Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

0
FZ
İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.
Bu bilginin pazarlama ve bununla bağlantılı "duygusal karar verme" alanlarında çok ciddi kullanılması söz konusu. Levanon için bir deney gerçekleştiren eski Microsoft küçük ve orta ölçekli iş pazarlama müdürlerinden Tomer Chen, belirtilen yöntemleri kullanarak satışları ikiye katlayabildiğini, "duygusal pazarlama"yı kullanmayan kontrol grubunda ise bu tür bir şey gözlemlenmediğini tespit etti.

Açıklamalarına göre Lossos ve Levanon ses analiz yöntemlerini tamamen bir tesadüfün tetiklediği çalışmalara borçlular. Bütün bu çalışmaları başlatan şey, bir çöpçatanlık servisi geliştirmeye çalışırken insanların ses analizinden faydalanmayı denemeleri ile başlamış.

Kaynak: http://www.israel21c.org

Görüşler

0
mturker
Okurken harçlığım Ziraat Bankasına yatıyordu ve o tarihte henüz ATM Kartları çok yaygın değildi ve bulunduğum yerdeki Ziraat bankasından param gelmiş mi diye kontrol ettirmek ve geldiyse hesaba geçmesi için beklemek ve sonra da çekmek gerekiyordu. Bunu yaparken sizden imza alır ve sonra bu imzanın size ait olup olmadığını bir uzmana kontrol ettirirlerdi. Benim attığım imzayı her seferinde bu sizin imzanız değil diye geri çevirirlerdi ve imzayı tekrar attırırlardı. Halbuki bütün imzalar benimdi. Neyse bayan memur üç beş seferden sonra beni aklında tuttu heralde daha sonra devam etmedi buna.
O zamandan beri bu tip şeylerin herzaman yanılabileceğini , hatta benim için herzaman yanılacağını düşünüyorum.
0
robertosmix
Peki ya çok kişilikli insanlar? Sanırım M$ bunu görmezden gelebilir.
0
revolte
Ben, insanın sesi kişiliğinin temel özelliklerini ele verir derken bana gülüyorlardı, artık arkamda kapı gibi İsrailli araştırmacılar var :)
0
realist
Testler için Sungun Babacan ve İstemi Betil'i öneriyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarlar Yabancı Dil Öğrenebilecek Mi?

vst

İnsan zekasının gizli saklı ve en karmaşık işlem sürecine sahip olduğu bilinen dil öğrenme konusunda gelişmeler var. /.ta yer alan habere göre Amerikalı ve İsrailli bilim adamlarının çalışması şöyle: Bilgisayar İngilizce ve Çince olarak verilen iki metini okuyor ve altında yatan dil bilgisi kurallarını çıkartıyor. Bu kurallar daha sonra anlamlı cümleler kurmak için kullanılabiliyor. Aynı yöntem müziğe ve protein dizilerine özgü yapılarının çıkartılmasında da kullanılabiliyor.

50 dilde yayın yapan bir Fazlamesai.net olsaydı ne iyi olurdu... (Birkaç sene sonra bu yazıyı Almanca okurmuşuz :)

Profesörün Son Dersi

vst

Arkasında hüzün verici bir hikaye, ama o kadar etkileyici ki...

Uzatmadan; Atlatamadığı kanser hastalığının son aşamasına giren Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü profesörlerinden sanal gerçeklik uzmanı Randy Pausch'un son dersi Çocukluk Rüyalarına Gerçekten Ulaşmak...

Neşeli, çarpıcı, düşündürücü olduğu kadar, uzun bir video olsa da insan "Hiç bitmese!" diyor. Herkesin izlemesi için ne yapsak?

Slashdot haberi: http://slashdot.org/articles/07/09/21/1448229.shtml

Erdal İnönü: "Üniversitelere yatırım olursa büyük buluşlar çıkar."

sametc

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin düzenlediği ‘Nasıl bir Üniversite’ konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr. İnönü, “Türkiye’de üniversitelerin meslek eğitimi veren kurumlar olarak görüldüğüne” işaret ederek, “üniversitelerin asıl görevi ise araştırma yapmak” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com

Kendini Kopyalayan Robot

anonim

Yahoo coglist'e az önce düşen habere göre kendini kopyalayan robot yapıldı. Cornell üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirilen robot hakkında daha detaylı bilgiye buradan ve kopyalama olayının mpeg formatındaki görüntülerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Kore'de Yeni bir Humaniod

anonim

World-Science ın bu haberine göre adını Havva'dan alan Ever-1 ( Eve Robot 1 ) tanıtıldı. Haberdeki resimde de görebileceğiniz gibi özellikle yüzü üzerinde oldukça uğraşılmış olan bu robot 400 kelimeyi anlayabiliyor. İnsana ait bütün yüz tepkilerini verebilen robotun yüzü silicon bazlı olarak yapılandırılmış ve 15 mikro motor tarafından kontrol ediliyor.