Bill Gates emekli oluyor!

0
larweda
Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Görüşler

0
belfagor
emekli olmuyor. sadece bir süre kendi hayatıyla ilgileneceğini söyledi. 2 yıllığına işine ara veriyor sadece. bunu üstüne basa basa söylüyor üstelik. emekli olmıyor.. uzun süren bir tatil gibi düşünülebilir.
0
Tarık
Tatil falan değil, 2 sene içerisinde kademeli ayrılma. Ayrıca merak etme Bill Gates in gitmesiyle bilişim dünyası çok şey kaybetmedi.
0
anonim
Emekli olmuyor, ama Microsoft'taki etkinligini buyuk olcude azaltiyor. Chief Software Architect unvanini aciklamayi yaptigi gun Ray Ozzie'ye devretti. Microsoft Research'u de diger Mundy'e devretti.
2 yilligina ayrilmiyor, tam tersine 2 yil sonra ayriliyor. Bu 2 yili bir gecis donemi olarak tanimladi. 2 yil sonra tek unvani "Chairman" olacak, o da teknik bir unvan degil.
0
bio
Emekli olup evinde Duke Nukem Forever oynayacakmis.
0
vizyoner
Bir dönüşümün perde arası gibi de düşünebiliriz. Piyasa değerindeki dalgaları izlemek yeterli olabilir. 2000 yılı sonlarında 60$a gelen hisse değeri ('90 biterken 1 $ civarı idi) ve son 1 yılda 22 $ - 28$ arası dalgalanma. Geri plana düşmesinin finansal anlamı olduğunu da düşünüyorum. Rekabet "istediği şartlar"a gelince yine "ben yaptım oldu" diyerek misyonuna devam edecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.