Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

0
Alcofribas
Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)
Şu an itibariyle Pdf versiyonunu, yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini (dergisini yazıcıdan bastırıp elinde okumak isteyen okuyucularımız için) ve bonus dosyaları içeren zip paketini indirebilirsiniz. Bir hafta içinde online versiyonuna da web sitemizden ulaşabiliyor ve internet yazılımınız ile okuyabiliyor olacaksınız.

Plazma ekibi olarak bu çok emek verdiğimiz sayıyı gururla beğeninize sunuyoruz.

nightlord

5 Şubat 2008

http://plazma.tr-demoscene.info

Görüşler

0
anonim
Yalnız derginin kapak grafiğinde "Şubat 2007" ibaresi var, eğer bir yazım hatası ile olabilir.

Diğer bir akla takılan kısım ise derginin Şubat 2007 den beri yayına hazırlanması :)

Her ne olursa olsun harika bir dergi olmuş. İçinde oldukça değerli bilgiler var.

Umarım aralıksız devam eder.
0
darkBLACK
O_0 böyle bi derginin yayınlandığını bilmiyordum! Çok güzel bi çalışma, emek veren herkeze teşekürler...
0
Alcofribas
Uyarı için teşekkürler. Birkaç saat evvel biz de farkettik. Tipografik bir hata sadece. Gerekli düzenlemeler yapılıyor.
0
_nightlord
Kapak ve dergideki bulabildiğimiz hatalar duzeltilmiştir. Zaten hata buldukça düzeltip yeni versiyonlar yayınlamaya devam ediyoruz. Şu an v1.3 sitede. Bilginize

Uyarı için çok teşekkür ederiz
0
anonim
Dergideki ufak tefek hatalar düzeltilmeye devam ediyor. Tahminen birkaç gün içerisinde fikslenmiş bir versiyonu indirilmek için siteye yerleştirilmiş olacaktır.

Editor Nightlord ve yazarları tebrik ediyorum, 3 ayda bir düzenli olarak yayınlanmayı başaran bir dergi olmasını diliyorum
0
gnnaahh
fiks derken?
0
_nightlord
Dergide gözümüzden kaçan ufak tefek yazım ve noktalama hatalarını yakaladıkça düzeltiyoruz. Burada "fiks" derken kastedilen oydu. İlginize teşekkürler
0
sdr129
Ben GNU Linux Ubuntu kullanıyorum. Bu dergiyi açamadım:) Bilgisayar kültürüm biraz zayıf demekki!
0
_nightlord
Estafurullah :)

Eger acamadiginiz sayilar 1,2 veya 3. sayilar ise normal. O sayilar birer Windows programi formatindalar. Eger 4. sayiyi acamadiysaniz o daha ilginc.

zip dosyasini mi acamadiniz yoksa icinden cikan pdf dosyasini mi goruntuleyemediniz?

Bir hata mesaji goruyor musunuz?

saygilar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş

FZ

Bu ay çıkan ve Şerif Gözcü tarafından yazılmış "OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş" isimli eser, Türkçe bilgisayar kitapları dünyasında eksikliği hissedilen bir alanı doldurma iddiasında.

Kitap Eleştirisi: Adım Adım LaTeX

FZ

Biz bilgisayarcılar için genellikle pek kaynak sıkıntısı yoktur, hemen hemen her türlü konuda diğer bilgisayarcılardan, USENET'ten, Google'dan, vs. kolayca bilgi edinebilir ve bunları pratik olarak uygulayabiliriz. Bununla birlikte bir konuya yeni başlayan birine derli toplu, sistematik olarak konuyu anlatan bir kitabın değeri ve pedagojik önemi tartışılmaz.

Adım Adım LATEX isimli kitap da yukarıdaki sebeplerden ötürü LaTeX konusunda önemli bir boşluğu dolduran belki de ilk ve tek Türkçe kaynak. Prof. Dr. Abdugafur Rahimov ve Orhan Kesemen tarafından yazılmış ve 2004 yılında kitabevlerinde satışa sunulmuş Adım Adım LaTeX kitabı, LaTeX isimli kaliteli belge oluşturma sistemine dair gerekli hemen hemen tüm bilgileri içeriyor. Kitabın ve LaTeX'in sadece matematikçilere ya da bilgisayarcılara hitap ettiğini düşünenler varsa, bu önyargılarını şimdiden silmelerinde fayda var. Psikolojiden, felsefeye, işletmeden hukuğa kadar, herhangi bir konuda ödev yazan, makale hazırlaması gereken ya da profesyonel görünümlü bitirme ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi, kitap vs. yazmak isteyenlere bu kitabı rahatlıkla önerebilirim başucu kaynağı olarak.

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

e-Bergi Eylül Sayısı Yayında

anonim

e-bergi eylül sayısı çıktı. Hem de sizlerden gelen yoğun ilgi üzerine aylık programlama sorumuzun ikincisiyle!

UNIX´ten Nefret Etmenin Kitabı

tongucyumruk

Ortalıkta M$, DOS, XP, UNIX, Linux vs... gibi kelimelerin olmadığı eski devirlede insanlar Lisp Machine'ler, ITS, TOPS gibi sistemler kullanırdı. O günlerde işletim sistemlerinin görselliği, ikonları vs... pek te önem arzetmezdi çünkü çoğu insan CRT monitörler yerine TeleType'lar (meşhur tty) yoluyla bilgisayarla iletişim kurarlardı. Zamanla sunucu tarafında UNIX ağırlığını koyarken bir yandan da masaüstü diye bir piyasa ortaya çıkmış ve IBM/PC ile Macintosh bu piyasada at koşturur oldular...