Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

0
Alcofribas
Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)
Şu an itibariyle Pdf versiyonunu, yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini (dergisini yazıcıdan bastırıp elinde okumak isteyen okuyucularımız için) ve bonus dosyaları içeren zip paketini indirebilirsiniz. Bir hafta içinde online versiyonuna da web sitemizden ulaşabiliyor ve internet yazılımınız ile okuyabiliyor olacaksınız.

Plazma ekibi olarak bu çok emek verdiğimiz sayıyı gururla beğeninize sunuyoruz.

nightlord

5 Şubat 2008

http://plazma.tr-demoscene.info

Görüşler

0
anonim
Yalnız derginin kapak grafiğinde "Şubat 2007" ibaresi var, eğer bir yazım hatası ile olabilir.

Diğer bir akla takılan kısım ise derginin Şubat 2007 den beri yayına hazırlanması :)

Her ne olursa olsun harika bir dergi olmuş. İçinde oldukça değerli bilgiler var.

Umarım aralıksız devam eder.
0
darkBLACK
O_0 böyle bi derginin yayınlandığını bilmiyordum! Çok güzel bi çalışma, emek veren herkeze teşekürler...
0
Alcofribas
Uyarı için teşekkürler. Birkaç saat evvel biz de farkettik. Tipografik bir hata sadece. Gerekli düzenlemeler yapılıyor.
0
_nightlord
Kapak ve dergideki bulabildiğimiz hatalar duzeltilmiştir. Zaten hata buldukça düzeltip yeni versiyonlar yayınlamaya devam ediyoruz. Şu an v1.3 sitede. Bilginize

Uyarı için çok teşekkür ederiz
0
anonim
Dergideki ufak tefek hatalar düzeltilmeye devam ediyor. Tahminen birkaç gün içerisinde fikslenmiş bir versiyonu indirilmek için siteye yerleştirilmiş olacaktır.

Editor Nightlord ve yazarları tebrik ediyorum, 3 ayda bir düzenli olarak yayınlanmayı başaran bir dergi olmasını diliyorum
0
gnnaahh
fiks derken?
0
_nightlord
Dergide gözümüzden kaçan ufak tefek yazım ve noktalama hatalarını yakaladıkça düzeltiyoruz. Burada "fiks" derken kastedilen oydu. İlginize teşekkürler
0
sdr129
Ben GNU Linux Ubuntu kullanıyorum. Bu dergiyi açamadım:) Bilgisayar kültürüm biraz zayıf demekki!
0
_nightlord
Estafurullah :)

Eger acamadiginiz sayilar 1,2 veya 3. sayilar ise normal. O sayilar birer Windows programi formatindalar. Eger 4. sayiyi acamadiysaniz o daha ilginc.

zip dosyasini mi acamadiniz yoksa icinden cikan pdf dosyasini mi goruntuleyemediniz?

Bir hata mesaji goruyor musunuz?

saygilar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vpopmail Kullanım Kılavuzu

anonim

Vpopmail bir sanal domain ve sanal kullanıcı yonetim aracı olarak yazılmıştır, yazılmasında temel MTA (Mail Transfer Agent)olarak qmail ele alındığı için bu sadece bu MTA ile çalışır. Son zamanlarda postfix ile birlikte de çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Postfix ile çalıştırabilmeniz için yine aynı sitede bulunan vpopmail-postfix dökümanına göz atabilirsiniz.

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

Alcofribas

Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.

Matematik Dünyası Yaz 2003 Sayısı Çıktı!

FZ

Dolu dolu 112 sayfa olarak çıkan son sayı tüm matematik ve bilgisayar bilimi meraklılarının ilgisini çekecek türden.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Nesin, derginin bu son sayısının tanıtımı için şunları yazıyor:

Matematik Dünyası dergisinin 2003 Yaz sayısı çıktı. Matematik dolu 112 sayfa... İçeriğini aşağıda bulacaksınız. Biçimiyle, biçemiyle, diliyle, içeriğiyle, derinliğiyle, her şeyiyle çok heyecanlı bir dergi oldu. Fiyatı 4 milyon. Abonelik 15 milyon. Toplu abonelikler 10 milyon. Geçen sayı 5 bin sattı. Bu sayının satışının 7 bin olacağını umuyoruz. Matematik Dünyası öncelikle gençlere yöneliktir, ama matematiğin evrenselliği sayesinde profesyonel matematikçilerin de büyük keyifle okuduğu bir dergi oldu.

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.