Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

0
FZ
İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.
Bu bilginin pazarlama ve bununla bağlantılı "duygusal karar verme" alanlarında çok ciddi kullanılması söz konusu. Levanon için bir deney gerçekleştiren eski Microsoft küçük ve orta ölçekli iş pazarlama müdürlerinden Tomer Chen, belirtilen yöntemleri kullanarak satışları ikiye katlayabildiğini, "duygusal pazarlama"yı kullanmayan kontrol grubunda ise bu tür bir şey gözlemlenmediğini tespit etti.

Açıklamalarına göre Lossos ve Levanon ses analiz yöntemlerini tamamen bir tesadüfün tetiklediği çalışmalara borçlular. Bütün bu çalışmaları başlatan şey, bir çöpçatanlık servisi geliştirmeye çalışırken insanların ses analizinden faydalanmayı denemeleri ile başlamış.

Kaynak: http://www.israel21c.org

Görüşler

0
mturker
Okurken harçlığım Ziraat Bankasına yatıyordu ve o tarihte henüz ATM Kartları çok yaygın değildi ve bulunduğum yerdeki Ziraat bankasından param gelmiş mi diye kontrol ettirmek ve geldiyse hesaba geçmesi için beklemek ve sonra da çekmek gerekiyordu. Bunu yaparken sizden imza alır ve sonra bu imzanın size ait olup olmadığını bir uzmana kontrol ettirirlerdi. Benim attığım imzayı her seferinde bu sizin imzanız değil diye geri çevirirlerdi ve imzayı tekrar attırırlardı. Halbuki bütün imzalar benimdi. Neyse bayan memur üç beş seferden sonra beni aklında tuttu heralde daha sonra devam etmedi buna.
O zamandan beri bu tip şeylerin herzaman yanılabileceğini , hatta benim için herzaman yanılacağını düşünüyorum.
0
robertosmix
Peki ya çok kişilikli insanlar? Sanırım M$ bunu görmezden gelebilir.
0
revolte
Ben, insanın sesi kişiliğinin temel özelliklerini ele verir derken bana gülüyorlardı, artık arkamda kapı gibi İsrailli araştırmacılar var :)
0
realist
Testler için Sungun Babacan ve İstemi Betil'i öneriyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sonsuz Enerji?!

Zebani

"Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş adlı şirket tarafından “yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi” icat edildiği bildirildi. Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Şirketin Yönetim Kurulu Danışmanı emekli Tümgeneral Çetin Uğural, bir süredir gazetelerde yer alan “Erke Bilimsel Düşüncenin Gücü” başlıklı ilanların nedeninin bir buluş olduğunu açıkladı."

Bu haber hemen her gazete ve yayın organında var. İlgimi çekti, sizlerle paylaşayım dedim. Bir fizikçi olarak ben de mümkün olamayacağını düşünüyorum ama varsa ellerinde bir kanıt göreceğiz. Yoksa ne yapalım. Dünyada şarlatanlıkta sınır mı var? :) Bir de bunların yabancı versiyounu "Steorn" var. Bakalım ne çıkacak bu yumurtadan?

Erdal İnönü: "Üniversitelere yatırım olursa büyük buluşlar çıkar."

sametc

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin düzenlediği ‘Nasıl bir Üniversite’ konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr. İnönü, “Türkiye’de üniversitelerin meslek eğitimi veren kurumlar olarak görüldüğüne” işaret ederek, “üniversitelerin asıl görevi ise araştırma yapmak” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com

Bilim ve Gelecek Temmuz Sayısı: Özgür Yazılım

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin Temmuz sayısında Özgür Yazılım dosyası açılıyor. Konuya 8 sayfa yer ayıran dergide Richard Stallman ve değerli FM üyelerinden Oktay Altunergil´in de yazıları mevcut.

Bunun dışında dergide yer alan konulardan bazıları: TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinin Mayıs sayısında yer alan "Doğada Haremlik Selamlık" başlıklı makalenin eleştirisi, Doğu´da ütopya kavramı, Ray Charles ve satranç, matematikçi Taniyama´nın intiharı, vs.

ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

anonim

Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

XEROX'tan Tekrar Tekrar Yazılabilen Kağıt

yellowelephant

Xerox, kağıt üzerine basılı görüntü ve bilgilerin 16-24 saat içinde kaybolmasına ve aynı kağıdın tekrar tekrar kullanılmasına imkan veren bir teknoloji keşfettiğini ve patent başvurusunda bulunduğunu duyurdu.