Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

0
darkhunter
Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Görüşler

0
turkix
google olayı dün yalanladı: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html adından uydurma olduğu belliydi zaten.
0
turkix
Ayrıca Google'ın Google Pack programlarını Linux'e ayarlaması o kadar kolay değil; kafasında böyle planlar yapsa o programları qt gibi platform bağımsız kütüphanelerle yazardı. Skype bunun mümkün olduğunu götermişken bile..
0
darkhunter
/. daki haberin yalanlandığını az önce haber tekrar baktığımda farketim. Dün akşam baktığımda yoktu malesef...

Bu durum için özür diliyorum :(
0
hayy
google'ın *nix tarzı yeni bir işletim sistemi yapması, biz kullanıcılara ne kazandırır diye sorsak, vereceğimiz menfi cevaplardan, google'ın öyle bir işletim sistemi yapmayacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliriz. çünkü şu an *nix tarzı işletim sistemlerini işin erbabı-erbab deyince parentezi açmak gerekiyor ama o da ayrı bir mevzu- kullanıyor. ev kullanıcılardan linux için sadık birini bulmak çok zor. benim şahsi görüşüm, macosx intel tabanlı pclere kurulacak hale getirilirse ve lisans ücreti kaldırılırsa, yada gnome ve kde, kullanıcı dostu haline getirilirse her yönüyle, bilgisayarı, sadece sohbet ve müzik haricinde kullanmayı da öğrenecektir ev kullanıcıları diye düşünüyorum.
0
anonim
Bu arada google bu haberide anında yalanlamakta gecikmedi.
0
towsonu2003
http://ubuntu.wordpress.com/2006/02/01/goobuntu-analysis-of-a-hoax/

En azindan Ubuntu adi cikti ortaya.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

FZ

Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.