Gerici Bankalar!

0
sundance
Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.
Peki nedir bu uygulamalar ?
-Hepimizin yakından bildiği, `masraf alırız` efendim var herşeyden önce. Havale yapılması için telefon edilip provizyon alındığı zamanlardan beri bu işkence devam ediyor. 10 milyonluk havale için 3,5 milyon masraf (haraç) alınıyor. Kimse de çıkıp ne işe yarar bu 3,5 milyon söyleyemiyor. Sonuçta aktif para dolaşımı her geçen gün azalıyor. Para dediğimiz şey her geçen gün kredi halini alıyor ve daha elektronikleşiyor. Herhangi bir banka şubesinden iki tuşa basarak hesabınızın durumunu bilebiliyorsunuz. PEKİ NEDİR BU ALLAHIN BELASI MASRAF DENILEN ŞEY ???

-Kredi kartları bir başka eğlenceli konu. Bu konuda bir tek şey anlatacağım yorum bile yapmadan, siz karar verin ne durumdayız.
Şehir Bankası'ndan bir kredi kartınız var diyelim. 1,5 milyar da limitiniz var. Bir yerde sıkıştınız, kredi kartı kullanıp 1 milyar kadar bir harcama yaptınız. Bu parayı bir sonraki hesap kesim tarihine kadar yerine koyarsanız hiçbir probleminiz olmaz, eğer nakit çekmediyseniz hiçbir faiz işlemez, aldığınız kadar para ödersiniz.

Ama diyelim ki paranız yetmedi, hesap kesim tarihinde (oldu ya) 10 milyon dışında bütün parayı 990,000,000 TL`i yatırdınız. Bu durumda ne oluyor biliyor musunuz ? Parayı yatırdığınız güne kadar o 990,000,000TL'nin getirdiği BÜTÜN FAİZİ ödüyorsunuz. Eğer 10 milyon daha verebilseniz tek bir kuruş ödemeyeceksiniz, vermeyince ortalama 150,000,000 kadar bir faiz ödüyorsunuz.

-Döviz ile işlem yapan bir hesabınız var diyelim ve döviz olarak bir yere para ödemeniz gerekiyor. Sizce nasıl bir işlem yapılıyordur ? Sonuçta yapılacak iş bir yerden bir yere döviz havalesi ?

Bakın şöyle oluyor, diyelim sizin hesabınız Garanti Bankası'nda, havale yapılacak hesap da YapıKredi. Siz Garanti Bankası'na talimatı veriyorsunuz ($1000 havale edile). Garanti Bankası, Amerika'da muadili olan bankaya (diyelim Chase Manhattan) söz konusu isteği bildiriyor. Chase Manhattan`da YapıKredi`nini muadili olan (diyelim ki) Chemical Bank ile iletişime geçiyor ve nakil yapacaz diyor. Nakil yapılıyor, Chemical naklin yapıldığını Yapı Kredi`ye bildiriyor...

Bu işlem yaklaşık iki gün ve allah bilir kaç para alıyor. Türkiye içi bir işlem için para Amerika`ya gidiyor geliyor, iki bankanın işini dört banka yapıyor vs. vs. Hadi `Türk lirası dururken döviz ile işlem yapan ölsün gebersin` diyebilirsiniz de, dolar ile kira ödemek zorunda kalan birisi olarak ben de sonuna kadar size hak veririm. Ama bu da bankaların faşizan dayatmalarının bir başka örneği.

Şu anda benim aklıma gelen problemler bu kadar, eğer sizin bildiğiniz başkaları varsa onları da buraya ekleyin. Yok yukarda yazdığım sorunların mantıklı açıklamalarını (ya da mevcut açıklamalarını :) biliyorsanız onları da yazın bilgilenelim.

Görüşler

0
gencbeyin
Banka yazilimlari yazarmisin?
berkem
0
anonim

Garanti bankası her türlü işlemlerinde 1 eylülden itibaren Vergi Numarası istiyor. Bu numarayı vergi dairelerinden almak mümkün. gittim aldım vergi numaramı. 4440333 no lu numarayı aradım(benden önce 2 arkadaş telefonla numarayı bildirdi) telefondaki hatun bana 1 eylülden itibaren bu numarayı alabileceklerini söyledi. ama hanfendü nasıl olur mail geldi garantiden şart koşmuşsunuz bildirmemiz gerektiği hususunda... hatun kişi 1 eylülü beklemem gerektiğini söyledi. bi daha ararsın abicim bu hırsla. bu sefer bir beydi tabi efenim lütfen söyleyin deyip vergi numaramı aldı. birbirlerinden haberleri yok tabiki.

bu vergi numarası saçmalığı da nerden çıktı şimdi? çok mu gerekli. amannnnn...

0
sundance
-Sahne-

Butch, Sundance, Esse ve Parsifal Mecidiyeköy`de Garanti Bankası şubesine girerler. Çekingen davranmaktadırlar, devlet baba vergi numarası diye bir şey çıkartmıştır, allahtan bizimkiler zamanında hep beraber bir internet kafe açmışlardır da vergi numaraları vardır, ama neyi nasıl yapacaklarını bilmemektedirler.

Garanti Bankası şubesindeki bir memure numaralarını alır, Garanti'nin sistemine girer. Artık altı ay için bir problemleri olmayacaktır. Dahası, o şubeye bağlı olmak zorunda da değildirler, herhangibir Garanti şubesinde hesapları varsa ve vergi numaralarını biliyorlarsa o şubeden numaralarını girebilirler...

Nadir olarak bir banka hikayesi mutlulukla biter, kahramanlarımız birbirine bakıp gülümseyerek gün batımına doğru atlarını sürerler...
0
parsifal
Uzun zaman önce tv''de dinlemiştim!!! Türkiye''de kredi kartı kullanıcıların %80''i nakit para çekmek için kullanıyorlarmış bu kartları. E tabi o zaman ne oluyorunu zparky kardeşim anlatmış. Nakit çekip 1 dakika sonra geri ödeseniz bile nakit çekilene aylık faiz uyguluyorlar.
Ama KKTC''de öğrenciyken bununda çözümünü bulmuştu DAÜ''lü arkadaşlarım...
1. kredi kartıyla bir uçak bileti alınır.(çok ileri tarihli)
2. sonra bu bilet tanıdık acenteye gidilip bozdurulurdu. (Devamlı gidiş ve geliş olduğundan Türkiye''ye aynı acenteyle çalışınca 3-5 uçuş sonra tanıdık olurdunuz. Tanıdık olunca bilet parasını aynen iade ederlerdi. Ceza falan olmazdı.)
3. Buyrun efendim. Çil çil TL''leri güle güle harcayın... Hem de faiz ödemeden...
0
urxalit
Hazır sevgili bankalarımızdan konu açılmışken özellikle Yapı Kredi´nin Internet hizmetine değinmeden olmaz.

Her pazartesi öğlene kadar, hafta içi hergün 9:00-10:30 arası ve cuma günü öğleden sonra YKB´nin telewebíne kesinlikle girilemezken, YKB teleweb cluster´ına 3-5 makina daha ekleyip daha kullanılabilir hale getirmeyi bize çok görmekte...

Not: Kullananlar bilir, teleweb''in sitesi iyi bir şekilde gelmekte fakat login bile olunamamakta. Aradığınızda da pişkin bir şekilde sistem yoğun ya da çalışma var denilmekte. Tabi bu çalışmalar da 1 yıldır bitmemekte. (biraz uzun bir not oldu galiba) :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

Soulblighter

Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com