Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

0
darkhunter
Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Görüşler

0
darkhunter
Sorunun micros~1 sistemlerle bağlantılı olduğunu ve en güncel relase'de (yanlş hatırlamıyorsam 11/11/2005) yaşandığını vurgulamak isterim.
0
ttk
Adamcağız kurulum programında değişiklik yapmayı unutup siteye koymuş olsa gerek paketi.
0
darkhunter
Evet, sinirlendiren türden bir unutkanlık :)
0
Arkantos
Evet herhalde öyle olsa gerek. Çünkü ben Gentoo altında http://www.eklentiler.mozilla.org.tr adresinden bu eklentiyi sorunsuz kurmuştum. Tabi o siteye düzeltilmiş sürümünü koyan da aynı arkadaş değilse..
0
darkhunter
Oradaki eklentide de anlattığım değişiklik söz konusu gördüğüm kadarıyla. Sabah oraya mesaj atmıştım, bu sorunu yaşayanlara çözüm önermek amacıyla, şimdi bir daha baktım ne sorun yaşayanların mesajı ne de benim gönderdiğim mesaj orada, hepsi silinmiş....

Sorunu doğrulamak isterseniz:
http://www.epigoon.com/mozilla/minimeter/minimeter.xpi
Geliştiricinin adresinden dosyayı alın ve firefox'un sitesinden en son win derlemesini çekip kurmayı deneyin.
0
Sabutay
http://eklentiler.mozilla.org.tr/2005/09/21/14/ Türkçe sürümü 1-2 aydır mevcut, ayrıca düzeltmede bu eklentide mevcut. Yani koddaki düzeltme aylardır burda var. Ayrıca eklentiler sitedeki eklentiyi tekrardan açıp ve baktım, ve koda herhangi bir sorun yok. Yani 1.5 de sorunsuzca çalışıyor. Yorum yapan arkadaşlar 1.5 de çalıştığından bahsetmiyorlar, kurup çalıştıramamaklarından dolayı sitem ediyorlar. Bu olay tamamen TT bağlı. Çoğu zaman TT sitesi yanıt vermiyor.
0
darkhunter
Koddaki düzeltmenin aylardır orada olduğunu söylediniz yanlış anlamadıysam. Bu düzeltmenin kaynağı neresi acaba?

Geliştiricinin sitesindeki kodlardır yukarıdaki düzeltmenin kaynağı, sanırım belitmekte fayda var. Geliştiriciyle yazıştım, sorunu 3 hafta önce CVS'e gönderdiğini ama yayınlanan bir derleme olmadığını söyledi.

CVS alanında bir düzeltme gördüm mozdev'de fakat kodda maxver 1.8 yazmıyordu :)

Yine de sizi kutlamak lazım, eğer anlattığınız gibiyse, çok hızlı tepki vermişsiniz. Keşke haberdar etseydiniz, geliştiricinin derlemesiyle boğuşmak zorunda kalmasaydık.
0
chatos
ben de firefox'un tüm sürümleri ile birlikte (1 ve sonrası) minimeter'ı kullandım. şu anda da firefox 1.5 ile hala kullanıyorum. bir problem yok.
0
darkhunter
Sizinki efsunlu o zaman :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

El yapımı portable psone!

larweda

Benjamin Heckendorn adlı bir arkadaşımız, üşenmemiş, portable olmak üzere üretilmemiş oyun konsollarından portable sistemler yapmış, sonuçlar da pek eğlenceli olmuş. :) Var mı elindeki PS1'ini mundar edip böyle birşeyler yapmayı denemek isteyen? :)
Not: Bir de şööle bir el yapımı projeksiyon haberi vardı bi zamanlar.

İki kültür: Lisp ve Un*x

misafir

Bu yazıda epey bir spekülasyon yapacağım. Bazı olguları es geçersem ya da hafifçe saptırırsam, hemen sinirlenmeyin. Sakince yazıyı bitirmeyi bekleyin. Amacım "flame war" çıkarmak değil, bazı gözlemlerimi paylaşmak.

Profesyoneller için Klavye: Ultimate Hacking Keyboard

tongucyumruk

İtiraf ediyorum: Ben bir klavye meraklısıyım. Ofiste bileklerimin ağrımaya başlaması ve bu ağrıların Microsoft Natural 4000 klavyeye geçmemle çabucak kesilmesinin ardından önümdeki bilgisayarla temel etkileşim aracım olan bu cihaza daha çok dikkat etmeye başladım. Natural 4000 ergonomi anlamında eşsiz bir klavye olsa da ne yazık ki tasarım ve pratiklik konusunda sınıfta kalıyordu. Bunun üzerine...

Hayali Gitar

melitical

Helsinki Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, webcam ve bilgisayar sayesinde kullanıcının parmak hareketlerini algılayarak buna göre ses üreten 'hayali gitarı' icat ettiler.

From the Shadows

anonim

Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim: