

Sayısal Ortama Geçirdik Ama Sadece Dilekçe İle Başvuranlara Veriyoruz

FZ

Başlıktaki ifade ve tavır biz Türk bilgisayar ve Internet kullanıcılarının çok da yabancısı olduğumuz bir tavır değil. Ülke kurumlarının kültürel eserleri çılgıncasına sahiplenmelerine dair daha önce bu sayfalarda haberler geçtiğimiz ve tartıştığımız oldu.

İşte şimde de başka bir örnek:

"Eserlerin bir kısmının veya tamamının elektronik kopyalarını almak isteyen okuyucularımızın talepleri; “Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları ve ücretini yatırmaları halinde, isteklerine göre CD ve mikrofilm olarak karşılanmaktadır.

E-posta, mektup, faks yada telefon ile talepte bulunan okuyucularımızın istekleri de yerine getirilmektedir. Okuyucumuzun talebine ait ücretin yatırıldığını gösteren dekontun faks olarak gönderilmesi halinde, 2(iki) iş günü içerisinde yazışma adreslerine kargo ile gönderilerek karşılanmaktadır."