GUADEC 2008 Türkiye'de Yapılacak

0
FZ
GNOME Türkiye olarak 2008 yılında yapılacak olan 9. GUADEC için gerekli teklif GNOME Vakfı Yönetim Kurulu'na gönderilmiş ve diğer teklifler arasında ön plana çıkıp 2008 yılında GUADEC’in Türkiye'de, İstanbul'da yapılması kararlaştırılmış.

GUADEC (GNOME Users And Developers Europe Conferance), GNOME geliştiricileri ve kullanıcıları için dünyada düzenlenen en büyük etkinliktir. Aynı zamanda Avrupa'da özgür yazılım konferansları arasında da seçkin bir yere sahiptir.
Her sene Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenen GUADEC, yüzlerce geliştirici ve kullanıcının toplandığı senelik bir aktivitedir.

Kaynak: http://talat.uyarer.com/?p=34

Görüşler

0
Tarık
Türkiye deki özgür yazılımcılar için güzel ve renkli bir süreç olacak. Faydalı olması dileğiyle.
0
anonim
bir gnome fanatigi olarak cok sevindim bu habere,bekleriz efendim tum dunyayi :)
0
pvc
Ben gelirim belki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.12 Çıktı!

Sabutay

Evet bugün itibariyle Gnome 2.12 çıktı. Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Aramayın! Bulun! Beagle Arama Aracı

Soulblighter

Beagle, GNOME projesi kapsamında geliştirilen bir arama aracı. Diğer arama araçlarından farkı ise hemen her yerde arama yapması. Beagle ile belgeler, e-postalar, web geçmiş kayıtları, Mesajlaşma yazılımları kayıtları, kaynak kodlar, resimler, müzikler, uygulamalar ve daha bir çok ortamda arama yapabilirsiniz.

Eğer ilginizi çektiyse buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gnome 2.14 duyuruldu!

larweda

Sevdiğimiz Gnome masaüstü yönteicisinin 2.14 sürümü resmen duyuruldu. Yeni sürümde ne değişiklikler olduğuna bakabilir ya da dağıtım notlarına (release notes) göz atabilirsiniz. İlk bakışta asıl amaçlananın performans, hız ve hafıza kullanımı konusunda ince ayarlamalar olduğu anlaşılıyor. Konu hakkında /.   haberi.

Gnome 2.10

kumbi

Gnome 2.10 çıktı. Vatana millete hayırlı olsun:

http://www.gnome.org/start/2.10 Yeni özellikler, eklenen yazılımlar ve ekran görüntüleri için buraya müracat ediniz ;-)

Kurmadan denemek isteyenler için LiveCD de hazırlamışlar, ellerine sağlık, sağolsunlar var olsunlar. En kısa sürede FM takipçilerinden izlenimlerini bekliyoruz. Yeni GNOME'un iyi yönleri, kötü yönleri, avantajları, kullanım kolaylıkları, vs.