Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

0
redogre
Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...
Efendim Director 8.5 naapar ? Director 8.5 basit bir modelleme ara birimi ile pirmitif şekillerden oluşturduğunuz ya da plug-in ler vasıtasıyla import ettiğiniz 3 boyutlu objeleri vektörel olarak hesaplar, ekranda perspektife sokup, texture kaplamalarını yapar. Kısaca eski 3d oyunları düşünün....

Henüz anti aliasing (kenar yumuşatma) ve atmosfer efektleri konusunda eksik ama şunu söyleyebilirim ki Director 8.5 VRML ve diğer 3 boyutlu internet ara birimlerinden daha umut verici.. Sebebine gelince; zaten birçok firma director için 3d ara birimler yazmıştı.

Macromedia çok yerinde bir kararla 8.5 ile bunları bir standarta oturtuyor. http://plane.kalisto.com/ adlı adreste bir 3 boyutlu uçak oyunu var. (Starcraft hastaları için üzgünüm ama bu walkyrie o walkyrie diil, bende o hevesle saldırdım). Henüz bazı problemleri olsada Director 8.5 birçok insanı mutlu edecektir.

Yüklemek için http://www.macromedia.com/software/shockwaveplayer/public_beta/

Görüşler

0
anonim
Merhaba öncelikle...Güzel bir site içerik önemli herhalde.Makaleleride okudum.Bu sayfada durdum v yorum yazdım sebebi de benim directore olan merakım.Sizden bir ricam olacak.Director 8.0 ile tanışabilmem ve çalışabilmem için en azından başlangıç olabilecek türkçe siteler biliyormusunuz.Ulaşabileceğim kaynakları burada link olarak verirseniz acaip olacak :)
Aylardır arıyorum ama nafile...
İnternete bir şekilde ulaşıyorum arkadaşlardan vs..lakin kitap vs. alacak gücüm yoq..Bu da nottu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

çevir.com

wizzyfx

Fikir şu, aradığınız kelimeyi tarayıcınızın adres satırına yazıyorsunuz, sonuna çevir.com ekleyip enter'a basıyorsunuz ve hemen kelimenin anlamını ekrana getiriyor.
Örneğin http://uğur.çevir.com yada http://dictionary.çevir.com gibi.

YouTube Videoları Artık Cepte

melitical

Verizon Wireless firmasıyla youtube arasında yapılan anlaşmaya göre artık Verizon Wireless kullanıcıları youtube videolarını cep telefonlarından izleyebilecekler.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yahoo`nun başına sinema adamı geçti

FZ

1995 yılından beri Yahoo! şirketinin yöneticiliğini yapmakta olan Tim Koogle gitti ve yerine Terry Semel geldi.

58 yaşındaki Bay Semel 24 yıl boyunca ortağı Robert Daly ile birlikte Warner Bros şirketinde çalıştı. Bu süre boyunca iki ortak Hollywood'daki en sağlam ve risk almayı seven yönetici ekip olarak nam saldılar.

Bay Semel'in yeni yönetici olarak, medya dünyasının diğer kulvarları ile çok ilgili olmayan Yahoo! şirketini nasıl yönlendireceği merakla bekleniyor.