Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

0
butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

İlgili Yazılar

hping ile TCP/IP oyunları

FZ

Huzeyfe Önal tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü İstanbul yerel zamanına göre 21:00-22:30 saatleri arasında irc.freenode.net sunucusundaki #netsec-tr kanalında "Hping ile TCP/IP Oyunları" başlıklı bir sunum düzenlenecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Sunum içeriği

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Klibi

Dee

16-19 Mayıs 2002 tarihinde Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenmiş olan şenlikteki amatör kamerayla yapılan çekimlerden çıkan görüntülerden derlenen 6 dakikalık klip seminer.linux.org.tr adresinde download'larınıza amade. (43 MB)

Film, divx formatında. Sisteminizde yoksa, ilgili codec'i aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz : Linux için,Windows için.

İyi seyirler...

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.