Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

0
FZ
Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Görüşler

0
Tarık
Buraya bağlantı verilmiş ama site ttelekom tarafından engellendiği için ulaşılamıyor sanırım.
0
FZ
Burası FM olduğuna göre buradaki bilgisayarcı arkadaşların bu tür basit DNS engellerini kolayca aşabileceklerini tahmin ediyorum DNS sunucu ayarlarını değiştirerek. Buna üşenenler http://hidemyass.com/ tarzı yardımcı sitelerden faydalanabilir.
0
jfever
zaten bu gidişle opendns'i en çok kullanan millet olarak anılırsak hiç şaşırmayacağım.
0
FZ
:)
0
parsifal
Link açılmıyorsa sebebi budur:
http://uzaktanegitim.wordpress.com/
0
FZ
Haberde bahsi geçen makaledeki tekniklerle ilgilenenler bu makaleyi de okumak isteyebilirler.

(Hmm, FM ortamında her haberin içine girince, "bu haberi okuyanlar bu haberleri de okudu" gibisinden bir tavsiye sistemi olsa idi nasıl olurdu acaba ;-)
0
anonim
parantez içi belirttiğiniz düşünceniz gerçekten hoş olurdu.

Fakat kullanıcıların hangi haberi de okuduğunu anlayan bir script değilde haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

(Hatta bu bölüme FM üyeleri tarafından haberi okuduğumuz sayfada link eklenebilsin falan filan...)
0
FZ
haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

Hayır, otomatik olmasını kast ettim. Otomatik olmazsa tek tek uğraşmaz insanlar ama otomatik olarak çıkarsa ilgilenip tıklayıp ne var ne yok diye bakarlar.
0
FZ
(Hmm, yahut bir online learning sitesinde "bu derste bu bölümü okuyup çalışanlar aşağıdaki derslerde aşağıdaki bölümleri de çalıştılar..." gibi bir liste olsa idi otomatik olarak üretilen? ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LINUXnet 4. Sayı Çıktı

anonim

LINUXnet'in 114 sayfalık 4. sayısını, tam sürüm Fedora Core 4 dağıtımı ve LINUXnet Özel CD'sinden oluşan 5 CD'lik özel setiyle beraber bayilerden edinebilirsiniz.

İçerik hakkında daha detaylı bilgiyi www.linuxnet.com.tr adresinden edinebilirsiniz.

Python Paradoksu

FZ

Paul Graham, geçenlerde (2004 Ağustos'unda) kısa bir makale yazmış, bakalım ne demiş:

"Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğim bir konuşmada pek çok insanı hayalkırıklığına uğratan bir laf ettim: Python tabanlı bir proje için bulabileceğiniz programcılar, Java tabanlı bir projeye çekebileceğiniz programcılardan daha zeki olacaktır.

Kast ettiğim Java programcılarının aptal olduğu değil. Kast ettiğim şey, Python programcılarının daha akıllı olduğu. Yeni bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek çaba gerektirir. Ve insanlar Python'u yeni bir iş bulabilirler diye öğrenmiyorlar; insanlar Python'u öğreniyor çünkü gerçekten programlamayı seviyorlar ve halihazırda kullandıkları dillerden memnun değiller.

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

anonim

Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.