Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

0
anonim
Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.
GoogleDesktop uygun şekilde kullanıldığı zaman bilgisayardaki emaillerden tutun gezilen web sayfalarına kadar hemen her türlü bilgiyi hızlı bir şekilde indeksleyebiliyor. Bununla ilgili bir kaç örnek olay ve biraz daha ayrıntılı bilgiler içeren bir makale şu adreste.

Görüşler

0
FZ
indeksleme ve güzel bir arabirim sunma olsa olsa bilgisayarınızı kurcalayacak bir kişinin bu işi bir nebze daha kolay yapmasını sağlar, eğer kullandığınız bilgisayara bir başkası da erişebiliyor, hard diski okuyabiliyorsa yani bilgiler şifreli olarak durmuyorsa o zaman bu tür şeylerden ötürü Google'ı suçlamaktan vazgeçelim diyorum, adamlar bilgisayarda normalde erişilemeyecek bilgileri çekip çıkarmıyorlar ama öyle bir hava estirildi ki sanki böyle efendim bir açık var da Google programı yetkisi olmadığı yerlere girip sanki gizlice programları, dosyaları falan tarayabiliyor sonra da bunları sunabiliyor gibi, yok böyle bir şey.
0
gismo
Burada mesele google in niyeti değil ki. Sunduğu hizmetin açıkları var. Bunlar uzun vadede ciddi sorunlar çıkaracaktır. MS de outlook'taki açıklar konusunda iyi niyetlidir emin olun. Ama şu an internet trafiğinin yarısını outlook'un açıklarından kaynaklanan trafik oluşturuyor. Aman dikkat!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Code Jam'05 Sonuçları Açıklandı!

Ragnor

Evet kazananlar belli oldu. Birinciye verilecek olan 10.000$'lık ödülü Polonya'dan, Varşova Üniversitesi'nden Mark Cygan kazandı. İkinci Hollanda'dan, Twente Üniversitesi'nden Erik-Jan Krijgsman, üçüncü ise Moskova Eyalet Üniversitesi'nden Pyotr Mitritchew.

İlgili habere ulaşmak için buraya ve Google Code Jam'05 hakkında daha fazla bilgi almak için ise buraya bakabilirsiniz.

Google'dan WebApp

anonim

Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.