Bill Gates emekli oluyor!

0
larweda
Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Görüşler

0
belfagor
emekli olmuyor. sadece bir süre kendi hayatıyla ilgileneceğini söyledi. 2 yıllığına işine ara veriyor sadece. bunu üstüne basa basa söylüyor üstelik. emekli olmıyor.. uzun süren bir tatil gibi düşünülebilir.
0
Tarık
Tatil falan değil, 2 sene içerisinde kademeli ayrılma. Ayrıca merak etme Bill Gates in gitmesiyle bilişim dünyası çok şey kaybetmedi.
0
anonim
Emekli olmuyor, ama Microsoft'taki etkinligini buyuk olcude azaltiyor. Chief Software Architect unvanini aciklamayi yaptigi gun Ray Ozzie'ye devretti. Microsoft Research'u de diger Mundy'e devretti.
2 yilligina ayrilmiyor, tam tersine 2 yil sonra ayriliyor. Bu 2 yili bir gecis donemi olarak tanimladi. 2 yil sonra tek unvani "Chairman" olacak, o da teknik bir unvan degil.
0
bio
Emekli olup evinde Duke Nukem Forever oynayacakmis.
0
vizyoner
Bir dönüşümün perde arası gibi de düşünebiliriz. Piyasa değerindeki dalgaları izlemek yeterli olabilir. 2000 yılı sonlarında 60$a gelen hisse değeri ('90 biterken 1 $ civarı idi) ve son 1 yılda 22 $ - 28$ arası dalgalanma. Geri plana düşmesinin finansal anlamı olduğunu da düşünüyorum. Rekabet "istediği şartlar"a gelince yine "ben yaptım oldu" diyerek misyonuna devam edecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft - Sun - OpenOffice.org: Şeytan Üçgeni

anonim

Geçtiğimiz çarşamba günü, Microsoft bir açıklama yaparak Open Office projesindeki geliştiricilerle daha yakından çalışmak istediğini belirtti. Bu açıklamanın geldiği aynı dönemde, Microsoft'un Sun Microsystems ile yaptığı bir anlaşma halka duyuruldu. Bu anlaşma, Microsoft'a Open Office kullanıcılarını patent ihlali sebebiyle dava etme yolunu açıyor.

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.