C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

0
Tarık
Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.
Bir takım özelliklerini belirtmek gerekirse:

Code::Blocks ile GCC (MingW / GNU GCC), Microsoft VC++, Digital Mars, Borland C++ 5.5, Open Watcom derleyicilerini kullanarak çalışabilirsiniz. DevC++ projelerini ithal edebilirsiniz. GNU GDB ile hata ayıklayabilirsiniz.

Diğer tüm özellikler ve indirme bağlantıları için sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

Görüşler

0
teknik
Çok güzel bir haber. Aynısını DevC++'tan da bekliyoruz ;)
0
Tarık
Vaatlerini gayet güzel yerine getirmekte. DevC++' de kodlanmış csstidy projesini sadece iki tıklamayla (proje iconuna tıklama(1), Build iconuna tıklama(2) ) hiçbir zorluk çıkarmadan windows ortamında derleyip, yerli çalıştırılabilir malzemeyi koydu ortaya.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

pulsar

Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

conan

Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.