Blaster Windows´a Karşı

0
anonim
Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Görüşler

0
conan
bir ay olmamisti daha :) sadece 4 gun kalmisti bir ay olmasina. hehe.
0
murat09
MS in çok güvenli sistemler geliştirmediği açık. Dün, evimde 5 dakikada 3 kere kendi kendine kapandı bilgisayarım. "Screenshot" a izin verseydi aktarırdım ama digital makinem yanımda değildi fotoğrafını çekemedim , o süreç esnasında buna izin vermiyor (tabi izin vermez ben olsam ayıbımı bende örterdim:-) ) Fekat, kaygım odur ki, bazı -reklam olur ismini vermeyeceğim- lame sitelerde bu RPC açığından yararlanarak belirlenen IP bloklarını hedef alarak bu bloktaki XP, W2K, W2KIII kullanan sistemleri "tek" tıklamayla göçerten exploiterlar var ve dünde anladığım kadarıyla bu salak "nuke" benzeri programlar bugünlerde kendini hekIr zannedenlerce bol bol kullanıyor.
Eh be MS, interneti de salaklara dahi atışın serbest olduğu bir alan yaptın ya, helal olsun sana...
0
FZ
Sanırım son 3 gündür evdeki makinamda GNU/Linux kullanmadığım zamanlarda (Win2K) yaşadığım `svchost.exe generated some errors´ hatasının sebebi bu sevgili Blaster! ;-)

Bu hata ile karşılaştıktan sonra IE yeni pencere açamadığı gibi başka pek çok şeyi de çalıştıramıyor, copy-paste özelliği iptal oluyor, Internet bağlantısı penceresi görüntülenemiyor, sağ tıklayıp bağlantıyı kes dediğim halde bağlantı kesilmiyor, vs.

Yine bir MS klasiği. Antivirüs geliştiricileri yatıp kalkıp MS´e dua etsinler, onun sayesinde güzel para ve prestij kazanıyorlar ;-)

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler şu adreslere göz atabilirler:

- http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp

- http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8B8A846-F541-4C15-8C9F-220354449117&displaylang=en

- http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Win2000/Q_20621670.html#8555880

- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;250320

Bir de tabii MS resmi yaması uygulandıktan sonra problemin devam etmesi hali var ki onunla da ilgili olarak şuradan bilgi edinebilirsiniz:

- http://archives.neohapsis.com/archives/ntbugtraq/2003-q3/0073.html
0
FZ
Beni koparan şu yorumu müsaadenizle paylaşmak istiyorum:

`Anti-virus firm Sophos said many home users may not realise that they are infected with the virus which makes machines slow down and re-boot periodically.

The company said users may just believe this is an everyday glitch and take no action. ´

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3147147.stm

İnsanlar bu virüsün yol açtığı yavaşlamaları, reboot etmeleri ve bilimum hatayı İŞLETİM SİSTEMİNİN OLAĞAN, NORMAL, ARADA SIRADA ORTAYA ÇIKAN HATALARI (!) gibi algılıyorlar.

Bir kez daha: öğrenilmiş çaresizlik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.