İdeal taşınabilir Linux sistem

0
sundance
Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Görüşler

0
darkhunter
Hocam iyi hoşta konsola nasıl düşcez bu aletlerle! :p
0
zentoo
pat diye ;]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.

Linux Kernel 2.4 Virtual Memory Dökümanı

raistlinthewiz

Kernel konusunda kendini geliştirmek isteyen, kernel hacker olmayı kafasına koymuş olan, Linux iç yapısı hakkında daha fazla bilgi isteyen herkes için 2.4 VM dökümanı: http://www.csn.ul.ie/~mel/projects/vm/guide/html/understand/

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.