Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

0
sundance
Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

Herşeyden önce Croateam çok akıllıca bir yaklaşım getirmiş. Serious adını verdikleri oyun motoru bir FPS motorunda yıllardır hissedilen iki temel eksikliği dolduruyor. Bunlardan en önemlisi, görüntü kalitesini ve hızı ön planda tutan bu oyunların karşıdaki rakip sayısını hep düşük tutması. Serious tasarımcıları belki de bu noktadan hareket edip öyle bir grafik motoru hazırlamışlar ki, bir anda yaklaşık elli kadar iskelet size doğru koşmaya başladığında bile grafiklerde bir yavaşlama olmuyor. Dolayısıyla karşınızdaki düşmanın zorluğu bir yana, `Aman allahım, bunlar yağıyor` diyebiliyorsunuz.

İkinci önemli özellik ise oyunun çok büyük bir kısmının gerçekten uçsuz bucaksız alanlarda geçmesi. Gerçekten göz kamaştırıcı efektlerle de süslenince (oyunda gözünüz kamaşabiliyor) oyun bambaşka bir tad almış.

Tabi burada oyuna gerek oynanma açısından gerekse atmosfer olarak çok farklı bir hava katan yaratık seslerinden de bahsetmeden geçemeyiz. Özellikle kafası kopmuş intihar bombacıları ve iskeletlerin sesini uzaktan bile duyduğunuzda, dahası onlarcasının birbirine karışan ayakseslerini farkettiğinizde panik olmamanız elde değil.

Son olarak Quake`den beri hiç bu kadar oyuncuyu zorlayan (NORMAL seviyede bile), zorluğu seviye seviye inanılmaz boyutlara gelen, fakat insanı oynamaktan soğutmayan bir FPS görmemiştim.

Bence, grafikleri umrumda bile değil ama oynanılabilirliği Serious Sam kadar olursa DNF inanılmaz bir hit olacak. En azından artık onu beklemek daha kolay :)

Bu arada Serious Sam II: Secon Encounter da yakında piyasaya çıkıyor, alpha testleri bitmiş durumda. 3dRealms nasıl oluyor da hala batmıyor, bilen var mı ? Yoksa battı da benim mi haberim yok... KIVILCIM Hindistan a.k.a.Sundance

Görüşler

0
mambo
he he he he yenisi gelsin 2si 3 ü çıksın en sonunda bitirdim hem nefret ettim hem hayran kaldım gece yatınca yaratık sesleri kulağımda çınlıyordu. Gözlerimi kaptınca yüzlerce yaratık üzerime koşmaya başlıyordu en sonunda bitirdim.
Oyun bitene kadar 4300 küsür yaratık öldürmüşüm ve öldüremediğim 900 küsür yaratık kalmış,rakamlar abartılı gibi gelmesin sadece bir arenanın içinde 700 yaratık öldürdüğümü bilirim.

Oynarken takıldığınız geçemediğiniz bir yer varsa bulun beni yardımcı olayım euehuehu
NOT:Gece yalnızken oynamayın
0
camille
sen o ödevi verme bak nasıl yaratıklar salcam üstüne
0
tongucyumruk
Bu arada eklemek istedigim bir not croteam yanilmiyorsam Çek bir grup ve bu motoru 5 yilda gelistirmisler. Acikcasi Serious Sam bugüne kadar oynadigim en iyi fps diyebilirim (bu arada Return To Castle Wolfenstein çikti simdi nVidianin onu calistirabilecek bir ekran karti cikartmasini bekliyoruz)
0
anonim
bende geforce2 mx var ve 800x600x32bit full detail gayet hızlı çalışıyor rtcw.
0
anonim
Sessiz sedasız deil hiç Çıkmadı Bu 1 2. ci side Return To Castle Wolfstein Ve Alien VErsus Predator 2 Bangır bangır Çıktı artık bilmiyorum hala serious sam i takılırsınız naparsını ayrıca şunu belirtmeliyim DNF biraz gözden düştü o kadar uraştılar ve abartılı güzel bi oyun olmazsa AvP2 ve RCW yanında söner!! saygılar samsite
0
anonim
Sevgili arkadaslar yakında serious sam üzerine yapılmıs bir mod oynarsanız ve türk imzası olursa sasırmayın.3 kişi gece gündüz mmod yazmaya uğrasıyo çünkü.Hatta oyunda ben burayı biliiyorum bilmemne caddesi değilmiydi burası bile diyeceksiniz.Bekleyelim sundance nin de dediği gibi Serious Sam II: Secon Encounter in motoru çok daha kaliteli olcak bekliyoruz bizde ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kore'de Internet kafeler kapanınca!

sundance

Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.

Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

FZ

Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

parsifal

iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Bu sıcakta Snake de oynanır mı?

anonim

Multiplayer 3D Snake oyunu olan Snok`un yeni versiyonu V1.1 çıktı. Bu yeni versiyonunda bazı hatalar düzeltilmiş ve yeni muzikler, yeni bölümler eklenmiş. Freeware olan oyunun yeni versiyonu yaklaşık 25 mb büyüklükte.

www.tihlde.org/~torbjorv/snok/download/snok_final_1_1.exe