Blaster Windows´a Karşı

0
anonim
Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Görüşler

0
conan
bir ay olmamisti daha :) sadece 4 gun kalmisti bir ay olmasina. hehe.
0
murat09
MS in çok güvenli sistemler geliştirmediği açık. Dün, evimde 5 dakikada 3 kere kendi kendine kapandı bilgisayarım. "Screenshot" a izin verseydi aktarırdım ama digital makinem yanımda değildi fotoğrafını çekemedim , o süreç esnasında buna izin vermiyor (tabi izin vermez ben olsam ayıbımı bende örterdim:-) ) Fekat, kaygım odur ki, bazı -reklam olur ismini vermeyeceğim- lame sitelerde bu RPC açığından yararlanarak belirlenen IP bloklarını hedef alarak bu bloktaki XP, W2K, W2KIII kullanan sistemleri "tek" tıklamayla göçerten exploiterlar var ve dünde anladığım kadarıyla bu salak "nuke" benzeri programlar bugünlerde kendini hekIr zannedenlerce bol bol kullanıyor.
Eh be MS, interneti de salaklara dahi atışın serbest olduğu bir alan yaptın ya, helal olsun sana...
0
FZ
Sanırım son 3 gündür evdeki makinamda GNU/Linux kullanmadığım zamanlarda (Win2K) yaşadığım `svchost.exe generated some errors´ hatasının sebebi bu sevgili Blaster! ;-)

Bu hata ile karşılaştıktan sonra IE yeni pencere açamadığı gibi başka pek çok şeyi de çalıştıramıyor, copy-paste özelliği iptal oluyor, Internet bağlantısı penceresi görüntülenemiyor, sağ tıklayıp bağlantıyı kes dediğim halde bağlantı kesilmiyor, vs.

Yine bir MS klasiği. Antivirüs geliştiricileri yatıp kalkıp MS´e dua etsinler, onun sayesinde güzel para ve prestij kazanıyorlar ;-)

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler şu adreslere göz atabilirler:

- http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp

- http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8B8A846-F541-4C15-8C9F-220354449117&displaylang=en

- http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Win2000/Q_20621670.html#8555880

- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;250320

Bir de tabii MS resmi yaması uygulandıktan sonra problemin devam etmesi hali var ki onunla da ilgili olarak şuradan bilgi edinebilirsiniz:

- http://archives.neohapsis.com/archives/ntbugtraq/2003-q3/0073.html
0
FZ
Beni koparan şu yorumu müsaadenizle paylaşmak istiyorum:

`Anti-virus firm Sophos said many home users may not realise that they are infected with the virus which makes machines slow down and re-boot periodically.

The company said users may just believe this is an everyday glitch and take no action. ´

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3147147.stm

İnsanlar bu virüsün yol açtığı yavaşlamaları, reboot etmeleri ve bilimum hatayı İŞLETİM SİSTEMİNİN OLAĞAN, NORMAL, ARADA SIRADA ORTAYA ÇIKAN HATALARI (!) gibi algılıyorlar.

Bir kez daha: öğrenilmiş çaresizlik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

ts

Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.