Yet Another Open Source

0
yuxel
News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

Görüşler

0
aRda_
Merak ediyorum, acaba bu durumda SuSE'yi FTP sunucularinda bulabilecek miyiz?..
0
zahter
Serdar Koylu artik Suse sorularina cevap verecek mi? :)
0
FZ
Onu bilmem de bir ara ``realist´´ sadece Debian GNU/Linux ve FreeBSD sorularına cevap vereceğini söylüyordu, diğer dağıtımlar ruhsal kaosa yol açıyormuş da bünyesinde ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu IX. Geleneksel Programlama Yarışması

hayalci

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun düzenlediği Geleneksel Programlama Yarışması'nın dokuzuncusu için ön elemeler başladı. Finali 30 Nisan 2006'da yapılacak olan yarışmanın ön eleme sorularına ve yarışmayla ilgili detaylara http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden erişilebilir. Son cevap gönderme tarihi 20 Nisan 2006 olan ön eleme sorularının puanlandırılmasıyla seçilecek olan finalistler, 30 Nisan 2006 tarihinde ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yapılacak olan finale katılmaya hak kazanacaklar. Ayrıca finallerden bağımsız olarak özel ödüllü bir soru da tüm yarışmacılar tarafından cevaplanabilir. Finalde dereceye giren ve özel ödüllü sorudan en yüksek puan alan yarışmacılara finalle aynı gün düzenlenecek olan törende ödülleri verilecektir. Dünyadaki benzerleri arasında (IOI, ACM, Tübitak) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya, bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite lisans öğrencileri davetlidir.