Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

0
anonim
Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.
GoogleDesktop uygun şekilde kullanıldığı zaman bilgisayardaki emaillerden tutun gezilen web sayfalarına kadar hemen her türlü bilgiyi hızlı bir şekilde indeksleyebiliyor. Bununla ilgili bir kaç örnek olay ve biraz daha ayrıntılı bilgiler içeren bir makale şu adreste.

Görüşler

0
FZ
indeksleme ve güzel bir arabirim sunma olsa olsa bilgisayarınızı kurcalayacak bir kişinin bu işi bir nebze daha kolay yapmasını sağlar, eğer kullandığınız bilgisayara bir başkası da erişebiliyor, hard diski okuyabiliyorsa yani bilgiler şifreli olarak durmuyorsa o zaman bu tür şeylerden ötürü Google'ı suçlamaktan vazgeçelim diyorum, adamlar bilgisayarda normalde erişilemeyecek bilgileri çekip çıkarmıyorlar ama öyle bir hava estirildi ki sanki böyle efendim bir açık var da Google programı yetkisi olmadığı yerlere girip sanki gizlice programları, dosyaları falan tarayabiliyor sonra da bunları sunabiliyor gibi, yok böyle bir şey.
0
gismo
Burada mesele google in niyeti değil ki. Sunduğu hizmetin açıkları var. Bunlar uzun vadede ciddi sorunlar çıkaracaktır. MS de outlook'taki açıklar konusunda iyi niyetlidir emin olun. Ama şu an internet trafiğinin yarısını outlook'un açıklarından kaynaklanan trafik oluşturuyor. Aman dikkat!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Gmail'den Kendi Mail Adresinizle Limitsiz Mail Adresleri

codeumut

Bir blog sitesinde okuduğum bir yazıya göre herkesin işine yarayacak bir Gmail marifeti.

Kendi Gmail adresinizin ardına artı işareti (+) ekleyip istediğiniz yeni mail adresleri oluşturabilir (kullaniciADI+neYazarsan@gmail.com gibi) ve bu mail adreslerini kullanacağınız filtreleme özelliği ile istediğiniz etiketle görebilirsiniz.
Yazıda belirtilen gerçek yaşam örneklerinde, özellikle üye olduğunuz sitelerin mail adresinizi spam cilere verip vermediğinin anlaşılması ve mail gruplarından gelen maillerin tek bir yerde toplanıp bir kerede bakabilme gibi yerlere işaret edilmiş.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

Google Summer of Code 2006

SHiBuMi

2006 yılının Google Summer of Code etkinliği hazırlıkları başladı. 2005 yılında 8744 başvurunun olduğu ve 419'unun kabul edildiği, başarı oranının %80'in üstünde olduğu etkinlikte başarılı olan kişilere 4500$ ve bir adet t-shirt verilmişti.

Henüz koçluk yapacak organizasyonların katılımının devam ettiği etkinliğe 1 Mayıs'tan itibaren öğrenciler başvurabiliyor olacak.

Etkinlik sitesini ziyaret etmek ve gelişmeleri takip etmek için web adresi: http://code.google.com/soc/

Not: Henüz listede yok ancak Zend ve PHP de listede yer alıyor olacak, PHP geliştiricilerine duyurulur.

Her kuruma bir GMail

cbc

GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.