ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

0
anonim
Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
En yeni robot teknolojilerini, sumo robotların nasıl güreştiğini, basit bir robotun nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istiyorsanız ODTÜ ROBOT GÜNLERİ'Nİ kaçırmayın! Yarışmak ve Atölye Çalışmalarına katılmak için biran evvel kaydınızı yaptırın. SON KAYIT 22 NISAN 2005.
Organizasyon robot yarışmalarından akademisyenlerin robot teknolojisinde son gelişmeler hakkında vereceği seminerlere, atölye çalışmalarından robot filmlerine kadar çok zengin bir içeriğe sahiptir. Robot Yarışmaları dört kategoriden oluşmaktadır: Sumo Robot Turnuvası, Mini Sumo Turnuvası, Çizgi İzleyen Yarışları ve Serbest Kategori. Akademik etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden robot konusunda engin bilgi birikimine sahip değerli hocalarımızın seminer ve sunumları yer alacaktır.

Atölye çalışmalarında başta ODTÜ Robot Topluluğu olmak üzere pek çok üniversitenin robot topluluklarına gönlünü vermiş arkadaşlarımız, sizlere A'dan Z'ye robot yapımını ve teknolojisini anlatmak için hazırlanmaktadırlar.

Başvuru ve ayrıntılı bili için: http://odturobotgunleri.org

Türkiye'de robot araştırmaları ile ilgili diğer siteler: Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu

Bilkent Üniversitesi Bilkent Robot Topluluğu

Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımları

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü

Haydarpasa Lisesi Robot Takımı-roBBotçular

Gazi Üniversitesi Robot Topluluğu

İstanbul Kültür Üniversitesi Robot Kulubü

ITU Robotik Kulübü

KTU Bilgisayar Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

RoboTURK

Sabancı Üniversitesi Robot Kulübü

Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu

YTU Robotik ve Otomasyon Kulübü

Yahoo ve Google bulunan bazı gruplar:

http://groups.yahoo.com/group/robbotix

http://groups.yahoo.com/group/Robotics-Automation

http://groups.yahoo.com/group/robotik

http://groups.yahoo.com/group/marmararobotic

http://groups.yahoo.com/group/robot_quakoid

http://groups.yahoo.com/group/robocon-turkey

http://groups.yahoo.com/group/sau_rok

http://groups.yahoo.com/group/ytu_rok

http://groups-beta.google.com/group/robotix

http://groups-beta.google.com/group/robotsociety

Görüşler

0
bm
Robot meraklilari DARPA'nin otonom araba yarismasi icin hazirlanan takimlarin videolarina da bakabilirler:

http://lemonodor.com/archives/001124.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zombi Köpekler...

conan

Resident Evil gerçek oldu: Amerikalı bilim adamları zombi köpekler yarattılar! İşlem sırasıyla şöyle gerçekleşiyor. Önce köpeklerin kanları 7°C tuzlu bir sıvı ile değiştirilmiş. Sonrasında köpeklerde hipotermiaya bağlı olarak beyin ölüme gerçekleşmiş. 3 saat sonra damarlarındaki sıvı kanla değiştirilip elektrik şokla hayata döndürülen köpeklerde hiç bir beyin sorununa rastlanmamış. Bu çalışma ile silahla ya da trafik kazalarında ağır yaralanan insanların hastaneye yetiştirilirken beyin ölümünü önlemeyi düşünüyorlarmış. İşte bu da ingilizce haber [news.com.au].

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Bilim Teknik´den haberler -3- El Kitapları Çöpe

parsifal

Güçlendirilmiş gerçeklik (Augmented reality) kavramıyla tanıtılan yeni veri gözlükleri sayesinde mühendisler ve teknisyenler, kullanım klavuzlarına ve el kitaplarına gerek kalmadan bilgileri gözlükten okuyabilecek. Giyilebilir bilgisayar teknolojisinin de bir parçası olduğu "augmented reality" hakkında detaylı bilgi için buraya, haberin orjinali için buraya, google tercümesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Toyota'dan zıplayan robot bacağı

coskung

Japonya'daki 2005 World Expo fuarında ziyaretçilerini humanoidlerle karşılayan Toyota, şimdi de zıplayabilen robot bacağı geliştirdiğini duyurdu.

Müzik ve Psikoloji

FZ

Boğaziçi Üniversitesinin Uludağ Üniversitesi ve TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği bir etkinlikte konuşacak olan ve Max Planck Enstitüsü'nden gelen bilişsel bilim araştırmacısı Peter Keller'in 23 Kasım Cuma günü saat 15:00'da Kriton Curi salonundaki konferansına müzik, psikoloji ve bilişsel bilimler ile ilgilenen herkes davetlidir.