SCO Dünyaya karşı!

0
sundance
SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Görüşler

0
cayfer
Etkileyici analizler....
SCO avukatlari ve onlara destek veren teknik kadro cuvallamisa benziyor. Yukarida sozu edilen yazida sozu edilen bir baska analizde [www.lemis.com] de aslinda SCO'nun BSD kodunu kullandigi ve daha vahimi lisans kurallarina uymayarak telif haklariyla ilgili notlari cikardigini iddia ediyor.
samba ekibinin bildirisi de ilgincti.. "madem GPL kanuna aykiri o zaman SCO samba yazilimini dagitimindan cikarsin" diye biten bir bildiriydi. sanirim bildiri samba sitelerinde var.
Daha da ilginci : uzun suredir (2 saat falan, 23 agustos 2003, aksam 20:30 sularinda) www.sco.com, www.caldera.com, www.sco.de, www.sco.it, www2.sco.com sitelerinin calismadigi... dukkani kapatip gitmisler gibi bir hali var... :)

tr karakterler icin ozur dilerim, kullandigim bilgisayarda tr yok!
0
Nightwalker
Bu konunun yasal boyutu hakkında da buraya [www.osdl.org] bakabilirsiniz. SCO nasıl olup bu kadar aptalca bir eyleme girişti anlamak mümkün değil. Ama aşırı para hırsı insanı böyle maymun edebiliyor işte.
0
julyano
SCO WEB SİTESİNE 3 GÜNLÜK SALDIRI
Hafta sonu SCO grubun websitesi dağıtılmış servis reddi saldırısına maruz kaldı. SCO'nun Linux ve açık kod camiasına yönelik suçlamaları sebebiyle yapıldığı düşünülen saldırılar Cuma gecesinden itibaren SCO'nun web sitesine girişi engelledi.
Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar erişilemeyen web sitesi şuan çalışıyor. SCO yetkilileri saldırının kaynağını bilmediklerini açıkladı.
Yetkili olmayan bir açık kod sözcüsü newsforge sitesine gönderdiği bir yazıda bu saldırının SCO 'nun açık kod camiasını suçlayan tavırları ve açtığı davalar sebebiyle olduğunu söyledi.
Ayrıca güvenlik danışmanları bu tip bir saldırının Mayıs ayında da olduğunu ve SCO 'nun sistemlerindeki açıkları kapatmaktaki acizliğinden aynı tip saldırıların yeniden olabiliceğini, SCO OpenServer web sunucu yazılımın hala zayıflıklar içerdiğini açıkladı.

0
rs232
SCO nun siteleri 27.08.2003 13:38 itibariyle halen calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gazi Üniversitesi´nde olup da İTÜ ve Boğaziçi´nde olmayan!

sundance

Deniz ? Kesinlikle hayır. Güzel bir kampüs ? Boğaziçi daha iyi :)
Peki nedir Gazi Üniversitesinde olup da ITU ve Boğaziçinde olmayan ?

Internetten rahat rahat, adam gibi kaydolabilmek! Ne o şaşırdınız mı ? O zaman, siz son zamanlarda ITU ve Boğaziçinin muhteşem kayıt sayfalarına girip, web serverın boş bir anını bulamadığınızdan dolayı saçınızı başınızı yolmadınız.

Her yıl üç dört günlük süreye sıkıştırılan bu kayıt eziyeti, Internet üzerinde tamamen işkenceye dönmüş durumda. Geçe dörtte uyanıp kaydolmaya çalışanlar mı dersiniz, okulun laboratuvarlarına gidip ordan sisteme girmeye çalışanlar mı ?

Peki Sun'dı Oracle'dı hiçbir masraftan kaçınmayan bu üniversitelerin yapamadığı da Gazi'nin yapabildiği nedir ? Tabi ki GNU/Linux çözümü ;) geçici bir cluster...

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

anonim

Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.