Carnegie Mellon Profesöründen, Doktora Yapmak Hakkında Bilgiler

0
malkocoglu
Bu yazıyı Internet'te gördüğümde, doktora sürecine ışık tutması bakımından cok beğenmiştim. Tercümesini sitemizde veriyoruz. Yazıda, bilgisayar bilimi (Computer Science) konusunda doktora yapmak için, nelerin düşünülmesi gerektiği anlatılıyor. Beğeneceğinizi umuyorum.

Doktora Derecesi

Görüşler

0
m1a2
Çok aydınlatıcı bir makale olmuş. Doktora`nın kendi içinde ne kadar stresli olduğu bundan iyi anlatılmazdı. Aylık 1700$ hadisesini ayrı tutuyorum tabii :)
0
FZ
Süper bir yazı! Ciddi bir akademik ortamı, ciddi bir akademik kariyeri gayet güzel yansıtıyor. Verdiği örnekler de epey düşündürücü.
0
malkocoglu
Bir okuyucumuzdan gelen istege gore, font'lar buyutuldu. Yazilar daha rahat okunur umarim. (Font buyuklugu FZ ile ayni simdi :) .. )

Saygilar,

0
malkocoglu
FM demek istedim, FZ degil.. duzeltme.
0
FZ
Valla billa ben bu FZ takma ismini mahsus seçmedim, yani FM sitesi kurulmadan önce almıştım :) Yani benzer bir şey alayım da millet zırt pırt karıştırsın, site kısaltması yerine benim takma adımı yazsın gibi bir niyetim, bir komplom yoktu :) Oldu bir kere :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Akademi Yayınlarında en az %50 indirim

anonim

Daha önce tasviye sürecine gireceği bildirilen Açık Akademi yayınlarında çok yakın zamanda son noktaya gelinecektir. Yayınevi stoklarını tüketmek için kitaplarda son bir indirim daha yaparak, indirimleri %50 ile %60 seviyesine çıkarmıştır.

Ruby ile Ağ Programlama ve Web Servisleri

anonim

Mark Watson tarafından yazılan ve devx.com da yayımlanan bu makale Ruby ile ağ programlama ve web servislerine giriş niteliği taşıyor. En yaygın kullanılan 3 tip web servisinin (CGI, XML-RPC, SOAP) Ruby ile gerçekleştiriminin anlatıldığı bu makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!

ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

malkocoglu

Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.