İtinayla Mancınık Yapmanın Sırları!

0
redogre
Mancınık yapmak için bile bir site var. www.trebuchet.com. Mancınık planları, neler gerekir, nasıl çalışır vs. Hatta birde mancınık tasarımı programı bile var. Gayet profesyonel ve mühendis işi.

Bu siteyi nerden bulduğuma gelince: "Trebuchet neydi yaw, du bi trebuchet.com yaziim" :)))

İlgili Yazılar

Terminator Unit - X

sundance

Biraz eğlenelim, gelin beraber bir Linux çizgiromanına bakalım

Esprileri, anlatımı ile bence çok eğlenceli ve geekly olmuş. Dahası sektörden kişileri de içeriyor, Slashdot`ın kurucusu Commander Taco bile var içinde. Bir gözatın derim...

'05 Personel Performans Değerlendirmesi: Fena Değil Ama Daha Çok Çalışmalısın!

FZ

Daha önce de bazı eserleri sebebi ile kendisinden bahsettiğimiz Peter Norvig, 2005'in Dünya Fizik Yılı kabul edilmesi sebebi ile Einstein'ın 1905 yılında, çalıştığı patent ofisindeki amiri tarafından gerçekleştirilen performans değerlendirme sonuçlarını yayımlamış.

Kaynak: http://radar.oreilly.com/

Linux ve Bira

e2e

Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

FZ

Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
Kaynak: Slashdot

Microsoft´un Encarta´sı!

conan

Bilmiyorum kaçınıza bu link zaten mail ile ulaşmıştır ama, koskoca market leader M$'un, özellikle orta doğu dağitim merkezi seçtiği ülke konusunda bu kadar hassas konuları es geçmemesi lazım bence. Bu linki haber yaparken bulabildiğim tek başlık "Komik" çünkü ne yazık ki "Vahim" diye bir başlık yok...

Link yüksek ihtimalle kendi kendini açıklayacak, ama yine de ingilizce bilmeyenleri düşünürsek kısaca özetleyeyim. Microsoft`un Encarta`si Adıyaman, Batman, ve Diyarbakır`ı Türkiye içindeki Kurdistan şehirleri olarak gosteriyor. İşin politik yanı mı cahillik yani mi bilemeyecegim. Bu konudaki protestolarınızı ya da duzeltmelerinizi göndermek icin ise ben bir tek bu formu bulabildim. Encarta içindeki bilgiler axiom olarak alınıyor sanırım. Bir kac saate örnek bir protesto metni yazacagım haber altına yorum olarak eklerim.