Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

0
Alcofribas
Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)
Şu an itibariyle Pdf versiyonunu, yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini (dergisini yazıcıdan bastırıp elinde okumak isteyen okuyucularımız için) ve bonus dosyaları içeren zip paketini indirebilirsiniz. Bir hafta içinde online versiyonuna da web sitemizden ulaşabiliyor ve internet yazılımınız ile okuyabiliyor olacaksınız.

Plazma ekibi olarak bu çok emek verdiğimiz sayıyı gururla beğeninize sunuyoruz.

nightlord

5 Şubat 2008

http://plazma.tr-demoscene.info

Görüşler

0
anonim
Yalnız derginin kapak grafiğinde "Şubat 2007" ibaresi var, eğer bir yazım hatası ile olabilir.

Diğer bir akla takılan kısım ise derginin Şubat 2007 den beri yayına hazırlanması :)

Her ne olursa olsun harika bir dergi olmuş. İçinde oldukça değerli bilgiler var.

Umarım aralıksız devam eder.
0
darkBLACK
O_0 böyle bi derginin yayınlandığını bilmiyordum! Çok güzel bi çalışma, emek veren herkeze teşekürler...
0
Alcofribas
Uyarı için teşekkürler. Birkaç saat evvel biz de farkettik. Tipografik bir hata sadece. Gerekli düzenlemeler yapılıyor.
0
_nightlord
Kapak ve dergideki bulabildiğimiz hatalar duzeltilmiştir. Zaten hata buldukça düzeltip yeni versiyonlar yayınlamaya devam ediyoruz. Şu an v1.3 sitede. Bilginize

Uyarı için çok teşekkür ederiz
0
anonim
Dergideki ufak tefek hatalar düzeltilmeye devam ediyor. Tahminen birkaç gün içerisinde fikslenmiş bir versiyonu indirilmek için siteye yerleştirilmiş olacaktır.

Editor Nightlord ve yazarları tebrik ediyorum, 3 ayda bir düzenli olarak yayınlanmayı başaran bir dergi olmasını diliyorum
0
gnnaahh
fiks derken?
0
_nightlord
Dergide gözümüzden kaçan ufak tefek yazım ve noktalama hatalarını yakaladıkça düzeltiyoruz. Burada "fiks" derken kastedilen oydu. İlginize teşekkürler
0
sdr129
Ben GNU Linux Ubuntu kullanıyorum. Bu dergiyi açamadım:) Bilgisayar kültürüm biraz zayıf demekki!
0
_nightlord
Estafurullah :)

Eger acamadiginiz sayilar 1,2 veya 3. sayilar ise normal. O sayilar birer Windows programi formatindalar. Eger 4. sayiyi acamadiysaniz o daha ilginc.

zip dosyasini mi acamadiniz yoksa icinden cikan pdf dosyasini mi goruntuleyemediniz?

Bir hata mesaji goruyor musunuz?

saygilar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İş İstasyonu Olarak Debian ve Windowmaker

GaripFakir

Linux'un masaüstünde kullanımı ile ilgili genelde Gnome ve KDE masaüstü yöneticileri ön plana çıkmaktadır. Masa üstünde Linux dağıtımı olarak Mandrake ve Suse en çok adı geçen dağıtımlar arasında. Debian Linux dağıtımı ve Windowmaker pencere yönetici kullanılarak neler yapılabileceğini gösteren bir siteye rastladım.
Site, Gürkan Şengün tarafindan hazırlanmış ve Fatih Yılmaz tarafından Türkçe'ye çevrilmiş güzel bir kılavuz niteliğinde.
www.linuks.mine.nu/workstation/index.tr.html

Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

Guardian

Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

"Enterprise" Açık Kodlu Çözümler Dergisi: O3

anonim

"Enterprise" seviye için geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımla ilgilenen arkadaşların takip edebileceği kamuya açık bir dergi yayınlanmaya başladı. Sitesine burdan ulaşabilirsiniz.

Derginin pdf versiyonuna burdan, torrent dosyasına ise burdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: /.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.