Bilim ve Teknik'in 39 yılı bir DVD'de

0
larweda
Bildirgeç'teki bir habere göre, bilim ve teknik dergisi, 39. yılı şerefine, Ekim 1967 ila Aralık 2005 tarihleri arasında yayınladığı 457 sayının tamamını kapsayan dvd'yi, haziran 2006 sayısı ile ücretsiz olarak okurlarına hediye edecekmiş. Sitede bir de bunu anlatan insert'in fotoğrafının link'i var. Gerçekten kaçırılmaması lazım.

Görüşler

0
sefalet
Bilim ve Teknik dergisinin sayfasında bu tür bir bilgi göremedim.Doğru ise, vay canına derim.Ben bu düzeyde bir derginin dışardaki emsallerinin böyle bir uygulama yaptığını hiç duymadım.Gerçekten dünya yayıncılığında bir ilk olur bu.Çok da güzel olur.
0
osteosit
Keşke her yılın Haziran sayısında bir yıl ekleyerek bu güzelliği devam ettirse. Ayın 15'ine kadar dergiyi bulabilmek için akla karayı seçtim. Şehrimde ne çok bilim okuyucusu varmış meğersem. Haziran 2007 sayısında 40 yıllık arşivi bekliyoruz inşallah.
0
Zebani
Her yıl bunu yaparsa, aylık dergi yayınlamasının ne anlamı var?
0
Zebani
Bir de, ben de Bilim ve Teknik 'in bu sayısını bulmak ta biraz zorlandım ama bu durum bilim okuyucusunun çokluğundan ziyade, normalde bilim tekniği aylık almayıp, böyle bir fırsatı kaçırmak istemeyen fırsatçıların (oportunis) benim gibi aylık takip edenlere yaptıkları bir eşek şakasıdır.
0
Tarık
Maalesef çok akıllı bilim teknik yayıncıları bunu öncelikle kendi sitelerinde haber vermedikleri için asparagas olma ihtimaliyle pek önem vermemiştim. Kardeşim varsa böyle iyi bir haber/hizmet/çalışma, resmi olarak duyur bu işi, birşeyleri daha önceden sızdırma ortaya yahu. Biz neden bir şeyide adam gibi yapamıyoruz?
0
sefalet

Dergiye fiziksel erişimi olmayanlar için derginin haziran ayında verdiği arşiv genel ağ ortamına düşmüş bulunmakta, ufak bir arama ile bulunabilir.
0
sefalet
Flash arayüz fena olmamış amma velakin arama seçenekleri için aynı şeyi söylememe imkan yok.Bu kadar büyük bir arşive doğru dürüst bir arama motoru konabilirdi.Örneğin yazı içinde geçen sözcüklere göre arama yaparsanız, okumakta olduğunuz yazı, arama sonuçlarında çıkmıyor.Çok belli başlı sözcüğü tutturursanız yazı ile ilgili, o zaman yazı arama sonuçlarında çıkıyor.Bu da gayet ilkel bir yaklaşım gibi geldi bana.

Elinizin altında kocaman bir arşiv var ama karanlıkta mum ışığı ile ilerliyorsunuz.
0
sleytr
DVD'yi Linux üzerindemi kullanıyorsunuz yoksa Windows mu? Bende Linux üzerinde flash animasyon düzgün çalışmadı. Arama yapamıyorum, birçok kısım eksik.

İşin komik yanı Flash'ın en güncel Linux sürümü 7*. Ancak cd indexinde "Bu uygulama Flash Player v8.0 gerektirmektedir." yazıyor. Madem Flash 8 gerektiriyor, neden CD'nin üzerine Linux üzerinde çalışır yazıyorlar ki?

* Flash 8'in Linux sürümü çıkmayacak, 8.5 sürümü ise Windows ve Mac sürümüyle birlikte çıkacak. (bir gün...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Teknik´den haberler -2- Karanlıkta Aydınlık Klavye

parsifal

Bilgisayar başında otururken ışık en fazla klavye için gereklidir. IBM laptoplarında bunu ekranın üstüne bir ışık kaynağı koyarak çözmeye çalışmıştır.
Masaüstü bilgisayarlar içinde pek çok çözüm sunulmakta...
Sundance'de bu çözümlere kendi alternatifini oluşturmak için devamlı çalışıyor.
Kensington bu soruna karşı bir ürün geliştirdi. Flylight adı verilen ördek boyunlu led lamba, bilgisayarın USB girişine bağlandığı anda klavyenin üzerine yeterli miktarda ışık düşürüyor.
Fiyatı mı? Sadece 20 USD.
Bu durumda Sundance'ye desteğimiz sonuna kadar devam ediyor...

GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

anonim

SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?

Kendini Kopyalayan Robot

anonim

Yahoo coglist'e az önce düşen habere göre kendini kopyalayan robot yapıldı. Cornell üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirilen robot hakkında daha detaylı bilgiye buradan ve kopyalama olayının mpeg formatındaki görüntülerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bilim Tarihi Araştırmaları Çıktı

anonim

Merhaba,

Bir süre önce hazırlıklarını duyurduğumuz üç aylık bilim tarihi dergisi, "Bilim Tarihi Araştırmaları", "Başlarken" sayısı ile okurlarıyla buluşmak üzere hazır…

2005 yılı Einstein'ın "Özel Görelilik Teorisi"nin 100. yılı olması nedeniyle Dünya Fizik Yılı ilan edildi. "Başlarken" diyen bir bilim tarihi dergisinin bu başlığı es geçmesi mümkün değildi ve "Einstein" dosyamız da bu şartlarda doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Yavuz Unat ve Dr. Ayten Aydın Koç tarafından hazırlanan"Einstein Kronolojisi" hem Einstein'ın yaşamının önemli dönüm noktalarına işaret ediyor hem de Einstein araştırmacıları için bir kaynak olma özelliği taşıyor. Derginin diğer konularına gelince:

Göz Hareketlerinin Takibi ve Kaydedilmesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden H. Coşkun Gündüz'ün "Göz Hareketlerinin Takibi ve Kaydedilmesi" konulu makalesini FM camiası ile paylaşıyoruz. Yazının orjinal adresi burasıdır. Sondaki video linkinden ilginç görüntülere erişebilirsiniz ;-) Afiyet olsun...