IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

0
sundance
2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org
Türkiye’de bilgi güvenliği ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen ve bu amaçla yılda iki defa yapılan bir konferans olan ISTSEC ’09’un açılışı bu yıl Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu yıl iki günlük bir program olarak dizayn edilmiş ISTSEC ‘09 konferansının ilk gününde; web güvenliği, Iphone ve telefon dinlemeleri, Hackerlar’ın bilgi güvenliğine bakış açısı, kurum / şirket personelinden kaynaklanan ihlaller gibi bilgi güvenliği konularında spesifik sunumlar ve tartışmalar yapılacaktır.

Bilgi güvenliğinin açılımları niteliğinde olan konular ise panel formatında alanında uzman teknik uzmanlar, emniyetçiler ve hukukçular tarafından irdelenecektir. Devletlere ve bireylere yönelen Siber Tehditlere karşı, diğer ülkelerde ve Türkiye’deki uygulama örnekleri ele alınacaktır. 2009 yılında dünyaya damgası vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenli açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Konferansın ikinci gününde, bilgi güvenliğinin hukuk alanında karşılığını teşkil eden veri koruması konusu, bilgi güvenliği ile olan ilişkisi ve tıbbi istihbarat, cloud computing, yeni nesil iletişim teknolojileri, uluslararası düzenlemeler ve uygulamalar ışığında değerlendirilecektir. Diğer panellerde, kayıtlı elektronik posta, bilişim suçları, 5651 Sayılı Kanun ve bilgi güvenliği açısından durum tespiti yapılarak çözüm önerileri sunulacaktır. Ayrıca tüm beyaz şapkalı hacker’ların davetli olduğu “Capture The Flag” yarışması konferansın ikinci gününde meraklılarına açık olacaktır.

ISTSEC 2009, bilgi güvenliği uzmanlarının, hacker’ların, bilgi güvenliğine meraklı olan herkesin, bilişim teknolojisi hukukçuları başta olmak üzere tüm hukukçuların, güvenlik güçlerinin ve bireylerin katılması gereken bir etkinliktir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Grubu ile İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi ve Bilgi Güvenliği Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ISTSEC ‘09 Konferansı 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde; İstanbul Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir.

Konferansa katılım ücretsiz olup kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt için www.istsec.org web sayfasının kullanılması gerekmektedir. Kayıt yaptıran kullanıcılara konferansa bir hafta kala onay mesajı gönderilecektir.

Görüşler

0
cmk
Istsec '09 bu yıl 12-13 Aralık da Bilgi Üniversitesi Santral gerçekleştireceği 2. konferansına 5651 gündemindenmidir yoksa web ortamında sıklıkla konuşulan bilgi güvenliğindenmidir bilmem ama konferasda ki panelistler arasında devlet erkanını da görmekteyiz. Hatırlıyorum da Istsec in ilk konferansı bu ikinici konferansa oranla bu kadar yogun bir katılımcı ve konuşmacıya sahip degildi ve yinede çok güzel & faydalı bir etkinlik olmuştu. İkincisi düzenlenen bu konferansın hafta sonu iki gün halinde olmasının çok daha güzel olmuş ve öyle umuyoruz güzel faydalı bir etkinlik olacagı düşüncesindeyiz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)

Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

sundance

Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

NSA güvenlik rehberleri

sundance

NSA´in resmi sitesinde uzun bir süreden beri çeşitli güvenlik rehberleri yayınlanmakta.

Çeşitli Windows sürümleri ve Cisco ürünlerinin kurulum ve yönetimi aşamasında uygulanması önerilen güvenli pratiklerin listelendiği bu çok detaylı dökümanlar eminim birilerinin işine yarayacaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi ´Bir işletim sistemi ancak yöneticisinin bilgi seviyesi ve özeni doğrultusunda güvenlidir.´

Code Red Paniği

conan

Son zamanlarda özellikle Amerika`da, 1 Agustos`ta (yani yarın) Code Red`in azacağı ve herkesin bundan çok kötü etkileneceği gibi izlenimler yaratılıyor. Dolayısıyla bazı Amerika tabanlı haber kaynaklarımız (!) da bu panik dalgasından etkilenmişe benziyor. Gelelim code red isimli worm`un neler yaptığına. İnceleyelim ki panik gerçekten gerekli mi anlayalım.