Bilgisayar İşinden Kaça Para Kazanıyorsunuz?

0
FZ
Şuradaki Joel tartışma adresinde Salaries - what do you get? başlıklı bir araştırma mevcut.

ABD, AB'den, Avustralya, Hindistan gibi yerlerden yazan bilgisiyarcılar, aldıkları eğitim, sektördeki deneyimleri ve bunun sonucunda aldıkları maaşları belirtmişler. Yıllık maaşlar 270,000$ ile 25.000$ arasında değişiyor gibi görünüyor.

Acaba Türkiye'nin bilgi işlem sektöründeki manzara nasıldır?

Görüşler

0
bm
Boyle arastirma mi olurmus? Kimlerin net kimlerin brut konustugu bile ortada degil. Diger ulkeleri bilmiyorum ama ABD icin genel kazanc degil de maas listeleri var, bolge ve islere gore suradan bakabilirsiniz (bu yabancilara is verirken kullanilan veriler icin, ucretler brut).
0
FZ


Net brüt mevzusu açılınca aklıma şu geldi: Net brüt hesapları.... ;-)
0
sempsteen
Dice: bir zamanlar bu tur istatistikleri arastirirken buldugum ve yararlandigim bir site.
0
rainstorm
bilgisayar programcılığı mezunuyım.eylülde işletme fakiültesini bitireceğim.askerlik problemi nedeniyle (yada ben öle kandırıyorum kendimi) denizlide 400 ytl maaş alıyorum.win2k3 ve *nix sistem yöneticiliği yapan bir bilgi işlemciyim.evliyim.koltuklarından korkan bilgi işlem sorumluları (bi haltta bilseler canım yanmayacak ve ek olarak koltukta gözüm yok aldığım paraya bakıyorum) ve bilgisiz patron-yöneticiler nedeniyle vede askerliğim nedeniyle bu durumdayım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleceğin IT Firmaları için Genel Çağrı

anonim

Eminim Türkiye'de bayağı bir IT çalışanı işsizdir. Günlerdir düşünüyorum, bizleri işten çıkarıyorlar. Peki nasıl iş yapmayı düşünüyorlar?
Acaba diyorum; biz IT çalışanları, hepimiz toplansak, şirketlerimizi kursak, oturup tartışsak aklımızdaki oluşumları...
Neden bizler de o şirketler gibi olamıyalım?

O şirketleri büyük şirket yapanlar bizleriz. Onlar değil.

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?

2008 Krizi ve İşten Çıkarmalar

auselen

İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız krizin uluslararası bilişim şirketlerinde çalışanları nasıl etkilediğini takip ediyor musunuz? Krizin iyice rahatsız edici olmaya başladığı bugünlerde bazı büyük firmaların bu duruma nasıl tepki verdiğini araştırmaya çalıştım. Ortaya çıkan tabloyu buradan inceleyebilirsiniz.

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.