Gnu Build Sistemi Kullanımı

0
anonim
GNU Build Sistemi kullanımı (Makefile dosyaları oluşturma, autoconf ve automake ile işlemleri otomatik hale getirme vb.) hakkında ufak bir belge hazırladım. İlgilenenler için adres:
http://murat.debian-tr.org/doc/build şeklindedir.
gnu

Görüşler

0
crematorium
Teşekkürü bir borç bilirim. Ellerine sağlık...
0
mentat
emegine saglik, zamaninda cok cabalamistim ogrenene kadar (ki hala tam bildigim soylenemez). hemen bookmarklara eklendi.

Bir de rica etsem bir sekilde yazdirilabilir bir sayfasini da koyabilir misin? isyerinde kahve sigara molasinda bilgi tazeleme amaciyla..
0
demirten
PDF versiyonlarını da ekledim.

http://murat.debian-tr.org
[murat.debian-tr.org] adresinden alabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.

RMS: Miguel de Icaza bir haindir

Ono

Geçtiğimiz günlerde yapılan, Özgür Yazılım Vakfı'nın düzenlediği Software Freedom Day'in yankıları sürüyor. Konu ise Özgür Yazılım Vakfı kurucusu ve hepimizin yakından tanıdığı Richard Stalman'ın; GNOME ve Mono projesi kurucusu, Miguel de Icaza'nın Microsoft'un açtığı yeni Open Source labına katılmış olmasını ağır bir dille eleştirmesi.

Open Source camiasından .NET klonu!

elrond

Beklenen oldu. Pazar günü open source fanları Microsoft .NET servislerini re-produce etmek için ilk adımı attıklarını duyurdular. Bu sayede insanlar .NET teknolojilerini Microsoft' a bağlı kalmadan kullanabilecekler. Bu girişimin önümüzdeki yıllarda .NET servislerinin önemini ve popülerliğini arttıracağı düşünülüyor. Microsoft .NET ile bir takım network ve groupware servislerini (adressbook,calender vs..) satmayı düşünüyordu. .NET klonu 2 compenent içeriyor. MONO ve DotGNU.

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.