İki Süper Linux Dağıtımı

0
sundance
Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden

İlgili Yazılar

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...

2.Linux Şenliği: Bin atlı o gün çocuklar gibi şen miydi ?

sundance

Çok yoğun geçen dört günden sonra, dünkü kapanış töreni ile ikinci Linux Şenliği sona erdi. Şenlikte neler oldu, neler olmadı, artıları eksileri nelerdi bir değerlendirelim istedim.

Herşeyden önce, yılın Pengueni, Doruk Fişek başta olmak üzere, organizasyon ekibi, canını dişine takarak her türlü soruna koşuşturarak, sabahın 7-7:30'undan itibaren okula gelip düzenlemeleri yaparak, insanüstü bir çaba gösterdi.

EDS: Linux güvenli değildir, ölçeklenemez

Soulblighter

BT firmalarından EDS, Fuji Xerox, Cisco, Microsoft, Sun, Dell ve EMC'nin katılımıyla oluşturulan Agility Alliance'a göre Linux, yeterli güvenliğe sahip olmadığı ve ölçeklenebilirlik konusunda sorunlara sahip olduğu için büyük firmalar tarafından tercih edilmeyecek.

Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

binner3

Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.