Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

0
anonim
Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.
GoogleDesktop uygun şekilde kullanıldığı zaman bilgisayardaki emaillerden tutun gezilen web sayfalarına kadar hemen her türlü bilgiyi hızlı bir şekilde indeksleyebiliyor. Bununla ilgili bir kaç örnek olay ve biraz daha ayrıntılı bilgiler içeren bir makale şu adreste.

Görüşler

0
FZ
indeksleme ve güzel bir arabirim sunma olsa olsa bilgisayarınızı kurcalayacak bir kişinin bu işi bir nebze daha kolay yapmasını sağlar, eğer kullandığınız bilgisayara bir başkası da erişebiliyor, hard diski okuyabiliyorsa yani bilgiler şifreli olarak durmuyorsa o zaman bu tür şeylerden ötürü Google'ı suçlamaktan vazgeçelim diyorum, adamlar bilgisayarda normalde erişilemeyecek bilgileri çekip çıkarmıyorlar ama öyle bir hava estirildi ki sanki böyle efendim bir açık var da Google programı yetkisi olmadığı yerlere girip sanki gizlice programları, dosyaları falan tarayabiliyor sonra da bunları sunabiliyor gibi, yok böyle bir şey.
0
gismo
Burada mesele google in niyeti değil ki. Sunduğu hizmetin açıkları var. Bunlar uzun vadede ciddi sorunlar çıkaracaktır. MS de outlook'taki açıklar konusunda iyi niyetlidir emin olun. Ama şu an internet trafiğinin yarısını outlook'un açıklarından kaynaklanan trafik oluşturuyor. Aman dikkat!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Gmail'den Kendi Mail Adresinizle Limitsiz Mail Adresleri

codeumut

Bir blog sitesinde okuduğum bir yazıya göre herkesin işine yarayacak bir Gmail marifeti.

Kendi Gmail adresinizin ardına artı işareti (+) ekleyip istediğiniz yeni mail adresleri oluşturabilir (kullaniciADI+neYazarsan@gmail.com gibi) ve bu mail adreslerini kullanacağınız filtreleme özelliği ile istediğiniz etiketle görebilirsiniz.
Yazıda belirtilen gerçek yaşam örneklerinde, özellikle üye olduğunuz sitelerin mail adresinizi spam cilere verip vermediğinin anlaşılması ve mail gruplarından gelen maillerin tek bir yerde toplanıp bir kerede bakabilme gibi yerlere işaret edilmiş.

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

Google Benim Hakkkımda Ne Biliyor?

Titus

Google'ı bilmeyenimiz yoktur, arama motoru, e-posta servisi vb. bileşenleri ile sanal hayatımızı tamamen üzerine kurduğumuz bir oluşumdur Google. Herşey iyi güzel de peki biz birşeyler araştırırken Google da bizi araştırıyor mu? Bu soru uzun zamandır beni düşündürüyor du görünen o ki bu soruyu düşünüp duran başka biri daha varmış.

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?