İzmir´de Linux Seminerleri Başlıyor!

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de düzenli etkinlikler yapmaya başlıyor. Her ay Linux ve özgür yazılımlarla ilgili bir seminer düzenlenmesi, bu seminerler etrafında İzmir'deki Linux ve özgür yazılım camiasının bir araya gelmesi hedeflenmekte.

İlk etkinlik, 1 Nisan Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminer olacak. Linux'a yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere yönelik seminer, saat 18:00'de başlıyor.
Nisan ayında yapılacak ilk seminerin hemen arkasından, 2 tam gün sürecek bir gezici seminer etkinliği ile de İzmir dışından konuşmacılar misafir edilecek.

İzmir'de yapılacak etkinlikler için, http://izmir.linux.org.tr web sitesi açılmış durumda.

İzmir'de yaşayan penguenlerin kendi aralarında haberleşebilmeleri için de izmir-penguen@liste.linux.org.tr isimli bir e-posta listesi açıldı.

İzmir'de düzenlenecek olan etkinliklerden haberdar olmak isteyenler için de izmir-duyuru@liste.linux.org.tr listesi açıldı.

Liste üyelikleri için https://www.linux.org.tr/cgi-bin/listeci adresinden ulaşabileceğiniz web arayüzünü kullanabilirsiniz.

İzmir'de yaşayan tüm penguenleri bir araya gelmeye ve yerel çalışmalar yapmaya çağırıyoruz.

İlgili Yazılar

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

Gaziantep´te Linux Seminerleri Başlıyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri yarın başlıyor. Linux'un yeni başlayanlar için tanıtımı ve kurulumundan, sunuculara ve programlamaya kadar birçok konunun anlatılacağı seminerler iki gün boyunca sürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Geri sayım başladı

tongucyumruk

Tahmin ediyorum ki haftaya bugün, bu saatlerde çevremdeki herkes son dakika hazırlıklarını, birşeylerin eksik olup olmadığını düşünüyor olacak. O heyecandan uzak, kafası rahat yatağına girecek olan şanslı insanlarla da bu heyecanı bir nebze olsun paylaşmak için bir hatırlatayım dedim: Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010, 7 gün veya 168 saat veya 10080 dakika sonra (tabii aşağı yukarı) başlamış olacak. Hazır mısınız?

Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki gün boyunca sürecek etkinlikte neler yok ki?

Owasp-web Güvenliği Günleri Videoları Yayında

Yns_

Owasp-türkiye çerçevesinde birincisi düzenlenen web güvenliği sunum videoları internette.Sunumlar;
  1. OWASP Dünyası
  2. Web Uygulama Güvenliği Demosu
  3. HRS ile Web Cache Zehirleme
  4. XSS Tünelleme
  5. Java`da Güvenlik Uygulamaları
  6. ModSecurity İle Web Güvenliği
konu başlıklarından oluşuyor.