fazlamesai.net'e soralım: MMX kullanıyor musunuz?

0
Geryon
MMX destekleyen uygulamalar yazıyor musunuz?

En çok hangi algoritmalarda MMX'e başvuruyorsunuz?

Hız artışınız yaklaşık ne kadar oluyor?

İlgili Yazılar

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.

Binbir Gece Mesaileri

butch

fazlamesai.net'e soralım: Peki, açık kaynağa nasıl ulaşırız?

Nano

Fazlamesai üzerinde bir çok kurumsal uygulamanın (vede oldukça büyük olanların) açık kaynak yazılımlar ile de gerçekleştirilebileceği (hemde fazlasıya) ilgili bir çok tartışma oldu. Ya peki küçük uygulamaların ve küçük şirketlerin açık kaynağa ulaşımı nasıl olacak?

Mesela bir KOBİ WriteBoard: http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3504 gibi bir araca ihtiyaç duysa buna nasıl ulaşabilir, nasıl "freelance" yazılımcı bulup bu tür araçları kendisine yazdırabilir.

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.

Fazlamesai.net Globus´da

butch

Aylık ekonomi ve finans dergisi Globus'un bu ayki sayısında bizlerle yapılan bir röportaj yayınlandı. İlgilenenler için Sayfa 88 (125 KB), Sayfa 89 (146KB). Küçük bir hatırlatma; dergi ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve KKTC'de de satılıyormuş.