İdeal taşınabilir Linux sistem

0
sundance
Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Görüşler

0
darkhunter
Hocam iyi hoşta konsola nasıl düşcez bu aletlerle! :p
0
zentoo
pat diye ;]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Tarihi bir gün!

sundance

Dün (22 Mart 2004 günü), Türkiye´nin önde gelen gazetelerinden Milliyet´te tam sayfa Linux International´ın ilanı yayınlandı.

MS´a yakınlığı ile bilinen Doğan Grubu´nun önde gelen gazetesi olan Milliyet´te yayınlanan bu ilanda ´Linux ve Açık Yazılımlar´ kullanımının neden daha güvenilir, daha geliştirmeye açık ve daha ucuz olduğu anlatılıyor. Dahası, ´Siz isterseniz bunu devrim diye adlandırın, biz basitçe özgürlük diyoruz´ ibaresi geçiyordu. İlanı veren ise Linux International adına http://www.acikyazilim-turkiye.org

Çerçeveletip duvrarıma asmayı düşünüyorum, sanırım taşlar yerinden oynuyor.

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...

14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

malkocoglu

Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html