Blaster Windows´a Karşı

0
anonim
Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Görüşler

0
conan
bir ay olmamisti daha :) sadece 4 gun kalmisti bir ay olmasina. hehe.
0
murat09
MS in çok güvenli sistemler geliştirmediği açık. Dün, evimde 5 dakikada 3 kere kendi kendine kapandı bilgisayarım. "Screenshot" a izin verseydi aktarırdım ama digital makinem yanımda değildi fotoğrafını çekemedim , o süreç esnasında buna izin vermiyor (tabi izin vermez ben olsam ayıbımı bende örterdim:-) ) Fekat, kaygım odur ki, bazı -reklam olur ismini vermeyeceğim- lame sitelerde bu RPC açığından yararlanarak belirlenen IP bloklarını hedef alarak bu bloktaki XP, W2K, W2KIII kullanan sistemleri "tek" tıklamayla göçerten exploiterlar var ve dünde anladığım kadarıyla bu salak "nuke" benzeri programlar bugünlerde kendini hekIr zannedenlerce bol bol kullanıyor.
Eh be MS, interneti de salaklara dahi atışın serbest olduğu bir alan yaptın ya, helal olsun sana...
0
FZ
Sanırım son 3 gündür evdeki makinamda GNU/Linux kullanmadığım zamanlarda (Win2K) yaşadığım `svchost.exe generated some errors´ hatasının sebebi bu sevgili Blaster! ;-)

Bu hata ile karşılaştıktan sonra IE yeni pencere açamadığı gibi başka pek çok şeyi de çalıştıramıyor, copy-paste özelliği iptal oluyor, Internet bağlantısı penceresi görüntülenemiyor, sağ tıklayıp bağlantıyı kes dediğim halde bağlantı kesilmiyor, vs.

Yine bir MS klasiği. Antivirüs geliştiricileri yatıp kalkıp MS´e dua etsinler, onun sayesinde güzel para ve prestij kazanıyorlar ;-)

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler şu adreslere göz atabilirler:

- http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp

- http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8B8A846-F541-4C15-8C9F-220354449117&displaylang=en

- http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Win2000/Q_20621670.html#8555880

- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;250320

Bir de tabii MS resmi yaması uygulandıktan sonra problemin devam etmesi hali var ki onunla da ilgili olarak şuradan bilgi edinebilirsiniz:

- http://archives.neohapsis.com/archives/ntbugtraq/2003-q3/0073.html
0
FZ
Beni koparan şu yorumu müsaadenizle paylaşmak istiyorum:

`Anti-virus firm Sophos said many home users may not realise that they are infected with the virus which makes machines slow down and re-boot periodically.

The company said users may just believe this is an everyday glitch and take no action. ´

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3147147.stm

İnsanlar bu virüsün yol açtığı yavaşlamaları, reboot etmeleri ve bilimum hatayı İŞLETİM SİSTEMİNİN OLAĞAN, NORMAL, ARADA SIRADA ORTAYA ÇIKAN HATALARI (!) gibi algılıyorlar.

Bir kez daha: öğrenilmiş çaresizlik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

ShmooCon'06 Hacker toplantısı sona erdi!

sundance

13-15 Ocak arası Washington DC'de düzenlenen hacker toplantısı ShmooCon oldukça hareketli geçmiş. Insecure.org'dan meşhur Fyodor'un Nmap'le Playboy.com'da pr0n aradığı sunumdan SimpleNomad'ın Windows yüklü makinalara wireless üzerinden erişilmesini sağlayan hack'ine kadar oldukça ilginç toplantılara sahne olmuş. Cisco VPN Conc.'larla ilgili bir sıfır gün açığının bile yayınlandığı etkinliği izleyip haberdar eden Emre Sağlam (a.k.a. Conan)'a teşekkürler.