İdeal taşınabilir Linux sistem

0
sundance
Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Görüşler

0
darkhunter
Hocam iyi hoşta konsola nasıl düşcez bu aletlerle! :p
0
zentoo
pat diye ;]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 10.2 Duyuruldu

GolgeHan

Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar