Google OpenSocial'ı Duyurdu

0
maul
Google uzun süredir bloglardan takip ettiğimiz OpenSocial'ı duyurdu. İster Facebook'un kendi alanında rakipsiz kalmasından dolayı diğer arkadaşlık sitelerinin birleşebileceği bir ortak API olarak da tanımlayın, ister ilerde tüm siteler birbirleriyle zaten API'ler vesilesiyle entegre olacağını ve bunun da bu yolda bir ilk(?) adım olduğun söyleyin. Ben beklediğim kadar etkileyici bulmasam da (belki hayal gücüm yetmedi) fikren güzel olduğunu söyleyebilirim.

Görüşler

0
skorsky
Bu API'in arkasinda Netscape kurucularindan Andressen (?) de var. 'Social networking yarışı daha bitmedi" diyor. Uzugunum ama bence bitti. Herkes Facebook ta. Kodlamasi biraz kabaca olabilir, acik API muhakkak daha iyi olurdu, fakat bundan sonra Microsoft vs Apple, "teknik olarak mi piyasaca kabul goren mi" turunden bir tartismaya giriyoruz, ki onun galibinin kim oldugunu daha once pek cok kez gorduk. Kullanicilar commit ettikleri ortamda kalmayi sececekler, eger Facebook bu open API'i uygularsa o baska mesele, ama durum FB vs otekiler olursa otekiler kaybedecek gibi gozukuyor.
0
FZ
Internet dünyasında 1-2 sene fiziksel dünyadaki 100 yıl gibidir. 100 senede çok şey değişir.

10 sene önce bir kısım insan komik / garip isimli yeni bir "arama motoru"ndan söz ediyordu. Birilerinin tuttuğu yeni bir şey. Ve sonra...

FB için konuşurken dikkatli olmak lazım. Bazı trendler çıktıkları gibi inebiliyor.
0
skorsky
FB gibi bir social net sitesi degistirmek, arama motoru degistirmek kadar kolay degildir. O bahsettiginiz ornekleri biz de biliyoruz. Butun arkadas listesiniz cartiniz curtunuz FB'de... LinkedIn'den Facebook'a gecildi, fakat bir sonraki atlayis bu kadar kolay olmayacaktir. LinkedIn, gelistirme ortamini vaktinde acmamisti ve envai turden uygulamayi bastan saglamamamistir. Bu yuzden sadece is kontaklari ortamina hapis kaldi... FB'nin durumu degisik.
0
FZ
FB pek çok kişi için kolayca vazgeçilebilir bir ortam. Bir kez bir toplumsal şebeke üzerinden arkadaşlarınızın iletişim bilgilerinizi edindiğinizde onlarla iletişim kurmak için belli bir şirkete ya da markaya muhtaç değilsiniz (geriye kalan cartım curtum da, gruplarım, vs. de o kadar vaz geçilmez değil, adı üzerinde cart curt ve o cart curtlar da başka yerde sık sık yeniden oluşturulan şeyler).

Bu arada LinkedIn'in 'sadece iş bağlantıları' ortamı olması bir dezavantaj değil, bir avantaj. Bir odak noktası var ve odaklandığı şeyi iyi yapıyor gibi görünüyor. Google'ın 'arama'ya odaklanması ve bunu iyi yapması gibi. FB gibi bir yere gelmekten haklı olarak imtina edip LinkedIn'e gelen tanıdıklarımın sayısı az değil.
0
skorsky
LinkedIn hakkinda: Dezavantaj demedim, sadece onu yapiyor dedim. FB onu ve daha fazlasini yapiyor.

FB'nin en buyuk katmadegeri, uygulama API'ini zamaninda herkese acmis olmasidir ve uygulamalari barindirmak icin hicbir ucret talep etmemesidir. FB'nin kuvveti budur, ve kullanim baglaminda eglenceli olmasidir. Bedava barindirma ve reklam gelirleri uzerinden cok iyi para kazanan uygulama gelistiricileri var.

Arama motoru ornegine geri donecegim: Arama motorunu degistirmek icin SADECE SIZIN baska bir URL'e gitmesi yetiyor. FB'yi degistirmek icin TUM ARKADASLARINIZIN sizinle beraber gitmesi gerekiyor. Bu sebeple bu tur gecis daha zor olacaktir. Eger FB "buyuk bir hata yapmazsa" bu kullanici grubunu kaybetmez.

FB hakkinda bu kadar kesin olmamamin/olmaya ugrasmamin bir sebebi var: Yakin zamanda social uygulama yazmak icin etrafa bakiniyorum... Su anda gelecek FB'de gozukuyor ve kodu onun arkasina koymak zorundayim.
0
eu
birzamanlar icq diye birşey vardı, hatırlayan var mı?
0
anonim
Sanal ortamda birinden ayıcık alma , öpülme , tokatlanma , rakı alma , ısırılma vs gibi şeylerin insanların hoşuna gitmesi ilginç olmakla birlikte , taksideyken çevreyi izlemek , taksiciyle muhabbet etmek yerine ,fb ye bağlanıp status e "taksiyedim :)... " yazabilen insanları gerçek hayata çağırıyorum. Bir süredir bende üyeydim , 100 e yakın arkadaşım olmasına rağmen bir yararını göremedim. Gerçekten bir insanı bulmanız gerekiyorsa zaten bulursunuz ya da o sizi bulur emin olun. Dijital iletişim kolaylaştıkça insanlar arasındaki güven azalıyor. Cep telefonu icat edilmeden önce birkaç gün sonra birisi ile buluşmanız varsa o gün o saatte buluşulurdu. Şimdi buluşulmadan önce "nerdesin ,işin mi var , bugün buluşuyoruz değil mi " gibi cümleleri kurmak zorunda kalıyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google AdSense ve EFT Dönemi

anonim

Google AdSense yayıncılarının ödemelerini Türkiye'de de EFT ile ödeme hizmetini başladı. Daha önce Google'dan çek bekleyen yayıncıların paraları artık doğrudan banka hesaplarına yatacak.

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google'dan Açık Kaynak Kodlu Projelere Destek

anonim

Google, Google Code adını verdiği hizmette artık açık kaynak projelerine destek veriyor.

Google Code hizmetinde görüldüğü üzere, Google tıpkı Sourceforge gibi bir açık kaynak projelerine ücretsiz hosting hizmeti veriyor. Böylelikle Google açık kaynak projelerine verdiği önemi ve desteği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.