SCO Dünyaya karşı!

0
sundance
SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Görüşler

0
cayfer
Etkileyici analizler....
SCO avukatlari ve onlara destek veren teknik kadro cuvallamisa benziyor. Yukarida sozu edilen yazida sozu edilen bir baska analizde [www.lemis.com] de aslinda SCO'nun BSD kodunu kullandigi ve daha vahimi lisans kurallarina uymayarak telif haklariyla ilgili notlari cikardigini iddia ediyor.
samba ekibinin bildirisi de ilgincti.. "madem GPL kanuna aykiri o zaman SCO samba yazilimini dagitimindan cikarsin" diye biten bir bildiriydi. sanirim bildiri samba sitelerinde var.
Daha da ilginci : uzun suredir (2 saat falan, 23 agustos 2003, aksam 20:30 sularinda) www.sco.com, www.caldera.com, www.sco.de, www.sco.it, www2.sco.com sitelerinin calismadigi... dukkani kapatip gitmisler gibi bir hali var... :)

tr karakterler icin ozur dilerim, kullandigim bilgisayarda tr yok!
0
Nightwalker
Bu konunun yasal boyutu hakkında da buraya [www.osdl.org] bakabilirsiniz. SCO nasıl olup bu kadar aptalca bir eyleme girişti anlamak mümkün değil. Ama aşırı para hırsı insanı böyle maymun edebiliyor işte.
0
julyano
SCO WEB SİTESİNE 3 GÜNLÜK SALDIRI
Hafta sonu SCO grubun websitesi dağıtılmış servis reddi saldırısına maruz kaldı. SCO'nun Linux ve açık kod camiasına yönelik suçlamaları sebebiyle yapıldığı düşünülen saldırılar Cuma gecesinden itibaren SCO'nun web sitesine girişi engelledi.
Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar erişilemeyen web sitesi şuan çalışıyor. SCO yetkilileri saldırının kaynağını bilmediklerini açıkladı.
Yetkili olmayan bir açık kod sözcüsü newsforge sitesine gönderdiği bir yazıda bu saldırının SCO 'nun açık kod camiasını suçlayan tavırları ve açtığı davalar sebebiyle olduğunu söyledi.
Ayrıca güvenlik danışmanları bu tip bir saldırının Mayıs ayında da olduğunu ve SCO 'nun sistemlerindeki açıkları kapatmaktaki acizliğinden aynı tip saldırıların yeniden olabiliceğini, SCO OpenServer web sunucu yazılımın hala zayıflıklar içerdiğini açıkladı.

0
rs232
SCO nun siteleri 27.08.2003 13:38 itibariyle halen calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Almanca knoppix dökümanı, fırından yeni çıktı

cbc

Knoppix ve anladığım kadarı ile basitçe GNU/Linux hakkında Almanca bir dökümanın yansılara dağıtıldığı dedikodusu etrafta dolaşıyor. Dökümanın Türkçe versiyonunu hazırlayacak fazlamesai neferleri var mi acaba?

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/knoppix/docs/knoppix_tutorial/

Seminer - Topluluk Süreçleri ve Pardus

anonim

Özgürlükİçin topluluğu adına yarın saat:15:00'da Hakan HAMURCU'yu ağırlayacak olan YTÜLinux, sevgili Hakan ile Pardus / Özgürlükİçin topluluk süreçlerini konuşacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi C Blok Konferans Salonu'nda yapılacak bu seminere dışarıdan katılım serbest olup, etkinlik gelen herkesi ağırlayacak geniş bir salonda düzenlenecektir. Bu arada YTÜLinux grubundan bahsetmeden olmayacak...

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

Truva Linux 1.0 versionu çıkarttı!

sundance

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtyacına gore hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan TruvaLinux Projesi dün itibariyle kararlı sürümü olan 1.0'ı anons etti.

2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan dağıtımda yeralan bazı paket sürümleri şu şekilde -Kernel 2.6.17.8
-Kde 3.5.4 Masaüstü Ortamı
-Xorg 6.9.0
-Mozilla Firefox 1.5.0.6
-MPlayer 1.0pre8

Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

anonim

İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.