Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

0
FZ
Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Görüşler

0
Tarık
Buraya bağlantı verilmiş ama site ttelekom tarafından engellendiği için ulaşılamıyor sanırım.
0
FZ
Burası FM olduğuna göre buradaki bilgisayarcı arkadaşların bu tür basit DNS engellerini kolayca aşabileceklerini tahmin ediyorum DNS sunucu ayarlarını değiştirerek. Buna üşenenler http://hidemyass.com/ tarzı yardımcı sitelerden faydalanabilir.
0
jfever
zaten bu gidişle opendns'i en çok kullanan millet olarak anılırsak hiç şaşırmayacağım.
0
FZ
:)
0
parsifal
Link açılmıyorsa sebebi budur:
http://uzaktanegitim.wordpress.com/
0
FZ
Haberde bahsi geçen makaledeki tekniklerle ilgilenenler bu makaleyi de okumak isteyebilirler.

(Hmm, FM ortamında her haberin içine girince, "bu haberi okuyanlar bu haberleri de okudu" gibisinden bir tavsiye sistemi olsa idi nasıl olurdu acaba ;-)
0
anonim
parantez içi belirttiğiniz düşünceniz gerçekten hoş olurdu.

Fakat kullanıcıların hangi haberi de okuduğunu anlayan bir script değilde haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

(Hatta bu bölüme FM üyeleri tarafından haberi okuduğumuz sayfada link eklenebilsin falan filan...)
0
FZ
haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

Hayır, otomatik olmasını kast ettim. Otomatik olmazsa tek tek uğraşmaz insanlar ama otomatik olarak çıkarsa ilgilenip tıklayıp ne var ne yok diye bakarlar.
0
FZ
(Hmm, yahut bir online learning sitesinde "bu derste bu bölümü okuyup çalışanlar aşağıdaki derslerde aşağıdaki bölümleri de çalıştılar..." gibi bir liste olsa idi otomatik olarak üretilen? ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dbmail Kurulumu Belgesi

anonim

Dbmail, IMAP ve POP hizmeti vermenizi sağlayan bir yazılımdır. Dbmail ayrıca e-postalarınızı, kullanıcılarınızı ve sanal domainlerinizi bir veritabanı üzerinde tutmanızı sağlar. MySQL ve PostgreSQL desteklemektedir.

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 1

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, merakları nı giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. Birinci bölüm huzurlarınızda...

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...

Kargo Kültü Bilim

FZ

Meşhur fizikçi Richard Feynman'ın 1974 yılındaki önemli bir konuşmasının metnini FM camiası ile paylaşmak istedik. Önemli bir kılavuz olduğunu düşündüğümüz bu metnin okurken bir hayli eğleneceğinizi ve bir şeyler kapabileceğinizi düşündük.

Dil Üstadları ile Araç Ustaları: IDE Ayrımı

FZ

Geliştirici dünyası iki kampa ayrılmıştır. Bir kampta dil üstadları vardır, bu yazılımcılar yüksek seviyeli programlamadan -- birinci-sınıf fonksiyonlar, aşamalı programlama, AOP, MOP, kendi kendini sorgulama -- bahsederler. Araç ustaları ise tümleşik geliştirme ve hata ayıklama araçlarında ustadırlar, kod tamamlama, "refactoring", vs. Dil üstadları Emacs ya da VIM kullanır, bu tür editörler yeni dilleri denemek için daha uygundur. Araç ustaları ise Visual Studio, Eclipse, IntelliJ gibi IDE'leri kullanırlar.

Laszlo ve Groovy gibi yeni diller ya da AOP (Aspect Oriented Programming) gibi dil uzantıları genellikle öncelikli olarak metin-editörü tabanlı yazılım geliştirme ortamlarında ortaya çıkarlar ve ancak ondan bir süre sonra IDE dünyası bu tür desteklere kavuşur. Eğer dil ya da uzantı gerçekten başarılı ise araçlar da bunu desteklemeye başlar. Bu ayrımın tek sebebi araç geliştirmenin dil geliştirmekten zor olması değildir. Asıl mesele bir dile hakim olmak ile bir araç setine hakim olmanın çok farklı iki mantalite olmasıdır, belli bir ölçüye dek bunlar birbirlerini dışlayan alternatiflerdir. Acaba neden? İşte sebepleri...

Oliver Steele'nin The IDE Divide başlıklı makalesini tüm yazılım geliştiricilerin okumasında fayda var. (Not: Şöyle sağlam bir FM üyesi çıksa da bahsi geçen makaleyi Türk diline kazandırsa... hani yani küçük bir olasılık olsa da, belki diyorum, belki biri üstlenir, FM'ye bir katkıda bulunur...)