Carnegie Mellon Profesöründen, Doktora Yapmak Hakkında Bilgiler

0
malkocoglu
Bu yazıyı Internet'te gördüğümde, doktora sürecine ışık tutması bakımından cok beğenmiştim. Tercümesini sitemizde veriyoruz. Yazıda, bilgisayar bilimi (Computer Science) konusunda doktora yapmak için, nelerin düşünülmesi gerektiği anlatılıyor. Beğeneceğinizi umuyorum.

Doktora Derecesi

Görüşler

0
m1a2
Çok aydınlatıcı bir makale olmuş. Doktora`nın kendi içinde ne kadar stresli olduğu bundan iyi anlatılmazdı. Aylık 1700$ hadisesini ayrı tutuyorum tabii :)
0
FZ
Süper bir yazı! Ciddi bir akademik ortamı, ciddi bir akademik kariyeri gayet güzel yansıtıyor. Verdiği örnekler de epey düşündürücü.
0
malkocoglu
Bir okuyucumuzdan gelen istege gore, font'lar buyutuldu. Yazilar daha rahat okunur umarim. (Font buyuklugu FZ ile ayni simdi :) .. )

Saygilar,

0
malkocoglu
FM demek istedim, FZ degil.. duzeltme.
0
FZ
Valla billa ben bu FZ takma ismini mahsus seçmedim, yani FM sitesi kurulmadan önce almıştım :) Yani benzer bir şey alayım da millet zırt pırt karıştırsın, site kısaltması yerine benim takma adımı yazsın gibi bir niyetim, bir komplom yoktu :) Oldu bir kere :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LIDS ile izinsiz girişlerin tespiti

FZ

LIDS (Linux Intrusion Detection System), sistemdeki önemli dosyaları koruyan ve tanımlanan kurallar çerçevesinde süreçleri(process) izleyen bir uygulamadır. Kendisine bir kural tanımlanır ve o kurala göre dosya/dizinleri korur. Örneğin, kendisine eklenen kurallara göre belirlenen süreçler kullanıcıların gözünden saklanabilir. Böylece ps komutunun sonucunda bu süreç, gözlerden saklandığı için ortaya çıkmayacaktır. LIDS bu tür işlemleri yapabilmesi için yazılımla birlikte sunulan kernel yama dosyasını kernele(çekirdek) yamamak gerekmektedir. Kural tanımlama(ekleme/çıkarma) işlemi yazılımın lidstools isimli araçları ile yapılabilmektedir.

Tacettin Karadeniz´in makalesinin devamına ileriseviye.org sitesinden erişebilirsiniz.

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

Kargo Kültü Bilim

FZ

Meşhur fizikçi Richard Feynman'ın 1974 yılındaki önemli bir konuşmasının metnini FM camiası ile paylaşmak istedik. Önemli bir kılavuz olduğunu düşündüğümüz bu metnin okurken bir hayli eğleneceğinizi ve bir şeyler kapabileceğinizi düşündük.

Administrative tools

HoLY

Dsniff, MRTG, IP Flow Meter, Tcpdump, NTOP, Ngrep ve diğerleri hakkında açıklamada bulunan PDF formatında bir döküman. Neden ve nasıl ağı dinleyebileceğimizi örneklerle de açıklamışlar saolsunlar:) Döküman bu linkte

Açık Akademi'den yeni kitap: Kullanışlı Web Siteleri Yaratma!

anonim

Kaliteli bilişim kitaplarını Türkçe'ye kazandırma projesi çerçevesinde Açık Akademi yeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu.

New Riders Press tarafından çıkarılan ve özgün ismi "Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability" olan kitap Türkçe'ye tercüme edilip basılmıştır. 25 YTL etiket fiyatıyla raflara gönderilen kitap Açık Akademi web sitesinden 22 YTL'den (KDV + kargo dahil) satışa sunulmuştur.