Aramayın! Bulun! Beagle Arama Aracı

0
Soulblighter
Beagle, GNOME projesi kapsamında geliştirilen bir arama aracı. Diğer arama araçlarından farkı ise hemen her yerde arama yapması. Beagle ile belgeler, e-postalar, web geçmiş kayıtları, Mesajlaşma yazılımları kayıtları, kaynak kodlar, resimler, müzikler, uygulamalar ve daha bir çok ortamda arama yapabilirsiniz.

Eğer ilginizi çektiyse buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
demolish
http://primates.ximian.com/~miguel/archive/2005/Mar-08.html

My talk on Saturday was about Gnome and Mono. I showed a couple of applications at the end of my presentation, and I regret forgetting about showing Beagle. It would have been a nice demo.
0
mdakin
Tabi işin arkasında Java tabanlı Lucene motorunun C# portunun olduğunu söylemeden geçmemek lazım.

http://lucene.apache.org/

Aslında boşu boşuna kasacaklarına GTK bindingleri ile Java'da yapsalar olurmuş projeyi. Hem boşuna zaman kaybetmezlerdi hem de daha hızlı olurdu.
0
FZ
Şaşırmadım! IT dünyası mütemadiyen yeniden keşiflerin dünyası değil mi? Misal, Java diye bir şey çıktığında 10 sene önce insanlar bayram etti, "aaa garbage collection var! ne güzel!" diye sanki garbage collection ilk defa keşfedilmiş, sanki uygulama geliştirmek için kullanılan diğer dillerde yokmuş gibi (bkz. Common Lisp).

Bu durumda da görülen Java ile geliştirilmiş bir şeyden faydalanmak söz konusu ama MONO ekibi Beagle'ı yaparken Lucene'e hiçbir şey katmamış mıdır? Dümdüz bir port ve üzerine bir GUI kılıf mevzusu mudur yoksa birtakım geliştirmeler, ekstra optimizasyonlar vs. var mıdır? Yargılarken bunlara bakmak gerekir.
0
bahadirkandemir
Mac OSX'in Spotlight'ı varsa bizim de Beagle'ımız var!
0
tongucyumruk
Beagle ile yapılabilenleri gösteren ufak birkaç demo: http://nat.org/demos/
0
conan
Aramadan bulamazsin! :)
0
Soulblighter
Haklısın :) Aslında başlığı "Arayın akabinde bulun!" şeklinde yapmak lazımdı... :)
0
demolish
arayarak herkes bulur. mühim olan aramadan, elinle koymuş gibi bulabilmek.
0
Soulblighter
Bence sen de haklısın! :)
0
ahmetaa
Aduna AutoFocus (kisisel kullanim icin bedava) beagle kadar, belki daha iyi is cikariyor. Java ve coklu platform.. Yani win-lin-Mac

http://aduna.biz/products/autofocus/index.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.12 Çıktı!

Sabutay

Evet bugün itibariyle Gnome 2.12 çıktı. Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Gnome 2.14 duyuruldu!

larweda

Sevdiğimiz Gnome masaüstü yönteicisinin 2.14 sürümü resmen duyuruldu. Yeni sürümde ne değişiklikler olduğuna bakabilir ya da dağıtım notlarına (release notes) göz atabilirsiniz. İlk bakışta asıl amaçlananın performans, hız ve hafıza kullanımı konusunda ince ayarlamalar olduğu anlaşılıyor. Konu hakkında /.   haberi.

GUADEC 2008 Türkiye'de Yapılacak

FZ

GNOME Türkiye olarak 2008 yılında yapılacak olan 9. GUADEC için gerekli teklif GNOME Vakfı Yönetim Kurulu'na gönderilmiş ve diğer teklifler arasında ön plana çıkıp 2008 yılında GUADEC’in Türkiye'de, İstanbul'da yapılması kararlaştırılmış.

GUADEC (GNOME Users And Developers Europe Conferance), GNOME geliştiricileri ve kullanıcıları için dünyada düzenlenen en büyük etkinliktir. Aynı zamanda Avrupa'da özgür yazılım konferansları arasında da seçkin bir yere sahiptir.

Gnome 2.10

kumbi

Gnome 2.10 çıktı. Vatana millete hayırlı olsun:

http://www.gnome.org/start/2.10 Yeni özellikler, eklenen yazılımlar ve ekran görüntüleri için buraya müracat ediniz ;-)

Kurmadan denemek isteyenler için LiveCD de hazırlamışlar, ellerine sağlık, sağolsunlar var olsunlar. En kısa sürede FM takipçilerinden izlenimlerini bekliyoruz. Yeni GNOME'un iyi yönleri, kötü yönleri, avantajları, kullanım kolaylıkları, vs.