Tercümesini EnderUNIX ekibinden Metin Kaya ve Özgür Özdemircili'nin yaptığı kitap ağırlıklı olarak Debian dağıtımını daha sonra da Fedora dağıtımını esas almıştır. Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/linux adresinden ulaşılabilir.
Arka kapaktan alıntı: Artık büyük şirketlerde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Linux için hala yetenekli yönetici eksiği bulunmaktadır. Linux Sistem Yönetimi, Unix kullanıcıları, MCSE`ler, sistem yöneticileri ve yeteneklerini geliştirmek isteyen bilgi işlem çalışanları için Linux`a giriş platformu sağlamaktadır. Peki, kitapta neler öğreneksiniz:
* Linux sunucu kurulum ve yapılandırması
* BIND ile DNS sunucu kurulum, yapılandırma ve yönetimi
* Internet sunucusu ile site yönetimi, e posta ve dosya transferi ve daha fazlası
* Küçük-orta ölçekli şirketler için kimlik denetimli e posta sunucusu kurulumu
* Apache, PHP ve MySQL ile tam bir web sunucu kurulum ve yapılandırılması
* Linux sanal sunucu üzerinde sistemleri birleştirip Apache web sunucu kümelemelerinin oluşturulması
* Dağıtık dosya sistemlerinden, DHCP, yazıcı ve ağ geçidi servislerine kadar farklı yerel ağ servislerinin kurulumu, kullanıcı yönetimi vs daha fazlası
* Xen veya VMWare ile tek donanım üzerinde, aygıt, bellek ve işlemci gücünü ayarlayabileceğiniz birden çok çekirdek çalıştırılması
* İsteğinize göre betikler oluşturulup bunların çalıştırılması
* rsync, tar, cdrecord, Âmânda ve MySQL yazılımları ile dosyalarınızın yedekleyip geri yüklenmesi
Linux Sistem yönetimi sadece bilgi dolu ve pratik değil aynı zamanda işe yarar bir kitap. Kitabın tüm içeriği e-posta listeleri, forum, tartışma grupları, kitaplar ve yetenekli çalışma arkadaşlarımızın yorumları ile oluşturulmuştur.
Bu kitabın araştırılması sırasında yazarlar daha önce çözümü yazılı hale getirilmemiş birçok sorunu çözüp bunu kitaba yansıtmışlardır.
Artık bu bilgiler sizin de elinizde.