FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

0
anonim
Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Görüşler

0
redogre
Order of the Stick çok güzel bir veda sayfası çizmiş, gerçekten de bugün oynadığımız frplerin tümünün ilk çıkışı nasıl Tolkien ise, onları sadece okunan şeylerden oynanabilen bir şeye çeviren de Gary Gygax tir. Ruhu şad olsun.
0
anonim
wired daki benzer yorumlarin ardi arkasi kesilmiyor. yorumcularin hepsi kendisine gerceklikten birkac saatligine de olsa kopartabildigi icin, masa etrafinda kurulan arkadasliklar icin kendisine mutesekkir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Battle Cruiser Remastered

sundance

Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

Eski bir Starcraft'çı daha ne...

Evde dolaşan böcek ister misiniz?

redogre

Belki de elektronik olursa istersiniz...
Valla ben çok beğendim, işte şurda. Tanesi 10$ gibi cüzzi bir miktara isterseniz uzaktan kumandayla yönlendirebileceğiniz, isterseniz de "öğrenmeye" bırakabileceğiniz 4 farklı böceğiniz oluyor. Biri saldırgan, biri meraklı, biri engel aşıyor vs vs. Tasarımları da şirin olmuş.

Tek sorun Amazon'un amerika sitesinde var sadece, UK'de yok, yani koli ücreti sağlam. Bence Amerikalı Fazlamesaiciler kesin alır, test eder, bize de haber eder :)

U.H.A.C.K

sansured

Uzun süredir Vector Games tarafından geliştirilmekde olan V2 Oyun Motoru ile geliştirilen oyunun duyurusu nihayet yapıldı. Duyuru ile birlikte küçük bir oynanabilir demo da yayınlandı. Oyun türünün bilim kurgu konulu bir fps olacağı da açıklamalar arasında yer almakda. Oyun ile ilgili detaylı bilgiye oyunun resmi sitesi olan projectuhack.com adresinden ulaşabilirsiniz.