Blaster Windows´a Karşı

0
anonim
Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Görüşler

0
conan
bir ay olmamisti daha :) sadece 4 gun kalmisti bir ay olmasina. hehe.
0
murat09
MS in çok güvenli sistemler geliştirmediği açık. Dün, evimde 5 dakikada 3 kere kendi kendine kapandı bilgisayarım. "Screenshot" a izin verseydi aktarırdım ama digital makinem yanımda değildi fotoğrafını çekemedim , o süreç esnasında buna izin vermiyor (tabi izin vermez ben olsam ayıbımı bende örterdim:-) ) Fekat, kaygım odur ki, bazı -reklam olur ismini vermeyeceğim- lame sitelerde bu RPC açığından yararlanarak belirlenen IP bloklarını hedef alarak bu bloktaki XP, W2K, W2KIII kullanan sistemleri "tek" tıklamayla göçerten exploiterlar var ve dünde anladığım kadarıyla bu salak "nuke" benzeri programlar bugünlerde kendini hekIr zannedenlerce bol bol kullanıyor.
Eh be MS, interneti de salaklara dahi atışın serbest olduğu bir alan yaptın ya, helal olsun sana...
0
FZ
Sanırım son 3 gündür evdeki makinamda GNU/Linux kullanmadığım zamanlarda (Win2K) yaşadığım `svchost.exe generated some errors´ hatasının sebebi bu sevgili Blaster! ;-)

Bu hata ile karşılaştıktan sonra IE yeni pencere açamadığı gibi başka pek çok şeyi de çalıştıramıyor, copy-paste özelliği iptal oluyor, Internet bağlantısı penceresi görüntülenemiyor, sağ tıklayıp bağlantıyı kes dediğim halde bağlantı kesilmiyor, vs.

Yine bir MS klasiği. Antivirüs geliştiricileri yatıp kalkıp MS´e dua etsinler, onun sayesinde güzel para ve prestij kazanıyorlar ;-)

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler şu adreslere göz atabilirler:

- http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp

- http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8B8A846-F541-4C15-8C9F-220354449117&displaylang=en

- http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Win2000/Q_20621670.html#8555880

- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;250320

Bir de tabii MS resmi yaması uygulandıktan sonra problemin devam etmesi hali var ki onunla da ilgili olarak şuradan bilgi edinebilirsiniz:

- http://archives.neohapsis.com/archives/ntbugtraq/2003-q3/0073.html
0
FZ
Beni koparan şu yorumu müsaadenizle paylaşmak istiyorum:

`Anti-virus firm Sophos said many home users may not realise that they are infected with the virus which makes machines slow down and re-boot periodically.

The company said users may just believe this is an everyday glitch and take no action. ´

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3147147.stm

İnsanlar bu virüsün yol açtığı yavaşlamaları, reboot etmeleri ve bilimum hatayı İŞLETİM SİSTEMİNİN OLAĞAN, NORMAL, ARADA SIRADA ORTAYA ÇIKAN HATALARI (!) gibi algılıyorlar.

Bir kez daha: öğrenilmiş çaresizlik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X ve Güvenlik

anonim

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan Serbest Yazılımcılar Konferansına katılan arkadaşım Sundance bana güvenlikle ilgili seminerde konuşmacı arkadaşın örnek verdiği işletim sistemlerinin arasında MacOS X ve MacOS X Server'ın bulunmadığını anlattı.

Aslında şaşıracak bir durum yoktu genel olarak ama Unix dünyasını yakından takip edenlerin bence bu iki işletim sistemini de her ne kadar kullanmaya imkan bulamasalar da yakından takip etmeleri gerektiğini düşünerek bir kaç önemli güvenlik özelliğinden bahsetmek istedim.

Kodlama Teorisi, Şifreleme ve Bir Akşam Yemeği

FZ

1984 Nisan ayı. Zurich'teki bir konferansta bir akşam yemeği sonrası, Prof. James Massey'in davetlisi olan John Gordon, kodlama teorisi, şifreleme, iletişim güvenliği üzerine en az, az önce yedikleri yemek kadar leziz bir konuşma yapar.

Konuşmasına güvenlik dünyasının meşhur ve gizemli karakterleri Alice ve Bob'un olası hayat hikayelerini yeniden kurarak başlayan Gordon gayet eğlenceli bir şekilde ve sinsice kodlama teorisi, güvenlik analizi, iletişim güvenliği gibi konulara geçer.

Sonra mı? :-)

Okuyun ve görün. İyi eğlenceler.

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.