Alan Turing Günleri (Güncellendi)

0
bulento
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.
Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2004'te kuantum hesaplama teorisi ve olası kuantum bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Elektronik Mühendisliği, Fizik ve Matematik dallarından 200'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "DNA Bilgisayarları ve DNA Hesaplama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya Amerika, Kanada, İsrail, ve İspanya’dan DNA Bilgisayarları hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaklardır.

Etkinliğe dair tüm diğer detaylara etkinliğin internet sitesinden ulaşmak mümkün: http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Önemli Not: Etkinlikte erken kayıt yapanlar için simultane çeviri ile konuşmaları Türkçe dinleme imkanı olacaktır.

Etkinlik programı için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
nkjsat
Bu etkinliğin görüntülerinin (video) yayınlanmasını istemek gibi bir lüksümüz var mı acaba?
0
bulento
Ses ve goruntu kayıtları alınacaktır. Etkinlik sonrasında o lüks niye olmasın...
0
nkjsat
İstanbul'da oturmuyorum içim öyle bir cız etmişti ki.Nefesimi tuttum bekliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği Günleri - Ankara

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul'da düzenlediğimiz ilk "Web Güvenliği Günleri"'den sonra, sıradaki etkinliğimizi Ankara'da düzenliyoruz. 24 Kasım 2007 tarihinde Biltec'in desteğiyle Çankaya Üniversitesi'nde "Web Güvenliği Günleri – Ankara" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, sektörden güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.
Detaylı bilgi ve kayıt için..

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

Linux Semineri : Linux Sistem Güçlendirme (Hardening)

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Linux işletim sisteminizi daha güvenli hale getirmeniz için dikkat etmeniz gereken püf noktaların anlatıldığı seminer saat 15.00'de başlayacak. Seminer her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -

İNETD PostgreSQL Veritabanı Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından PostgreSQL Kullanıcıları Derneği desteği ile 09 Aralık 2006 tarihinde PostgreSQL Veritabanı Semineri yapılacaktır.
Konuşmacı : Devrim GÜNDÜZ

Linux Semineri : Veritabanına Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -