Açık Akademi Yayınlarından Yeni kitap:Linux Sistem Yönetimi

0
anonim
O'reilly yayınlarından Mart 2007'de çıkan Linux System Administration kitabı Açık Akademi yayınları tarafından Linux Sistem yönetimi(Gerçek Hayattaki Linux Problemlerine Çözümler) adıyla Türkçe'ye kazandırılmıştır.

Tercümesini EnderUNIX ekibinden Metin Kaya ve Özgür Özdemircili'nin yaptığı kitap ağırlıklı olarak Debian dağıtımını daha sonra da Fedora dağıtımını esas almıştır. Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/linux adresinden ulaşılabilir.
Arka kapaktan alıntı: Artık büyük şirketlerde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Linux için hala yetenekli yönetici eksiği bulunmaktadır. Linux Sistem Yönetimi, Unix kullanıcıları, MCSE`ler, sistem yöneticileri ve yeteneklerini geliştirmek isteyen bilgi işlem çalışanları için Linux`a giriş platformu sağlamaktadır. Peki, kitapta neler öğreneksiniz:

* Linux sunucu kurulum ve yapılandırması
* BIND ile DNS sunucu kurulum, yapılandırma ve yönetimi
* Internet sunucusu ile site yönetimi, e posta ve dosya transferi ve daha fazlası
* Küçük-orta ölçekli şirketler için kimlik denetimli e posta sunucusu kurulumu
* Apache, PHP ve MySQL ile tam bir web sunucu kurulum ve yapılandırılması
* Linux sanal sunucu üzerinde sistemleri birleştirip Apache web sunucu kümelemelerinin oluşturulması
* Dağıtık dosya sistemlerinden, DHCP, yazıcı ve ağ geçidi servislerine kadar farklı yerel ağ servislerinin kurulumu, kullanıcı yönetimi vs daha fazlası
* Xen veya VMWare ile tek donanım üzerinde, aygıt, bellek ve işlemci gücünü ayarlayabileceğiniz birden çok çekirdek çalıştırılması
* İsteğinize göre betikler oluşturulup bunların çalıştırılması
* rsync, tar, cdrecord, Âmânda ve MySQL yazılımları ile dosyalarınızın yedekleyip geri yüklenmesi
Linux Sistem yönetimi sadece bilgi dolu ve pratik değil aynı zamanda işe yarar bir kitap. Kitabın tüm içeriği e-posta listeleri, forum, tartışma grupları, kitaplar ve yetenekli çalışma arkadaşlarımızın yorumları ile oluşturulmuştur.
Bu kitabın araştırılması sırasında yazarlar daha önce çözümü yazılı hale getirilmemiş birçok sorunu çözüp bunu kitaba yansıtmışlardır.
Artık bu bilgiler sizin de elinizde.

Görüşler

0
Titus
Ne zamandır kütüphaneme Linux sistem yönetimi ile ilgili yeni kitaplar eklemeyi düşünüyordum. FM'nin bu girdisini okuyup hemen siparişi verdim. En geç 1 hafta içinde elimde olur sanırım, bakalım yukarıdaki açıklamalar dışında daha ne gibi güzel yönleri varmış kitabın, bunarı da okuyup öğreneceğim.
0
tejas
Açık Akademi'nin sorunu şu ki; kitaplarını hiçbir kitapçıda bulamıyorum. İzmir'de ve Ankara'da sorduğum 5-6 büyük kitapçıda da Açık Akademi'nin kitaplarını bulamıyorum.
0
darkBLACK
Ankarada karanfil sokaktaki dost kitabevinden "TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ve "FreeBSD" kitaplarını almıştım ama dikkatimi çeken bi nokta raflardaki kitap adedinin çok az oluşuydu.
0
101
Fuarlarda, etkinliklerde açılan LKD standında da bağış karşılığı veriliyor. Bu da bir alternatif olabilir.
0
yenigul
Açık Akademi Yayınları çok büyük bir yayınevi olmadığı ve kitap sayısı da az olduğu için dağıtım firmaları kitapları dağıtmada çok fazla gayret göstermiyor.
Ancak kitapçılardan talep gelirse gönderiyor. O yüzden kitaplar her yere ulaşamıyor maalesef.
Fakat https://dukkan.acikakademi.com adresinden tüm kitapları uygun fiyata EFT/Havale ile sipariş verebilirsiniz.
Hem bu sayede yayınevine daha fazla katkı sağlamış olursunuz.
0
Titus
Bu konuya ile girdimi yolladığımda sipariş vermiştim ve siparişimin üzernde 24 saat bile geçmeden kitap elime ulaştı. Internet üzerinden sipariş vermelerde kitabı oldukça oldukça hızlı edinebiliyorsunuz.
0
Betelgeuse
Kitabı kitapçı dükkanından almak yerine direkt yayıncıdan alınca ödediğiniz paranın hepsi yayıncıya kalıyor. Yani bu durumda olduğu gibi sevdiğiniz türden kitaplar yayınlayan yayınevlerine katkınız olsun istiyorsanız kitapları direkt olarak onlardan almaya çalışın. Kitapçıdan kitap aldığınızda dağıtıcıya ayrı, kitapçı dükkanına ayrı kalan kar marjları yayınevine gitmemiş oluyor
0
Tarık
Evet aynen öyle oluyor. Bende Açık Akademi gibi işini bilen insanların çalıştığı yayınevlerinin doğrudan para kazanması taraftarıyım. Hem böylece daha farklı ve güzel kaynakların çevrilmesi ve yazılması için yardım etmiş gibi hissediyorum kendimi.
0
dkoksal
kitapyurdu fiyati 15 YTL, %20 indirim söz konusu. Almak isteyenlere duyurulur, bende az önce siparişi verdim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

hbilgil

Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Buffer Overflows

anonim

Buffer overflowlar hakkında güzel bir döküman uzun olmakla beraber sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum :)

http://www.enseirb.fr/~glaume/bof/report.html

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.