Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

0
redogre
Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...
Efendim Director 8.5 naapar ? Director 8.5 basit bir modelleme ara birimi ile pirmitif şekillerden oluşturduğunuz ya da plug-in ler vasıtasıyla import ettiğiniz 3 boyutlu objeleri vektörel olarak hesaplar, ekranda perspektife sokup, texture kaplamalarını yapar. Kısaca eski 3d oyunları düşünün....

Henüz anti aliasing (kenar yumuşatma) ve atmosfer efektleri konusunda eksik ama şunu söyleyebilirim ki Director 8.5 VRML ve diğer 3 boyutlu internet ara birimlerinden daha umut verici.. Sebebine gelince; zaten birçok firma director için 3d ara birimler yazmıştı.

Macromedia çok yerinde bir kararla 8.5 ile bunları bir standarta oturtuyor. http://plane.kalisto.com/ adlı adreste bir 3 boyutlu uçak oyunu var. (Starcraft hastaları için üzgünüm ama bu walkyrie o walkyrie diil, bende o hevesle saldırdım). Henüz bazı problemleri olsada Director 8.5 birçok insanı mutlu edecektir.

Yüklemek için http://www.macromedia.com/software/shockwaveplayer/public_beta/

Görüşler

0
anonim
Merhaba öncelikle...Güzel bir site içerik önemli herhalde.Makaleleride okudum.Bu sayfada durdum v yorum yazdım sebebi de benim directore olan merakım.Sizden bir ricam olacak.Director 8.0 ile tanışabilmem ve çalışabilmem için en azından başlangıç olabilecek türkçe siteler biliyormusunuz.Ulaşabileceğim kaynakları burada link olarak verirseniz acaip olacak :)
Aylardır arıyorum ama nafile...
İnternete bir şekilde ulaşıyorum arkadaşlardan vs..lakin kitap vs. alacak gücüm yoq..Bu da nottu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

YouTube Videoları Artık Cepte

melitical

Verizon Wireless firmasıyla youtube arasında yapılan anlaşmaya göre artık Verizon Wireless kullanıcıları youtube videolarını cep telefonlarından izleyebilecekler.

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Amazon'un Mekanik Türk'ü

vst

İnsanların (şimdilik) bilgisayarlardan daha iyi ve hızlı bir şekilde yaptığı işleri yapıp para kazanmak ister misiniz? O zaman Amazon'un yeni servisi "Mekanik Türk" ilginizi çekebilir.

Peki biz Türklerin konuyla ilgisi ne ki?