IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

0
sundance
2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org
Türkiye’de bilgi güvenliği ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen ve bu amaçla yılda iki defa yapılan bir konferans olan ISTSEC ’09’un açılışı bu yıl Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu yıl iki günlük bir program olarak dizayn edilmiş ISTSEC ‘09 konferansının ilk gününde; web güvenliği, Iphone ve telefon dinlemeleri, Hackerlar’ın bilgi güvenliğine bakış açısı, kurum / şirket personelinden kaynaklanan ihlaller gibi bilgi güvenliği konularında spesifik sunumlar ve tartışmalar yapılacaktır.

Bilgi güvenliğinin açılımları niteliğinde olan konular ise panel formatında alanında uzman teknik uzmanlar, emniyetçiler ve hukukçular tarafından irdelenecektir. Devletlere ve bireylere yönelen Siber Tehditlere karşı, diğer ülkelerde ve Türkiye’deki uygulama örnekleri ele alınacaktır. 2009 yılında dünyaya damgası vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenli açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Konferansın ikinci gününde, bilgi güvenliğinin hukuk alanında karşılığını teşkil eden veri koruması konusu, bilgi güvenliği ile olan ilişkisi ve tıbbi istihbarat, cloud computing, yeni nesil iletişim teknolojileri, uluslararası düzenlemeler ve uygulamalar ışığında değerlendirilecektir. Diğer panellerde, kayıtlı elektronik posta, bilişim suçları, 5651 Sayılı Kanun ve bilgi güvenliği açısından durum tespiti yapılarak çözüm önerileri sunulacaktır. Ayrıca tüm beyaz şapkalı hacker’ların davetli olduğu “Capture The Flag” yarışması konferansın ikinci gününde meraklılarına açık olacaktır.

ISTSEC 2009, bilgi güvenliği uzmanlarının, hacker’ların, bilgi güvenliğine meraklı olan herkesin, bilişim teknolojisi hukukçuları başta olmak üzere tüm hukukçuların, güvenlik güçlerinin ve bireylerin katılması gereken bir etkinliktir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Grubu ile İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi ve Bilgi Güvenliği Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ISTSEC ‘09 Konferansı 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde; İstanbul Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir.

Konferansa katılım ücretsiz olup kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt için www.istsec.org web sayfasının kullanılması gerekmektedir. Kayıt yaptıran kullanıcılara konferansa bir hafta kala onay mesajı gönderilecektir.

Görüşler

0
cmk
Istsec '09 bu yıl 12-13 Aralık da Bilgi Üniversitesi Santral gerçekleştireceği 2. konferansına 5651 gündemindenmidir yoksa web ortamında sıklıkla konuşulan bilgi güvenliğindenmidir bilmem ama konferasda ki panelistler arasında devlet erkanını da görmekteyiz. Hatırlıyorum da Istsec in ilk konferansı bu ikinici konferansa oranla bu kadar yogun bir katılımcı ve konuşmacıya sahip degildi ve yinede çok güzel & faydalı bir etkinlik olmuştu. İkincisi düzenlenen bu konferansın hafta sonu iki gün halinde olmasının çok daha güzel olmuş ve öyle umuyoruz güzel faydalı bir etkinlik olacagı düşüncesindeyiz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

FZ

W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

Windows 2000’de bir açık daha

pulsar

Microsoft bu ay içerisinde 2. defa, DoS saldırısına yol açabilecek güvenlik açığı uyarısında bulundu.
Microsoft’tan yapılan açıklamada, Windows 2000 Server’daki yeni açığın ‘Denial of Service’ saldırısına yol açabileceği vurgulandı. Windows 2000 Server’ın yanı sıra Advanced Server ve Datacenter’ı da etkileyen açık, Kerberos servisindeki bellek ‘sızmasından’ kaynaklanıyor. Kerberos diğer bilgisayarlardan gelen isteklerin onaylanmasıyla ilgili bir yöntem.
Konuyla ilgili güvenlik duyurusunu müşterilerine gönderen Microsoft, gerekli yamayı da çıkardı. Yeni açığın Defcom Labs tarafından ocak sonlarında keşfedildiği belirtildi.
Way be adamların hataları bile endüstri standardı?!

MS Windows ve GNU/Linux'a Bulaşabilen Virüs Yazıldı!

maeqlin

Antivirüs yazılım firması Kaspersky tarafından tespit edilen ve duyurulan virüs hem MS windows hem de GNU/Linux yüklü sistemlere bulaşabiliyor.

Kaspersky tarafından duyurulan virüsün iki ismi var; Virus.Linux.Bi.a / Virus.Win32.Bi.a. Virüsün herhangi bir zararı dokunmuyor yine de bunun bir "proof of concept" tarzı bir virüs olduğu, koduyla oynanarak zararlı hale getirilebileceği belirtiliyor. Virüsle ilgili daha çok bilgi bu adresten edinilebilir.

ATM şifreleme anahtarı kırmak!

conan

Bu sayfada yazanlara göre IBM 4758 cryptographic co-processor'unden 3DES anahtarını "çalmayı" başarmışlar.

IBM 4758, bankalar tarafından sıklıkla kullanılan bir şifreleme chipiymiş ve IBM'in ATM'lerinde de sıkça kullanılmaktaymış. Bu crack'i gerçekleştirenler, 20 dakika makinaya kesintisiz ulaşımı ve Combine_Key_Parts kullanım yetkisi olan birinin, 995$'lik bir aletle (FPGA evaluation board from Altera) 2 gün içerisinde bu şifreyi ele geçirebilecegini iddia ediyorlar. (nasıl yapılacağını da bilmesi gerektiğini söylemeyi unuttum sanırım) ;)