Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

0
FZ
Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Görüşler

0
WoLoLo
üff ya adamlar ne hızlara ulaştı .
ben hala daha dialup ' la 5.5kb/sn rekoru kırıyom :)
0
anonim
tesuf ederim ben daha bu yaz 56k'ya gectim...
senelerdir 3.2kb'nin ustunde dosya indirdigim zaman (birakin altini ustunu 3.2 bile yeter) bir nare patlatiyordum ,)
0
WoLoLo
belki benim modemin robotics external olmasının etkisi büyüktür :)
0
anonim
Yemek,yemek,su içmek kadar öğrenmekte doğaldır.İnternet öğrenmeyi kolaylaştıracak,bilgiye ulaşmayı kolaylaştıracak bir araç olarak fena değil.Hele hele okuma alışkanlığının az olduğu yerlerde çok daha gerekli.Öğreneceklerini dolaylı yoldan öğrenmiş olacaklar ama bu başlangıç için fena sayılmaz.İlişkiler içinde çokta kötü bir yer değil.Akademik alanlar içindeki yeri tartışılmaz.
965 mbit lik bir hattı kaçımız ölmeden kullanabilecek merak ediyorum.Telekom derdimize ne zaman çare bulacak.Yatırımın sadece Amerika/Avrupa dan hat kiralamak olmadığını ne zaman öğrenecek.En ucuz internetin -öyle olmadığı halde- Türkiye de olduğunu savunan bir genel müdür ne zaman gelmeyecek.Aycell satılsın diye gprs i bedava yapan,diğer taraftan telefon hattından bağlananlara saati dokuz yüz bin liradan hizmet vermeye ne zaman son verecek.Kablo,dsl gibi ucuz teknolojileri tekel olduğu için yüksek fiyattan satmaya ve modemleri uçuk fiyatlara aldırmaya ne zaman son verecek.
zahter
0
yuxel
6.7 Gb .. Ben bu kadar veriyi bi partition dan bi partitiona kopyala yapıştır desem 1 saat sürer :=) bu adamların elindekilere bilgisayar denmiyo hrld ...
0
FZ
Tek bir hard disk üzerinde yapıyorsan evet, biraz zor. Tavsiyem iki farklı hard disk ve fiber optik bağlantı dene. Bir de tabii şu var, adamlar 6.7 GB veriyi 1 dakikada okuyup Internet üzerinden yolladık diyorlar, ama okudukları yer hard disk olmak zorunda olmadığı gibi diğer uçta veriyi alan bilgisayar da bu veriyi bir yere yazmak zorunda değil ;-) Önemli olan transfer hızı, diske yazma hızından bahsetmiyoruz burada :)
0
sametc
rkadaslar sımdı herkesın wololo gıbı dusundugunu duyar gıbıyım ama bu turkıyede
turk telekom ozellestırılmedıgı surece mumkun degıl....

bakın ADSL ıhalelerı daha yenı yapılıyor (turkiyede interneti 10 yaşında düşünün hala kullandığımız hızımızı dusunun)
ozel sektor altyapıyı(yapıcağı yatırımlarla)en ıyı dereceye getırır......
turk telekom bakıyorkı paralar kendı ceplerıne gırsın bu hıza saatte=940.000 odediğimizin farkındamısınız
neylerıne guvenıp bu kadar asırıya kacıyor bu fıyat ..........
turk telekom somurucudur
bakın turk telekom cok hızlı baglantı vermez hayal otesi.!
ama boyle gıderse yuksek hız mumkun degıl(turk telekom yonetimi para giriyor fazla uzatmayalım şeklinde yurutuluyor yonetimi
mart ayında ozellestırılme kapsamına alınıyor bence en ıyısı ozel sektore gıtsın (yabancı olursa ıyı olur)

ozel sektor e gıderse super olur ama devletin elinde kaldığı surece somurulmeye devam ederiz!!!
saati=940 biinlira olan internet kullanıyoru aklınızı başınıza alın(girmeyin demiyorum)turk telekoma ne zaman karşı cıkıcaz olum zamanı gelincemi(toobee tovbe)
hızlarınıza bakın kullandığınız ucrete bakın su anda benim bolgede adsl hizmeti verilmiyormuş ne zaman gelicek buraya hayal hayal ??!!(sundance abi seninle tartışırken konu ucuzluk konusuna donustugu için pes ettim benim konuşmak istediğim gelişmişlikti ozur dilerim)
turk telekom yabancıya satılsın en iyisi guney koreli yada amerikalı şirketlere giderse goruceksinizki 2 yıl içinde yapıcakları yatırımlarla super interneti kullanıyor olucaz ama ozelleştirilmediği surece hayal!!!
0
redial
TT benimde nefret ettigim kurumlarin basinda geliyor ama, biraz dikaktli bakarsan TT nin ozellesmesinin bizi kurtarmaya yetmeyuecegini gorursun...

Bilisim sektorumuzdeki firmalara soyle bir alici gozle bak bakalim, hangisi goturebilir bu isi?

Eger ozel sektor ile , e-devlet slogani altinda etrafimizi java coplugune ceviren angutlari kastediyorsan ben yaniliyorsun derim...

Konu cok uzun ama, ben hic ama hic umutlu degilim...

Nasil olur bilmiyorum ama, cozum yine bizlerden cikacak, biz bulacagiz cozumu...


0
sysrunner
Eger ozel sektor ile , e-devlet slogani altinda etrafimizi java coplugune ceviren angutlari kastediyorsan ben yaniliyorsun derim...

Karanliga kufur etmektense bir mum yakmayi dene..
Her seye at gozluguyle baktigin icin bence senin de telekom dan farkin yok..

Bu arada dua et de telekom ozellesirse Sun Microsystems satin almasin.... :)
0
redial
senin isigini goremiyor olman benim mum yakmamis olmam anlamına gelmez...




0
tongucyumruk
GSM servisleri Türkiye'ye geldiğinden beri özel sektörün elinde, kaçımız her ay Yine sokmuşlar faturayı demiyoruz? Telekom'un tekeline ben de karşıyım. İnternetin bu işten hiç anlamayan insanların elinde olmasına ben de karşıyım, ancak özelleşecek her şey güllük gülistanlık olacak gibi bir düşünce de kesinlikle hatalı bence. Özel veya kamu alanında olması farketmez, tekel her zaman kötüdür. Önemli olan bir yandan rekabetçi ortam yaratırken bir yandan da kullanıcıların özgür seçim yapbilme hakkını korumaktır. Örneğin yine GSM dünyasından örnek verirsek. Hedehodo kampanyamız dahilinde bizim operatörden bizimkileri aramak çok ultra ucuz, diğer operatörleri aramaksa acayip kazık, çok pahalı. Bu durum sizin tercihlerinizi kısıtlar. Tüketicinin seçme özgürlüğünün rekabeti de gözeterek korunması gerekir. Tüketicinin seçme hakkının olmadığı yerde ister kamu, ister özel olsun, hiç farketmez.
0
sametc
arkadaşlar internetin i'sini anlayanlardamı anlamaynalardamı kalmasını isterseniz bana sorarsanız redial evet haklısınız cozumleri bizde ama tepkisiz toplum olduğumuzu unuttuk elerde her yerde tepkisiz toplum olarak anılıyoruz biz tepki verdikçe TT geri cekilcek ama tepkisizlikten fiyatı artırma cabasına giriyorlar...
2-bu hızımıza saatte=940000 binlira odememiz bizi sanki kandırıyorlarmış gibi geliyor demek istediğim bu HIZA bu fiyat fazla haketmiyor ozel sektor kurtulus diye dusunuyorum neden biliyormusnuz internetten anlayan bir firmanın eline gecerse buna hayır diyemiyeceğiz ve ozel sektor turk telekomu aldığı zaman sunu dusuncekbeyler once biz bu fiyatı dusurelim millet turk telekomdan nefret ediyordu neden pahalılıktan işte onceliğimiz ucuzlatmak yoksa bizdende nefret etmelerini sağlarız sonra hız arttırma cabalarına girişsek
şimdi TT alan firma boyle dusunuyorsa işler iyi gidecek
saygılarla
sametc
0
sundance
Yahu yeter be! Birazcık gösterileni değil de görmemiz gerektiğini görelim.

Şu an eğer normal telefonlar TCELL ya da TLSIM elinde olsaydı sizce ödediğimizin iki katı fatura ödüyor olur muyduk olmaz mıydık ?

Özelleştirilirse kurtuluruz... Yok öyle bir şey, gidin bakın, Aktaş, Boğaziçi elektrik özelleştirildi de noldu, yolsuzluk, zam hepsi gırla, Avrupa'nın en pahalı Internet'ine sahip değiliz ama en pahalı elektriğini kullanıyoruz.

Gelişmişliğe gelince, geçen seneye kadar Ingiltere'nin büyük bir kısmında DSL hizmeti yoktu, Fazlamesai'yi biraz kurcalayın New York'un göbeğinde yaşanan birsürü hıyarca kablomodem/dsl macerasını bulacaksınız. Ben iddia ediyorum ki 128K Kablonet ve 60 milyon ücret gayet de makuldür.

Bunun yaygınlaşmasına gelince, bu da çok kolay bir hareket değil, olsa iyi olur ama olmayınca da çok öyle 'ulaaan devrim yapalım' durumu yok. Diyorum işte İngiltere'de geçen seneye kadar adam gibi her yere hizmet veren broadband sağlayıcısı yoktu.

Yabancı olursa süper olur mevzuuna gelince. Evet, memleketin bir anası kalmamıştı satılmamış, onu da satarlar rahat ederiz.

Bodrum'un gayri menkullerinin %85'i İngilizlerin elinde sizin bundan haberiniz var mı ?

Bu Alman vakıfları da Alman vakıfları diyen amcanın durup dururken mi vurulduğunu sanıyorsunuz ?

Ama bütün bunlara gerek yok, yeteri kadar düşünmeyen kafa, Telekom'u verelim yabancılara da kurtulalım derken, hiç bunlara gerek yok. Memleketi zaten biz satmak isterken, başkasının çalmasına gerek yok.
0
sametc
sundance abicim şimdi yabancı firma lafı sadece sadece hayaldir yani ben sunu demek istedim yabancı olsa iyi olur ama olsa lafı verelim kurtulalıım anlamında değil elerde!;)(yabancıya satamazlar)



0
sametc
sundance abi bişey daha yazmayı unutmuşum KABLONET su anda sadece belli bolgelerde var ADSL cok az bolgede var bunlar yaygınlaşsa TT bu yatırımları yapsa satılmamasına razıyım ama ozel sektore giderse yapmazlarmı ?????
kablonet ve adsl benim bolgemde yok ve uye olmamı istiyorlarki geldiği zaman bana bildirceklermiş ben bunu kaale almadım neden gelene kadar 3 yıl olmaz....
Daha adsl ihaleleri yani yapılıyor ama internet 10 yaşında ben diyorumki hayırlısı olur inşallahhh
0
anonim
> satılmamasına razıyım ama ozel sektore giderse yapmazlarmı ?????

Yap-maz-lar... DSL yapacak, millet verecek ayda 60 milyon. Niye yapsin ? Boyle aliyor ayda 300 Milyon..

Telekom bence tek bir ise yarar. topcu birliklerinin talimlerinde cok faydali olur, baska hic bir halta yaramaz. Fakat, sanmayin ki yerine gelecek ozel sektor bilhassa ilk 3-4 yil boyunca daha iyi olacak.

Belki, FR uzerinden MTU ayarini beceremeyip 128 Byte'tan buyuk paketleri drop eden avarelerden kurtuluruz sadece. Bir hatti actirmak icin, kayseri, erzurum ankara arasinda mekik dokumaktan kurtuluz en fazla..

Ama diger seylerden, bilhassa kazik faturalardan vs. kurtulmak hayal sadece. Dilerseniz TTNET ile Superonline'in tarifelerine bir gozatin.

Su anda en makul cozum tekeli kaldirmak. 2500 Dolar verirseniz upload/download modem aliyorsunuz. Ayda 150 Dolara 2M Download 512k Upload veriyorlar. Proxy turevi de degil. Birebir VSAT. IP'niz vs. her seyiniz var. Ama telekom buna musaade etmiyor. Hatta ustune birde aylik 200 Dolar ekstra para istiyor.

Bir baska acidan. Ben buraya hemen simdi 2 MBit alirim. Binada bir suru bilgisayarcilar filan var. Onlara satarim. SH hatti ile baskalarina, okullara, telsiz modemle daha daha baskalarina da satarim. Ama yapamam. TTNET Musaade etmiyor.

Olayin en aci tarafi bu. Gidiyoruz TTNET'e diyoruz ki, spooler'i biz alalim. 5 Li port. Kurulmasi filan bize ait olsun. 1'ini bize verin, digerlerini de dilediginize satin. Mevzuata uygun degilmis.. Bu kafadan daha fazla ne beklenebilir ki ?

0
anonim
Vallahi ben ingiltere deki ve ya amerikada ki -en basit- denilebilecek hatalari görüpte kendimi avutamam.Gelişmiş ülkelerde internet bu kadarmış şu kadarmış lafları beni çok ilgilendirmiyor artik.Ekonomik durumumuz ortada.Ben Türkiye de interneti -öz kaynaklarımızla- geliştirmek için ne yapıyoruz merak ediyorum.Bana aylık 5-6 milyona 128 k sağlıyorlar mı sağlamıyorlar mı merak ederim.Fedakarlık,azim,çalışma budur.İnsanlara bilgiyi sunmak değil,bunu gözüne sokmaktır.Ben birazda bunu istiyorum.Filanca ülkede kötü örnekler var diye biz hiç iş yapmayalım o zaman.
Türk Telekom un özelleştirilmesi ve ya devlet elinde kalması zihniyet değişmediği sürece değişmez.Sizin ekonomik,siyasi,politik,ideolojik tartışmalarınız bu sorunu çözmez.Zaten bu teorilerinizin çoğu bir yere kadar doğru olur.Çok genel konularıda tartıştığınızıda söyleyeyim.Makro ve mikro ekonomik düzeyde sonuçlarınızda sapmalar olur.Başka bir örnek newton fiziğiyle,parça fiziği problemleri çözmeye çalışırsanız atomlar üstünüze güler.
ör:Ülkeyi fiberlemeye karar verdik diyelim.Özel şirket,İstanbul,İzmir,Ankara,Adana,Gaziantep,.... şeklinde bir sırayla fiberlemeye başladığında en sona Hakkari yi koyabilir.Orada pek az insan internete bağlanacak diye fiber çekmeyedebilir.Ancak bu sosyal devlet anlayışına terstir.Bizim devletimizde ise problemler genellikle şöyle çözümlenir,kaynak varsa alınır alınan/yapılan öylece kalır.Yapmakla,etmekle herşey bitmiştir.Özel şirket te olsa altyapı ve gelişim hızlı olur ama ticari kuruluşların tek kaygısı hizmet vermek değildir.Buyurun sizinle faturalarınız başbaşasınız.
Telsim,Turkcell ve Aria burada biraz yanıltıcı olabilir.TT aycell e verdiği hizmeti büyük paralara Telsim,Turkcell ve Aria ya veriyor.Üç güzide gsm şirketimizde sütten çıkmış ak kaşık değil zaten...
Sistemin özelleştirilmesi ver-kurtul la olmamalı.Yabancı şirketler bu probleme çare olabilir görüşü biraz komik.Bu ülkede bu bürokrasi olduğu sürece yerli/yabancı aynı yola girmek zorunda kalıyor:rüşvet.Yabancı şirketlerle bilgi güvenliğinizi nasıl sağlayacağınız ise meçhul.Devlet te kalacaksa da bu bürokratik mantığın değişmesi lazım,yabancı şirketler için değil bizim için.
zahter
0
sametc
slm benim kafam surekli ozelleştirilmesinde değil zaten bakın ozel sektor kâr etme pahasına yatırım yapar tabiiki ama onlarda TT gibi dusunuyorlarsa o zaman yandık işte bunu düşünerek TT yatırımları artırsın ama yatırımları havada ucusuyor TTnet sayfalarında reklam ları goruyorsunuz elerde ADsl en kısa zamanda butun bolgelere gelicektir Hani nerde kac yıldır orda duruyor onemli olan turk interneti TT interneti geliştirme adına hiçbirşey yapmıyor....Tekelciliğin kalkmasına izin vermiyorlar rekabet kurulu 1 trilyon kusur para cezası verdi TT yeni başkanında acıklama aynen soyle biz bu parayı cok kolay oderiz düşünebiliyormusunuz bu acıklama demek oluyorki TT iyi para kazanıyor ozaman ama internet adına yatırımlar nerde .....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

Her işe yarar network kablosu!

sundance

Yanında laptop taşıyan hemen hemen bütün ağ yöneticileri bir cross kablo bulundurur. Biraz abartanlar, bunu patch kabloya çevirecek bir çevirici de yapıp, ek aparatına bağlarlar. Öte yandan hala routerlara bağlanmak için terminal kablosu gerekir, bunların da cinsleri vardır vs. vs.

Bütün bunlardan sıkılan bir arkadaş 5'i bir yerde ağ kablosu projesini hayata geçirmiş. Projenin son aşamasını oluşturan loopback kablo test cihazını isterseniz ThinkGeek'den alabilirsiniz. Ya da oturup herşeyi kendiniz yapar, keyfini çıkartırsınız.

Acaba Pirate Bay hangi ülkeyi SATIN ALACAK?

sundance

Alexa'nın listesinde 362. olan dünyanın en büyük Torrent sitesi Pirate Bay polis müdahalelesinden kurtulmak için bir ÜLKE satın almaya karar verdi!

2004 yılında İsveç'de kurulan Pirate Bay, kısa zamanda yoğun bir ilgi toplaması, torrent meraklılarının gözdesi olmasının yanısıra, Fransa, Belçika, İtalya, Avusturya ve Amerika'da kurulan telif hakları karşıtı Korsan Partileri'nin de ilkinin kurulmasına zemin hazırlamıştı.