Bilim ve Teknik'in 39 yılı bir DVD'de

0
larweda
Bildirgeç'teki bir habere göre, bilim ve teknik dergisi, 39. yılı şerefine, Ekim 1967 ila Aralık 2005 tarihleri arasında yayınladığı 457 sayının tamamını kapsayan dvd'yi, haziran 2006 sayısı ile ücretsiz olarak okurlarına hediye edecekmiş. Sitede bir de bunu anlatan insert'in fotoğrafının link'i var. Gerçekten kaçırılmaması lazım.

Görüşler

0
sefalet
Bilim ve Teknik dergisinin sayfasında bu tür bir bilgi göremedim.Doğru ise, vay canına derim.Ben bu düzeyde bir derginin dışardaki emsallerinin böyle bir uygulama yaptığını hiç duymadım.Gerçekten dünya yayıncılığında bir ilk olur bu.Çok da güzel olur.
0
osteosit
Keşke her yılın Haziran sayısında bir yıl ekleyerek bu güzelliği devam ettirse. Ayın 15'ine kadar dergiyi bulabilmek için akla karayı seçtim. Şehrimde ne çok bilim okuyucusu varmış meğersem. Haziran 2007 sayısında 40 yıllık arşivi bekliyoruz inşallah.
0
Zebani
Her yıl bunu yaparsa, aylık dergi yayınlamasının ne anlamı var?
0
Zebani
Bir de, ben de Bilim ve Teknik 'in bu sayısını bulmak ta biraz zorlandım ama bu durum bilim okuyucusunun çokluğundan ziyade, normalde bilim tekniği aylık almayıp, böyle bir fırsatı kaçırmak istemeyen fırsatçıların (oportunis) benim gibi aylık takip edenlere yaptıkları bir eşek şakasıdır.
0
Tarık
Maalesef çok akıllı bilim teknik yayıncıları bunu öncelikle kendi sitelerinde haber vermedikleri için asparagas olma ihtimaliyle pek önem vermemiştim. Kardeşim varsa böyle iyi bir haber/hizmet/çalışma, resmi olarak duyur bu işi, birşeyleri daha önceden sızdırma ortaya yahu. Biz neden bir şeyide adam gibi yapamıyoruz?
0
sefalet

Dergiye fiziksel erişimi olmayanlar için derginin haziran ayında verdiği arşiv genel ağ ortamına düşmüş bulunmakta, ufak bir arama ile bulunabilir.
0
sefalet
Flash arayüz fena olmamış amma velakin arama seçenekleri için aynı şeyi söylememe imkan yok.Bu kadar büyük bir arşive doğru dürüst bir arama motoru konabilirdi.Örneğin yazı içinde geçen sözcüklere göre arama yaparsanız, okumakta olduğunuz yazı, arama sonuçlarında çıkmıyor.Çok belli başlı sözcüğü tutturursanız yazı ile ilgili, o zaman yazı arama sonuçlarında çıkıyor.Bu da gayet ilkel bir yaklaşım gibi geldi bana.

Elinizin altında kocaman bir arşiv var ama karanlıkta mum ışığı ile ilerliyorsunuz.
0
sleytr
DVD'yi Linux üzerindemi kullanıyorsunuz yoksa Windows mu? Bende Linux üzerinde flash animasyon düzgün çalışmadı. Arama yapamıyorum, birçok kısım eksik.

İşin komik yanı Flash'ın en güncel Linux sürümü 7*. Ancak cd indexinde "Bu uygulama Flash Player v8.0 gerektirmektedir." yazıyor. Madem Flash 8 gerektiriyor, neden CD'nin üzerine Linux üzerinde çalışır yazıyorlar ki?

* Flash 8'in Linux sürümü çıkmayacak, 8.5 sürümü ise Windows ve Mac sürümüyle birlikte çıkacak. (bir gün...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Labrotuarda Kara Delik Yaratıldı

anonim

Parçacık hızlandırıcı çalışmalar yürüten bilim insanları, kara delik özellikleri gösteren bir ateş topu yarattılar.

Laboratuvardaki yapay ortamda yaratılan ateş topu, minik bir kara delik olarak işlev görüyor. Bilim insanları, kara deliğin ömrünün 10E-23 saniye gibi kısa bir zaman için sürdüğünü, kara deliğin bu süre zarfında da çarpıştırmayla ortaya çıkan etrafındaki tüm partikülleri yuttuğunu ifade etti.

Ege Üniversitesinden Sinirbilim Dersleri

anonim

Daha önce bu sitede yabancı üniversitelerin canlı ders materyallerine ilişkin pek çok haber yapıldı. Ben bu haberleri her zaman "neden bizde yok" diyerek izledim. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin buradan ulaşabileceğiniz sayfasında editörlüklerini Kandel, Schwartz ve Jessel'in yaptığı "PRINCIPLES OF NEURAL SCIENCE" kitabının konuları Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve E.Ü. Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi'nin ortak aktivitesi olarak 'Sinirbilim Dersleri' olarak aktarılıyor. Bu sitede geçen bütün YSA, YZ ve bilişsel bilimler tartışmalarına faydalı bir kaynak olması dileği ile...

Çapkın Fareler Genetik Olarak Evcilleştirildi

malkocoglu_2

Bilim adamları tek bir geni değiştirerek, çapkın olan bir fare türünü evcil hâle getirdi. Microtus pennsylvanicus (meadow vole) olarak bilinen fare türü, eşten eşe atlayan ve çocuklarına bakmayan bir hayvan türü olarak biliniyordu. Fakat meadow vole'un kuzeni microtus ochrogaster (prairie vole) tam bir ideal eş modeliydi. Tek eş ile oluyor, onu koruyor ve çocuklarına da bakıyordu. Aradaki farklardan hareketle, araştırmacılar iki beyinde farklı olan maddeyi (vasopressini) tutucu görev yapan bir geni, çapkın farelere enjekte ettiler. Sonuç başarılı oldu: Denek çapkın fareler artık hızlı yaşamıyor, ve tek eş ile mutlu bir şekilde yaşıyorlar.

Haberin devamı: http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1134804.htm

Güney Kore’de Bilim Skandalı

Zebani

Kopyalama yoluyla insana ait kök hücre elde ettiğini açıklayan G. Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk'un çalışmasının sahtekarlık içerdiği anlaşıldı.

Bir bilimcinin hırsı nelere yol açabiliyor. Bir bilimci böyle büyük bir yalanın farkedilmeyeceğini nasıl düşünür?

Bu yalanın farkedilmemesi çok daha ilginç olurdu herhalde. (Tabii biz bu ilginçliğin farkında olamazdık.)

Düşünsenize Newton yapsaydı aynı sahtekarlığı... :)

Türkçe Bilişsel Bilim Sitesi

FZ

Bilişsel Bilim ülkemizde çok az sayıda kişinin farkında olduğu ve üzerinde çalıştığı bir bilim dalı. Tamamen bu konuya adanmış bu sitenin amacı hem bilişsel bilim konusunda çalışanları ve bu konuya ilgi duyanları bir araya getirerek birikimlerini paylaşacakları bir ortam oluşturmak hem de kamuoyuna bu yeni bilim dalını ve önemini anlatmak.