Kendi Siteni Kendin Kapat

0
anonim
Birçok siteye Türkiye'den erişimin yasaklanması gün geçtikçe daha çok internet kullanıcısını rahatsız ediyor. Bu konuda daha fazla kişiyi bilinçlendirmek amaçlı başlatılan bir kampanya ile herkes kendi sitesini kendisi kapatıyor. 20 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürecek kampanya detaylarına buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
tasdemir
Süper bir fikir :) umarım sesi duyulur. Youtubeyle başladı son zamanlarda girdiğim birçok site kapatılmış. Kapatmalar bu kadar çok olunca insan hayret ediyor ne oluyor diye.
0
huso
ne işe yarayacak?
0
dueSouth
En büyük yararı bilinçlenme sağlaması olacak. İnsanların büyük çoğunluğu YouTube'un bunu hakettiğini, yasalara uyması gerektiğini düşünüyorlar. Bunun yanlış olduğunu, interneti kontrol etmenin imkansızlığını, sansürün saçmalığını kendi sitemizi de kapatarak göstermiş olacağız. İnsanlar kendi siteleri veya kullanmak istedikleri siteler kapandığında neler hissedeceklerini, sansür daha da yaygınlaşırsa neler olabileceğini görmüş olacaklar.

Sansüre karşı bir bilinçlenme ve yeni sansürlere daha büyük tepkiler olacak. Kamuoyu işin başlangıç kısmı, bir kere bu oluştuktan sonra siyasi irade kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum.
0
ersin2k
Bir tepki vermek gerekiyor ancak bunu kendi sitemizi kapatarak yaparsak bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Bu tam da istedikleri şey olmaz mı sizce? Tam tersine engellenen içeriğin kamuya açılmasını sağlamamız gerekir. Engellenen içeriğin/videonun vs. engellemenin işe yaramayacağını ispatlamalıyız. Zaten artık sıradan kullanıcılar bile vtunnel, hosts dosyasına IP ekleme gibi yöntemlerle girmeye başladılar
0
huso
açıkçası ben çevremde youtube'un bunu hakettiğini düşünen bir adam görmedim. herkes saçma yasalar yada burası türkiye diyip kestirip attı. dolayısıyla bu pek bi işe yaramaz, daha iyi birşey bulmak lazım.
tabiki daha iyi bi önerin varmı dersen, yok derim. ama düşüncem böyle.
0
emreguzer
Farkındalık yaratacak, Hurriyet'ten tutun ntcmsnbc'ye kadar yazıldı çizildi bu eylem... Bu bile yeterli olacaktır.

0
supertux
ben blogumda uygulayayım dedim, yaptım. ertesi gün blogum gerçekten kapandı. blogspot kullananlar eylemden uzak dursa iyi olur...
0
zekzekus
şurada da belirtildiği gibi, devamı gelmeli. memnun olmadığınız sistemin yanlış taraflarını iyi belirtip, mantıklı ve uygulanabilir önerilerle ortaya çıkılması gerekiyor bence. devamı gelmez ise protestoya katılan sitelere sağladığı bir kaç ekstradan istatistik dışında bir faydası olmaz ilgili eylemin.
0
emreguzer
Mutlaka devamı gelmeli, sadece birkaç siteyi ön plana çıkararak, prim elde etmek değil maksat.

Bloğunu kapatan birisi olarak söyleyebileceğim; tekil ziyaretçi sayım oldukça düştü. Ekstra ziyaretçi alan, yada bu işe bunun için giren var mıdır? Elbette vardır.

Siteyi kapattığımız dönemde dailymotian engelliydi şu an girilebiliyor. Youtube'a erişim yasağının kalktığı ile ilgili dün televizyonda bir haber izledik. Şu an bulunduğum bankadan youtube'a giriş yapabiliyorum.

Eylem yüzünden mi derseniz ondan da emin değilim. Tek emin olduğum husus sesimizi duyurduk!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vatandaşlık, Kişisel Bilgiler, 250 YTL Ceza ve Bilgi İşlem...

FZ

Bilgi almak, bilgi vermek. Devletin vatandaştan bilgi alması ve vatandaşın devletten bilgi alması. Garip bir asimetri. Söz gelimi artık adresinizi bildirmezseniz 250 YTL'den başlayan para cezasına çarptırılacaksınız.

Bir başka habere göre ise İçişleri Bakanlığı, başlangıçta sadece nüfus kayıtlarının doğru düzgün tutulmasını amaçlayan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ndeki (MERNİS) bilgileri, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren kurumlarla paylaşacak. Kimlik Paylaşımı Sistemi Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektronik fişleme tartışmalarını yeniden gündeme getiren yönetmelik şöyle işleyecek.

Uzun yıllar ABD'de yaşamış bir tanıdığımın deyişi ile: "11 Eylül sonrası ABD'de yabancı pasaportlu Müslüman olmak burada vatandaş olmaktan daha az kayıt ve bürokrasi gerektiriyor."

Cevahir Migros'ta Küfürbaz Kiosk!

FZ

http://tannu-tuva.blogspot.com/ adresinde belgesi ile mevcut! ;-)

Uzaktan bakınca her şey sıradan görünüyor:

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.

Üniversitedeki Radyoaktif Madde

anonim

Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.

FATİH Projesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çağrı Programı

nyucel

Bugüne kadar TÜBİTAK proje desteklerinde bir genel çerçeve belirliyor (araştırma projesi, kamu projesi gibi) ve araştırmacıların kendi fikirleriyle başvurmasını istiyordu. Gelen başvurular hakemlerce değerlendiriliyor ve belli miktarlarda destekler veriliyordu. Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile birlikte başka bir yol denenenmeye çalışılıyor; TÜBİTAK öncelikli gördüğü alanları ve bu alanlar üzerinde hangi konularda projeleri destekleyeceğini açıklayarak doğrudan bu konularda gelecek projeleri destekleyecek.