Yeni Neler Çıkmış

0
ebola
Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...

Görüşler

0
anonim
Sevgi Saygı LINUX
0
tongucyumruk
Ancak Gelecek Linux konusunda hemen hemen hiçbir bilgi bulunmaması hoş değil... En kısa zamanda ayrıntılı bir mail yollayacağım kendilerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Multimedia + Linux = dyne:bolic Live CD

FZ

Sanatçılar, yaratıcılar, multimedya sanatçıları, DJ´ler, VJ´ler! Gün sizin gününüz, dyne:bolic Linux Live CD´yi alın ve ses ve video yayını yapın, ses ve görüntüleri değişik kaynaklardan kaydedin, bunları değişik formatlara göre kodlayın, düzenleyin, vs. Ve tabii deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin ;-)

Bu arada eğer XBox kullanıyorsanız sorun değil, dyne:bolic Linux XBox üzerinde de çalışıyor.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]