SCO Dünyaya karşı!

0
sundance
SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Görüşler

0
cayfer
Etkileyici analizler....
SCO avukatlari ve onlara destek veren teknik kadro cuvallamisa benziyor. Yukarida sozu edilen yazida sozu edilen bir baska analizde [www.lemis.com] de aslinda SCO'nun BSD kodunu kullandigi ve daha vahimi lisans kurallarina uymayarak telif haklariyla ilgili notlari cikardigini iddia ediyor.
samba ekibinin bildirisi de ilgincti.. "madem GPL kanuna aykiri o zaman SCO samba yazilimini dagitimindan cikarsin" diye biten bir bildiriydi. sanirim bildiri samba sitelerinde var.
Daha da ilginci : uzun suredir (2 saat falan, 23 agustos 2003, aksam 20:30 sularinda) www.sco.com, www.caldera.com, www.sco.de, www.sco.it, www2.sco.com sitelerinin calismadigi... dukkani kapatip gitmisler gibi bir hali var... :)

tr karakterler icin ozur dilerim, kullandigim bilgisayarda tr yok!
0
Nightwalker
Bu konunun yasal boyutu hakkında da buraya [www.osdl.org] bakabilirsiniz. SCO nasıl olup bu kadar aptalca bir eyleme girişti anlamak mümkün değil. Ama aşırı para hırsı insanı böyle maymun edebiliyor işte.
0
julyano
SCO WEB SİTESİNE 3 GÜNLÜK SALDIRI
Hafta sonu SCO grubun websitesi dağıtılmış servis reddi saldırısına maruz kaldı. SCO'nun Linux ve açık kod camiasına yönelik suçlamaları sebebiyle yapıldığı düşünülen saldırılar Cuma gecesinden itibaren SCO'nun web sitesine girişi engelledi.
Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar erişilemeyen web sitesi şuan çalışıyor. SCO yetkilileri saldırının kaynağını bilmediklerini açıkladı.
Yetkili olmayan bir açık kod sözcüsü newsforge sitesine gönderdiği bir yazıda bu saldırının SCO 'nun açık kod camiasını suçlayan tavırları ve açtığı davalar sebebiyle olduğunu söyledi.
Ayrıca güvenlik danışmanları bu tip bir saldırının Mayıs ayında da olduğunu ve SCO 'nun sistemlerindeki açıkları kapatmaktaki acizliğinden aynı tip saldırıların yeniden olabiliceğini, SCO OpenServer web sunucu yazılımın hala zayıflıklar içerdiğini açıkladı.

0
rs232
SCO nun siteleri 27.08.2003 13:38 itibariyle halen calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

SETEdit PPC Linux için hazır

anonim

Turbo Vision'a ait text tabanlı ve kolay kullanımlı, text tabanlı kullanıcı arayüzü olan, pencere sistemi kullanan, mouse, menüleri ve daha bir çok fonksiyonları olan ve genelde programcılar ve Borland IDE (turbo C) kullanılan SETEdit PPC makinalarda derlenip kullanıma hazır. Ayrıntılı bilgi için...

Linux`un patladığı nokta...

sundance

Hep yazıyoruz Linux şöyle, Linux böyle. Çünkü açıkcası tamamen gönüllü organizasyonlar tarafından bir `fazlamesai`lere dayanan böyle bir proje bizde gerçekten heyecan ve keyif uyandırıyor.

Ama bu demek değildir ki Linux`daki kötü yanları da görmezden geleceğiz.
Birçok X Windows yöneticisinde terminaller arası copy/paste yapamamak bunlardan biri mesela ;)

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar