E-posta Güvenliği Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.
Seminer özeti: E-posta güvenliği deyince temelde üç temel sorunu adreslemek gerekir: (a) kimlik doğrulama, (b) mesaj gizliliği, (c) istenmeyen mesajların önlenmesi. Bunlardan ilk ikisi kriptografik yöntemlerle çözümlenebilen gönderenin ve alanın kimliğinden emin olma ve mesajın gönderen ile alıcı arasında yetkisiz kişilerce okunamamasını sağlayan klasik güvenlik önlemleridir. Sonuncu ise e-posta uygulamalarına yönelik bir güvenlik gereksinimidir ve çözümü daha çok kriptografik olmayan yaklaşımlar içerir. Bu konuşmada e-posta uygulamalarının söz konusu güvenlik gereksinimleri detaylandırılacak ve bu konuda başta Internet Society (ISOC) alt kurumları olan IETF (Internet Engineering Task Force) ve IRTF (Internet Research Task Force) tarafından yürütülen çalışmalar ve oluşturulan standart yaklaşımlar ele alınacaktır.

Görüşler

0
cbc
(a) sağlandığında (c) sağlanmış oluyor.

eğer bana e-posta yollayan kişinin kimliğinden eminsem (kriptografik olarak) o e-posta'nın "istenmeyen" e-posta olma ihtimali oldukça düşüyor.

e tabi bu birilerinin "FW: çok komiiiik" e-postaları göndermesini engelleyemeyecek. bunu da "to'sunda sadece ben varsam" diyerek 1 nebze atlatabiliriz. perşembe günü bir aksilik olmaz ise detaylarını öğreneceğim :)
0
bahadirkandemir

Başlık ya da mesaj gövdesi içinde, aynı sesli harf arka arkaya 3 ya da daha fazla kullanılmışsa, mesaj rahatlıkla "Spam" olarak işaretlenebilir. Uzun zamandır kullanıyorum, memnunum.

Örnekler: "FW: çok komiiiik", "Oha falan oldum yaneee", "cuuuuus"

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

19 Mart, Balıkesir Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Balıkesir Üniversitesi, Bilgisayar ve Internet Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle; 19 Mart 2010 Cuma günü, Balıkesir Üniv. Nef Konferans Salonu'nda, 2 bölüm halinde Linux seminerleri düzenliyoruz.

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Owasp-web Güvenliği Günleri Videoları Yayında

Yns_

Owasp-türkiye çerçevesinde birincisi düzenlenen web güvenliği sunum videoları internette.Sunumlar;
  1. OWASP Dünyası
  2. Web Uygulama Güvenliği Demosu
  3. HRS ile Web Cache Zehirleme
  4. XSS Tünelleme
  5. Java`da Güvenlik Uygulamaları
  6. ModSecurity İle Web Güvenliği
konu başlıklarından oluşuyor.

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.