ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

0
anonim
Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
En yeni robot teknolojilerini, sumo robotların nasıl güreştiğini, basit bir robotun nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istiyorsanız ODTÜ ROBOT GÜNLERİ'Nİ kaçırmayın! Yarışmak ve Atölye Çalışmalarına katılmak için biran evvel kaydınızı yaptırın. SON KAYIT 22 NISAN 2005.
Organizasyon robot yarışmalarından akademisyenlerin robot teknolojisinde son gelişmeler hakkında vereceği seminerlere, atölye çalışmalarından robot filmlerine kadar çok zengin bir içeriğe sahiptir. Robot Yarışmaları dört kategoriden oluşmaktadır: Sumo Robot Turnuvası, Mini Sumo Turnuvası, Çizgi İzleyen Yarışları ve Serbest Kategori. Akademik etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden robot konusunda engin bilgi birikimine sahip değerli hocalarımızın seminer ve sunumları yer alacaktır.

Atölye çalışmalarında başta ODTÜ Robot Topluluğu olmak üzere pek çok üniversitenin robot topluluklarına gönlünü vermiş arkadaşlarımız, sizlere A'dan Z'ye robot yapımını ve teknolojisini anlatmak için hazırlanmaktadırlar.

Başvuru ve ayrıntılı bili için: http://odturobotgunleri.org

Türkiye'de robot araştırmaları ile ilgili diğer siteler: Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu

Bilkent Üniversitesi Bilkent Robot Topluluğu

Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımları

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü

Haydarpasa Lisesi Robot Takımı-roBBotçular

Gazi Üniversitesi Robot Topluluğu

İstanbul Kültür Üniversitesi Robot Kulubü

ITU Robotik Kulübü

KTU Bilgisayar Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

RoboTURK

Sabancı Üniversitesi Robot Kulübü

Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu

YTU Robotik ve Otomasyon Kulübü

Yahoo ve Google bulunan bazı gruplar:

http://groups.yahoo.com/group/robbotix

http://groups.yahoo.com/group/Robotics-Automation

http://groups.yahoo.com/group/robotik

http://groups.yahoo.com/group/marmararobotic

http://groups.yahoo.com/group/robot_quakoid

http://groups.yahoo.com/group/robocon-turkey

http://groups.yahoo.com/group/sau_rok

http://groups.yahoo.com/group/ytu_rok

http://groups-beta.google.com/group/robotix

http://groups-beta.google.com/group/robotsociety

Görüşler

0
bm
Robot meraklilari DARPA'nin otonom araba yarismasi icin hazirlanan takimlarin videolarina da bakabilirler:

http://lemonodor.com/archives/001124.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Teknik´den haberler -4- Hava Yastıklı Disk

anonim

IBM firmasının geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde yeni IBM Thinkpad notebook bilgisayarların sabit diskleri.arabalardaki hava yastıklarına benzer bir mekanizmaile darbelere karşı korunuyor.IBM Aktif Koruma Sistemi (Active Protection System) adlı güvenlik teknolojisi,ilk olarak yeni ThinkPad R50 ve T41 modellerinde kullanılmayabaşlandı.Bu teknoloji bilgisayarın anakartı üzerinde bulunan küçük bir işlemciye dayanıyor.İşlemci düşme ve çarpma sırasında hareketi anında algılıyor ve Disk'in okuma-yazma kafasını geçici olarak yuvasına park ediyor.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesinin 15/11/2003 tarihli Bilim Teknik Eki

Labrotuarda Kara Delik Yaratıldı

anonim

Parçacık hızlandırıcı çalışmalar yürüten bilim insanları, kara delik özellikleri gösteren bir ateş topu yarattılar.

Laboratuvardaki yapay ortamda yaratılan ateş topu, minik bir kara delik olarak işlev görüyor. Bilim insanları, kara deliğin ömrünün 10E-23 saniye gibi kısa bir zaman için sürdüğünü, kara deliğin bu süre zarfında da çarpıştırmayla ortaya çıkan etrafındaki tüm partikülleri yuttuğunu ifade etti.

Kore'de Yeni bir Humaniod

anonim

World-Science ın bu haberine göre adını Havva'dan alan Ever-1 ( Eve Robot 1 ) tanıtıldı. Haberdeki resimde de görebileceğiniz gibi özellikle yüzü üzerinde oldukça uğraşılmış olan bu robot 400 kelimeyi anlayabiliyor. İnsana ait bütün yüz tepkilerini verebilen robotun yüzü silicon bazlı olarak yapılandırılmış ve 15 mikro motor tarafından kontrol ediliyor.

Ian Wright Ferrari'yi solladı

sefalet

Bilişim alanının tanınan simalarından Ian Wright, yaratıcılık ve fark yaratmanın güzel bir örneğini gösterdi. Ian Wright'ın özel yapım arabası Sacramento'daki drag araba yarışlarında Ferrari 360 Spider ve Porsche Carrera GT'ye bir kaç araba boyu fark attı.Hadi adamın parası var özel araç yaptırmış diyebilirsiniz fakat işin can alıcı tarafı bu bilişim destekli arabanın elektrik ile çalışıyor olması.Arabanın Wright ve mühendisleri tarafından geliştirilen en önemli özelliği elektrik enerjsini bir yarış otomobilinde çok yüksek verim elde edecek şekilde kullanabilmeleri.

3 Boyutlu Holografik Görüntüye Adım Adım...

auselen

"Gelecek de bir gün gelecek" gibi reklam cümlelerini hayata geçirmek bilim adamlarının bir görevi olsa gerek. Habere ve ekteki youtube videosuna bakılırsa George Lucas'ın bir cihazı daha gerçek oluyor.