Google OpenSocial'ı Duyurdu

0
maul
Google uzun süredir bloglardan takip ettiğimiz OpenSocial'ı duyurdu. İster Facebook'un kendi alanında rakipsiz kalmasından dolayı diğer arkadaşlık sitelerinin birleşebileceği bir ortak API olarak da tanımlayın, ister ilerde tüm siteler birbirleriyle zaten API'ler vesilesiyle entegre olacağını ve bunun da bu yolda bir ilk(?) adım olduğun söyleyin. Ben beklediğim kadar etkileyici bulmasam da (belki hayal gücüm yetmedi) fikren güzel olduğunu söyleyebilirim.

Görüşler

0
skorsky
Bu API'in arkasinda Netscape kurucularindan Andressen (?) de var. 'Social networking yarışı daha bitmedi" diyor. Uzugunum ama bence bitti. Herkes Facebook ta. Kodlamasi biraz kabaca olabilir, acik API muhakkak daha iyi olurdu, fakat bundan sonra Microsoft vs Apple, "teknik olarak mi piyasaca kabul goren mi" turunden bir tartismaya giriyoruz, ki onun galibinin kim oldugunu daha once pek cok kez gorduk. Kullanicilar commit ettikleri ortamda kalmayi sececekler, eger Facebook bu open API'i uygularsa o baska mesele, ama durum FB vs otekiler olursa otekiler kaybedecek gibi gozukuyor.
0
FZ
Internet dünyasında 1-2 sene fiziksel dünyadaki 100 yıl gibidir. 100 senede çok şey değişir.

10 sene önce bir kısım insan komik / garip isimli yeni bir "arama motoru"ndan söz ediyordu. Birilerinin tuttuğu yeni bir şey. Ve sonra...

FB için konuşurken dikkatli olmak lazım. Bazı trendler çıktıkları gibi inebiliyor.
0
skorsky
FB gibi bir social net sitesi degistirmek, arama motoru degistirmek kadar kolay degildir. O bahsettiginiz ornekleri biz de biliyoruz. Butun arkadas listesiniz cartiniz curtunuz FB'de... LinkedIn'den Facebook'a gecildi, fakat bir sonraki atlayis bu kadar kolay olmayacaktir. LinkedIn, gelistirme ortamini vaktinde acmamisti ve envai turden uygulamayi bastan saglamamamistir. Bu yuzden sadece is kontaklari ortamina hapis kaldi... FB'nin durumu degisik.
0
FZ
FB pek çok kişi için kolayca vazgeçilebilir bir ortam. Bir kez bir toplumsal şebeke üzerinden arkadaşlarınızın iletişim bilgilerinizi edindiğinizde onlarla iletişim kurmak için belli bir şirkete ya da markaya muhtaç değilsiniz (geriye kalan cartım curtum da, gruplarım, vs. de o kadar vaz geçilmez değil, adı üzerinde cart curt ve o cart curtlar da başka yerde sık sık yeniden oluşturulan şeyler).

Bu arada LinkedIn'in 'sadece iş bağlantıları' ortamı olması bir dezavantaj değil, bir avantaj. Bir odak noktası var ve odaklandığı şeyi iyi yapıyor gibi görünüyor. Google'ın 'arama'ya odaklanması ve bunu iyi yapması gibi. FB gibi bir yere gelmekten haklı olarak imtina edip LinkedIn'e gelen tanıdıklarımın sayısı az değil.
0
skorsky
LinkedIn hakkinda: Dezavantaj demedim, sadece onu yapiyor dedim. FB onu ve daha fazlasini yapiyor.

FB'nin en buyuk katmadegeri, uygulama API'ini zamaninda herkese acmis olmasidir ve uygulamalari barindirmak icin hicbir ucret talep etmemesidir. FB'nin kuvveti budur, ve kullanim baglaminda eglenceli olmasidir. Bedava barindirma ve reklam gelirleri uzerinden cok iyi para kazanan uygulama gelistiricileri var.

Arama motoru ornegine geri donecegim: Arama motorunu degistirmek icin SADECE SIZIN baska bir URL'e gitmesi yetiyor. FB'yi degistirmek icin TUM ARKADASLARINIZIN sizinle beraber gitmesi gerekiyor. Bu sebeple bu tur gecis daha zor olacaktir. Eger FB "buyuk bir hata yapmazsa" bu kullanici grubunu kaybetmez.

FB hakkinda bu kadar kesin olmamamin/olmaya ugrasmamin bir sebebi var: Yakin zamanda social uygulama yazmak icin etrafa bakiniyorum... Su anda gelecek FB'de gozukuyor ve kodu onun arkasina koymak zorundayim.
0
eu
birzamanlar icq diye birşey vardı, hatırlayan var mı?
0
anonim
Sanal ortamda birinden ayıcık alma , öpülme , tokatlanma , rakı alma , ısırılma vs gibi şeylerin insanların hoşuna gitmesi ilginç olmakla birlikte , taksideyken çevreyi izlemek , taksiciyle muhabbet etmek yerine ,fb ye bağlanıp status e "taksiyedim :)... " yazabilen insanları gerçek hayata çağırıyorum. Bir süredir bende üyeydim , 100 e yakın arkadaşım olmasına rağmen bir yararını göremedim. Gerçekten bir insanı bulmanız gerekiyorsa zaten bulursunuz ya da o sizi bulur emin olun. Dijital iletişim kolaylaştıkça insanlar arasındaki güven azalıyor. Cep telefonu icat edilmeden önce birkaç gün sonra birisi ile buluşmanız varsa o gün o saatte buluşulurdu. Şimdi buluşulmadan önce "nerdesin ,işin mi var , bugün buluşuyoruz değil mi " gibi cümleleri kurmak zorunda kalıyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Google SoC'a Katılan Türk Öğrenciler ve Projeleri

FZ

Necdet Yücel'in duyurusunu buradan da insanlarla paylaşalım: Kendilerine başarılar diliyor ve Eylül ayında ortaya çıkacak sonuçları merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

linker

Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.