ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

0
anonim
Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
En yeni robot teknolojilerini, sumo robotların nasıl güreştiğini, basit bir robotun nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istiyorsanız ODTÜ ROBOT GÜNLERİ'Nİ kaçırmayın! Yarışmak ve Atölye Çalışmalarına katılmak için biran evvel kaydınızı yaptırın. SON KAYIT 22 NISAN 2005.
Organizasyon robot yarışmalarından akademisyenlerin robot teknolojisinde son gelişmeler hakkında vereceği seminerlere, atölye çalışmalarından robot filmlerine kadar çok zengin bir içeriğe sahiptir. Robot Yarışmaları dört kategoriden oluşmaktadır: Sumo Robot Turnuvası, Mini Sumo Turnuvası, Çizgi İzleyen Yarışları ve Serbest Kategori. Akademik etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden robot konusunda engin bilgi birikimine sahip değerli hocalarımızın seminer ve sunumları yer alacaktır.

Atölye çalışmalarında başta ODTÜ Robot Topluluğu olmak üzere pek çok üniversitenin robot topluluklarına gönlünü vermiş arkadaşlarımız, sizlere A'dan Z'ye robot yapımını ve teknolojisini anlatmak için hazırlanmaktadırlar.

Başvuru ve ayrıntılı bili için: http://odturobotgunleri.org

Türkiye'de robot araştırmaları ile ilgili diğer siteler: Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu

Bilkent Üniversitesi Bilkent Robot Topluluğu

Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımları

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü

Haydarpasa Lisesi Robot Takımı-roBBotçular

Gazi Üniversitesi Robot Topluluğu

İstanbul Kültür Üniversitesi Robot Kulubü

ITU Robotik Kulübü

KTU Bilgisayar Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

RoboTURK

Sabancı Üniversitesi Robot Kulübü

Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu

YTU Robotik ve Otomasyon Kulübü

Yahoo ve Google bulunan bazı gruplar:

http://groups.yahoo.com/group/robbotix

http://groups.yahoo.com/group/Robotics-Automation

http://groups.yahoo.com/group/robotik

http://groups.yahoo.com/group/marmararobotic

http://groups.yahoo.com/group/robot_quakoid

http://groups.yahoo.com/group/robocon-turkey

http://groups.yahoo.com/group/sau_rok

http://groups.yahoo.com/group/ytu_rok

http://groups-beta.google.com/group/robotix

http://groups-beta.google.com/group/robotsociety

Görüşler

0
bm
Robot meraklilari DARPA'nin otonom araba yarismasi icin hazirlanan takimlarin videolarina da bakabilirler:

http://lemonodor.com/archives/001124.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

FZ

İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Bilişsel Bilimler Elkitabı Taslağı: 5. Bölüm

FZ

Ulaş Başar Gezgin'in "Bilişsel Bilimler" ile ilgili ilk 4 makalesini daha önce yine burada, FM'de yayınlamıştık. Araştırmacının makale dizisinin 5. bölümünü yine sizinle paylaşıyoruz. Bu seferki ana konu: "Bilişsel Bilimlerden Önce Bilimle ve Bilim Felsefesiyle Hesaplaşmak"

Gezgin, bu yazısında bilim felsefesi tarihinin önemli anlarından ve isimlerinden bahsedip eleştiriler getiriyor, bilişsel bilimlerin bundan böyle nasıl bir yol izleyebileceğine dair öneriler sunuyor. Hep birlikte okuyup tartışalım...

Bir konferansın ardından: Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin - 3

FZ

Bir konferanstan alıntı:

Sene 2050. Yer: İstanbul’daki Yıldırım Stadyumu. Boğaziçi İdman Yurdu (nam-ı diğer Akıncılar) ile insanlardan kurulu ve ağırlıklı olarak Brezilyalı oyunculardan oluşan futbol takımının maçı üzerinden kısa bir süre geçmiş. Robotlardan kurulu İdman Yurdu 1-0 yenilmiş. Maçı yorumlayan bir bonobo şempanzesi durumdan memnun olmadığını belirtiyor ve etrafa ASIMO modeli hakemin satın alındığı dedikodusunu yayıyor. Haberi izleyen bir çiftten erkek olanı eşine dönüp “nasıl olur da Hiper-Turing testinde karşı tarafı kadın olduğuna ikna edemezsin!” diye çıkışıyor…

Intel Mi? AMD Mi? Yoksa Kuantum Bilgisayar Mı Alsak?

anonim

Bu gün LKD-Sohbet listelerine düşen bir ileti ilginç bir gelişmeyi haber veriyordu. Bugüne kadar yalnızca deneysel olarak kullanılan ve daha ziyade kuantum şifreleme amacıyla geliştirilen kuantum bilgisayarlar yerlerini ticari varislerine bırakıyor görünüşe göre.

6 Milyon Dolarlık Adam

anonim

Yaşı biraz ileri olanlar bu diziyi hatırlayacaklardır. Ve o gün geldi sayılır. Ntvmsnbc'de yer alan habere göre ABD’de kaza sonucu kollarını kaybeden bir kişiye, düşünerek hareket ettirebildiği biyonik kollar takıldı.

Jesse Sullivan, yapmak istediği her hareketi beyninden giden komutlarla birkaç saniye içinde, 360 derece dönebilen, yapay eline yaptırabiliyor.