Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

0
FZ
Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Görüşler

0
Tarık
Buraya bağlantı verilmiş ama site ttelekom tarafından engellendiği için ulaşılamıyor sanırım.
0
FZ
Burası FM olduğuna göre buradaki bilgisayarcı arkadaşların bu tür basit DNS engellerini kolayca aşabileceklerini tahmin ediyorum DNS sunucu ayarlarını değiştirerek. Buna üşenenler http://hidemyass.com/ tarzı yardımcı sitelerden faydalanabilir.
0
jfever
zaten bu gidişle opendns'i en çok kullanan millet olarak anılırsak hiç şaşırmayacağım.
0
FZ
:)
0
parsifal
Link açılmıyorsa sebebi budur:
http://uzaktanegitim.wordpress.com/
0
FZ
Haberde bahsi geçen makaledeki tekniklerle ilgilenenler bu makaleyi de okumak isteyebilirler.

(Hmm, FM ortamında her haberin içine girince, "bu haberi okuyanlar bu haberleri de okudu" gibisinden bir tavsiye sistemi olsa idi nasıl olurdu acaba ;-)
0
anonim
parantez içi belirttiğiniz düşünceniz gerçekten hoş olurdu.

Fakat kullanıcıların hangi haberi de okuduğunu anlayan bir script değilde haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

(Hatta bu bölüme FM üyeleri tarafından haberi okuduğumuz sayfada link eklenebilsin falan filan...)
0
FZ
haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

Hayır, otomatik olmasını kast ettim. Otomatik olmazsa tek tek uğraşmaz insanlar ama otomatik olarak çıkarsa ilgilenip tıklayıp ne var ne yok diye bakarlar.
0
FZ
(Hmm, yahut bir online learning sitesinde "bu derste bu bölümü okuyup çalışanlar aşağıdaki derslerde aşağıdaki bölümleri de çalıştılar..." gibi bir liste olsa idi otomatik olarak üretilen? ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL ile Programlama Kitabı Projesi

tongucyumruk

PostgreSQL'in bir veritabanı sunucusu olarak performansı bilinen bir gerçek. Buna karşılık veritabanı kullanan uygulamalar alanında MySQL çok daha yüksek bir kullanım oranına sahip. Bunun bir sebebi de PostgreSQL hakkında, özellikle Türkçe, belge eksikliği. LKD e-posta listelerinin PostgreSQL düşkünlerinden Volkan Yazıcı yeni bir proje ile bu eksiği kapatmaya niyetlenmiş durumda.

Batan Geminin Malları

SHiBuMi

Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Var mı yazmak isteyen?

sundance

Internet'in viral etkisi ile yayılması sonucu forum ve blog yazarlarının artmasının, yazan ve düşünen insan sayısını arttırdığını düşünüyorum.

Arkadaşlarla olan sohbetlerde her geçen gün biraz daha fazla kişinin "yahu bir fırsat bulsam da şu kafamdakileri bir yazıya döksem" dediğini, hatta birçoğunun bunu "derli toplu düşünme aracı" olarak gördüğünü farkettim.

Böyle düşünenler için, bir süredir devam eden bir kampanya var, herne kadar Amerika'da olsa da, (Internet her yerde değil mi?) Milli Roman Yazma Ayı, insanları bir aylık bir süre içinde bir roman yazmaya teşvik ediyor.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.