Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

0
darkhunter
Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Görüşler

0
turkix
google olayı dün yalanladı: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html adından uydurma olduğu belliydi zaten.
0
turkix
Ayrıca Google'ın Google Pack programlarını Linux'e ayarlaması o kadar kolay değil; kafasında böyle planlar yapsa o programları qt gibi platform bağımsız kütüphanelerle yazardı. Skype bunun mümkün olduğunu götermişken bile..
0
darkhunter
/. daki haberin yalanlandığını az önce haber tekrar baktığımda farketim. Dün akşam baktığımda yoktu malesef...

Bu durum için özür diliyorum :(
0
hayy
google'ın *nix tarzı yeni bir işletim sistemi yapması, biz kullanıcılara ne kazandırır diye sorsak, vereceğimiz menfi cevaplardan, google'ın öyle bir işletim sistemi yapmayacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliriz. çünkü şu an *nix tarzı işletim sistemlerini işin erbabı-erbab deyince parentezi açmak gerekiyor ama o da ayrı bir mevzu- kullanıyor. ev kullanıcılardan linux için sadık birini bulmak çok zor. benim şahsi görüşüm, macosx intel tabanlı pclere kurulacak hale getirilirse ve lisans ücreti kaldırılırsa, yada gnome ve kde, kullanıcı dostu haline getirilirse her yönüyle, bilgisayarı, sadece sohbet ve müzik haricinde kullanmayı da öğrenecektir ev kullanıcıları diye düşünüyorum.
0
anonim
Bu arada google bu haberide anında yalanlamakta gecikmedi.
0
towsonu2003
http://ubuntu.wordpress.com/2006/02/01/goobuntu-analysis-of-a-hoax/

En azindan Ubuntu adi cikti ortaya.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Translate artık Türkçe

tongucyumruk

Google'ın çeviri servisi Google Translate artık Türkçe'yi de destekliyor. Sistemi kanlı canlı görmek için tıklayın. Yazıların üzerine gelince çıkan baloncukları kullanarak çeviri sisteminin gelişmesine katkıda bulunabileceğinizi de arada hatırlatmış olalım.

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.

Google OS olabilir mi?

TiberiusKirk

osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...