Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

0
FZ
Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Görüşler

0
Tarık
Buraya bağlantı verilmiş ama site ttelekom tarafından engellendiği için ulaşılamıyor sanırım.
0
FZ
Burası FM olduğuna göre buradaki bilgisayarcı arkadaşların bu tür basit DNS engellerini kolayca aşabileceklerini tahmin ediyorum DNS sunucu ayarlarını değiştirerek. Buna üşenenler http://hidemyass.com/ tarzı yardımcı sitelerden faydalanabilir.
0
jfever
zaten bu gidişle opendns'i en çok kullanan millet olarak anılırsak hiç şaşırmayacağım.
0
FZ
:)
0
parsifal
Link açılmıyorsa sebebi budur:
http://uzaktanegitim.wordpress.com/
0
FZ
Haberde bahsi geçen makaledeki tekniklerle ilgilenenler bu makaleyi de okumak isteyebilirler.

(Hmm, FM ortamında her haberin içine girince, "bu haberi okuyanlar bu haberleri de okudu" gibisinden bir tavsiye sistemi olsa idi nasıl olurdu acaba ;-)
0
anonim
parantez içi belirttiğiniz düşünceniz gerçekten hoş olurdu.

Fakat kullanıcıların hangi haberi de okuduğunu anlayan bir script değilde haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

(Hatta bu bölüme FM üyeleri tarafından haberi okuduğumuz sayfada link eklenebilsin falan filan...)
0
FZ
haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

Hayır, otomatik olmasını kast ettim. Otomatik olmazsa tek tek uğraşmaz insanlar ama otomatik olarak çıkarsa ilgilenip tıklayıp ne var ne yok diye bakarlar.
0
FZ
(Hmm, yahut bir online learning sitesinde "bu derste bu bölümü okuyup çalışanlar aşağıdaki derslerde aşağıdaki bölümleri de çalıştılar..." gibi bir liste olsa idi otomatik olarak üretilen? ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.

Akıllı Ev Nasıl Yapılır?

anonim

Eric Faulkner ve Tony Northrup yazdığı bu kitap evinizde yapabileceğiniz ilginç projeleri anlatıyor. Kitaptan bir kaç örnek konu başlığı şöyle;

# Uzaktan evcil hayvanınızı gözetleyin
# Evinizi konuşturun
# Uzaktan bilgisayarınızın MP3 çalarını kontrol edin
# Zaman gecikmeli FM radyo yaratın
# Ağ üzerinden evinizi izleyin
# Ev güvenlik sistemi kurun

Bu ilginç projeler ilginizi çektiyse kredi kartlarınızı, tornavidalarınızı ve lehim aletlerinizi hazırlayıp O'Reilly'nin sitesine tıklayın.

O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

FZ

Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Gutenberg Projesi Artık Sesli

melitical

1971 'den beri devam eden Gutenberg Projesi dahilinde artık sesli kitaplar da var. Farklı dillerde sesli kitaplar ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı