Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

0
anonim
Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.
GoogleDesktop uygun şekilde kullanıldığı zaman bilgisayardaki emaillerden tutun gezilen web sayfalarına kadar hemen her türlü bilgiyi hızlı bir şekilde indeksleyebiliyor. Bununla ilgili bir kaç örnek olay ve biraz daha ayrıntılı bilgiler içeren bir makale şu adreste.

Görüşler

0
FZ
indeksleme ve güzel bir arabirim sunma olsa olsa bilgisayarınızı kurcalayacak bir kişinin bu işi bir nebze daha kolay yapmasını sağlar, eğer kullandığınız bilgisayara bir başkası da erişebiliyor, hard diski okuyabiliyorsa yani bilgiler şifreli olarak durmuyorsa o zaman bu tür şeylerden ötürü Google'ı suçlamaktan vazgeçelim diyorum, adamlar bilgisayarda normalde erişilemeyecek bilgileri çekip çıkarmıyorlar ama öyle bir hava estirildi ki sanki böyle efendim bir açık var da Google programı yetkisi olmadığı yerlere girip sanki gizlice programları, dosyaları falan tarayabiliyor sonra da bunları sunabiliyor gibi, yok böyle bir şey.
0
gismo
Burada mesele google in niyeti değil ki. Sunduğu hizmetin açıkları var. Bunlar uzun vadede ciddi sorunlar çıkaracaktır. MS de outlook'taki açıklar konusunda iyi niyetlidir emin olun. Ama şu an internet trafiğinin yarısını outlook'un açıklarından kaynaklanan trafik oluşturuyor. Aman dikkat!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Gears

FZ

Google Gears (ing. Gears, tr. Çarklar) çok önemli bir teknoloji. Gelecekte daha çok Gears kullanan site göreceğiz.

Neden?

Şu anki tarayıcılar üzerinde çalışan web uygulamalarını sınırlayan bazı limitler var. Bunlar:

Devamı: http://www.aklahizmet.com/2009/03/30/google-gears/

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...

Google Benim Hakkkımda Ne Biliyor?

Titus

Google'ı bilmeyenimiz yoktur, arama motoru, e-posta servisi vb. bileşenleri ile sanal hayatımızı tamamen üzerine kurduğumuz bir oluşumdur Google. Herşey iyi güzel de peki biz birşeyler araştırırken Google da bizi araştırıyor mu? Bu soru uzun zamandır beni düşündürüyor du görünen o ki bu soruyu düşünüp duran başka biri daha varmış.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)