Yukarıda liste elbette birebir sahip olunması gereken bir liste değildir. Bu yazıda anlatılan uygulamayı başka tür bir kamera ve yazılımla da yapabilirsiniz.
Teknik detaylara geçmeden önce birkaç önemli noktaya dikkat çekmekte fayda var. Akılda bulundurulması gereken en önemli prensiplerden biri "yazılıma göre donanım" kuralıdır. Bu kural kamera alırken de aynen geçerlidir, bu
yüzden de bu tür bir cihazı almadan önce kullandığınız GNU/Linux sisteminde ilgili cihazı destekleyen sürücüler (modüller) bulunup bulunmadığını didik didik etmeniz başlangıçta vakit kaybı gibi görünse de sonrasında sizi baş ağrılarından ve uykusuz gecelerden kurtaracaktır (tabii süper bir C programcısı iseniz ve herhangi bir donanım için birkaç saat içinde bir sürücü yazıp bunu çekirdeğe gömebiliyorsanız o zaman bu dediklerim geçerli değildir, karşınızda ceketimi
ilikler ve derin bir tefekküre dalarım ;-)
Yazının devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz...
Not: Bakalım kaç kişi yazının en sonundaki fotoya dikkat edecek ;-)
Başlık biraz fazla ciddi gelmiş ya da kafa karıştırmış olabilir o yüzden kısaca derdimi ve bu makalenin ana temasını belirteyim: Basit bir kamerayı GNU/Linux çalıştıran bir PC´ye USB portu üzerinden bağladıktan sonra bir tür ilkel gözetleme/uyarma sistemi kurma işini adım adım anlatmak.
Yemeği hazırlamaya başlamadan önce malzeme listesine bir göz atalım:
Yemeği hazırlamaya başlamadan önce malzeme listesine bir göz atalım:
- 1 adet PC
- 1 adet Debian tabanlı KNOPPIX 3.1 Bootable Live CD
- 1 adet PHILIPS PCVC 730K webcam
- 1 adet hareket tespit (motin detection) yazılımı
Tozlu raflara kaldırdığım projeme devam edebilirim bu sayede :P
Ben ilgilenen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum; Peki bu görüntü kayıtlarının tutulması için önerebileceğiniz en iyi sıkıştırma algoritması nedir?