Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

0
FZ
İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.
Bu bilginin pazarlama ve bununla bağlantılı "duygusal karar verme" alanlarında çok ciddi kullanılması söz konusu. Levanon için bir deney gerçekleştiren eski Microsoft küçük ve orta ölçekli iş pazarlama müdürlerinden Tomer Chen, belirtilen yöntemleri kullanarak satışları ikiye katlayabildiğini, "duygusal pazarlama"yı kullanmayan kontrol grubunda ise bu tür bir şey gözlemlenmediğini tespit etti.

Açıklamalarına göre Lossos ve Levanon ses analiz yöntemlerini tamamen bir tesadüfün tetiklediği çalışmalara borçlular. Bütün bu çalışmaları başlatan şey, bir çöpçatanlık servisi geliştirmeye çalışırken insanların ses analizinden faydalanmayı denemeleri ile başlamış.

Kaynak: http://www.israel21c.org

Görüşler

0
mturker
Okurken harçlığım Ziraat Bankasına yatıyordu ve o tarihte henüz ATM Kartları çok yaygın değildi ve bulunduğum yerdeki Ziraat bankasından param gelmiş mi diye kontrol ettirmek ve geldiyse hesaba geçmesi için beklemek ve sonra da çekmek gerekiyordu. Bunu yaparken sizden imza alır ve sonra bu imzanın size ait olup olmadığını bir uzmana kontrol ettirirlerdi. Benim attığım imzayı her seferinde bu sizin imzanız değil diye geri çevirirlerdi ve imzayı tekrar attırırlardı. Halbuki bütün imzalar benimdi. Neyse bayan memur üç beş seferden sonra beni aklında tuttu heralde daha sonra devam etmedi buna.
O zamandan beri bu tip şeylerin herzaman yanılabileceğini , hatta benim için herzaman yanılacağını düşünüyorum.
0
robertosmix
Peki ya çok kişilikli insanlar? Sanırım M$ bunu görmezden gelebilir.
0
revolte
Ben, insanın sesi kişiliğinin temel özelliklerini ele verir derken bana gülüyorlardı, artık arkamda kapı gibi İsrailli araştırmacılar var :)
0
realist
Testler için Sungun Babacan ve İstemi Betil'i öneriyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Toyota'dan zıplayan robot bacağı

coskung

Japonya'daki 2005 World Expo fuarında ziyaretçilerini humanoidlerle karşılayan Toyota, şimdi de zıplayabilen robot bacağı geliştirdiğini duyurdu.

Kahve İçeceğine...

darkhunter

Nasa bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre mariuana, meskalin, LSD, amfetamin ve kloralhidrat kafeine göre daha az zararlıymış!

Ian Wright Ferrari'yi solladı

sefalet

Bilişim alanının tanınan simalarından Ian Wright, yaratıcılık ve fark yaratmanın güzel bir örneğini gösterdi. Ian Wright'ın özel yapım arabası Sacramento'daki drag araba yarışlarında Ferrari 360 Spider ve Porsche Carrera GT'ye bir kaç araba boyu fark attı.Hadi adamın parası var özel araç yaptırmış diyebilirsiniz fakat işin can alıcı tarafı bu bilişim destekli arabanın elektrik ile çalışıyor olması.Arabanın Wright ve mühendisleri tarafından geliştirilen en önemli özelliği elektrik enerjsini bir yarış otomobilinde çok yüksek verim elde edecek şekilde kullanabilmeleri.

Bilim Tarihi Araştırmaları Çıktı

anonim

Merhaba,

Bir süre önce hazırlıklarını duyurduğumuz üç aylık bilim tarihi dergisi, "Bilim Tarihi Araştırmaları", "Başlarken" sayısı ile okurlarıyla buluşmak üzere hazır…

2005 yılı Einstein'ın "Özel Görelilik Teorisi"nin 100. yılı olması nedeniyle Dünya Fizik Yılı ilan edildi. "Başlarken" diyen bir bilim tarihi dergisinin bu başlığı es geçmesi mümkün değildi ve "Einstein" dosyamız da bu şartlarda doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Yavuz Unat ve Dr. Ayten Aydın Koç tarafından hazırlanan"Einstein Kronolojisi" hem Einstein'ın yaşamının önemli dönüm noktalarına işaret ediyor hem de Einstein araştırmacıları için bir kaynak olma özelliği taşıyor. Derginin diğer konularına gelince:

Bakü, matematik, sihirli kareler, algoritmalar ve bilgisayarlar...

FZ

Bakü´deki uluslararası bir konferanstan birkaç saat önce döndüm ve orada karşılaştığım bir bilimadamı ile ilgili deneyimimi paylaşmak istedim.

Azeri kökenli ve şu anda Gaziantep Üniversitesi´nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Asker Ali Abiyev ile tanışma ve söyleşme imkânı bulduk, profesörün epey heyecanla bahsettiği bir sihirli kareler konusu vardı. Hani şu içine tamsayıları yerleştirdiğimiz ve yatayda, dikeyde ve çaprazda toplam alındığında sabit bir sayı veren kare matrisler.

Prof. Abiyev söz konusu karelerle ilgili olarak genel bir formül bulduğunu, keyfi büyüklükte bir sihirli kare oluşturmak için bir algoritma geliştirdiğini ve bu karelerle ilgili özelliklerden yola çıkılarak fiziksel birtakım yasalara da erişilebileceğini iddia ediyordu. Bir başka uygulama alanı olarak da bunların şifrebilim (kriptoloji) alanında kullanılabileceğinden bahsediyordu. Söz konusu algoritmayı canlı olarak çalışır halde izlemek isteyenler şu adrese bakabilir: http://www1.gantep.edu.tr/~bingul/php/magic/tr-index.php