E-posta Güvenliği Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.
Seminer özeti: E-posta güvenliği deyince temelde üç temel sorunu adreslemek gerekir: (a) kimlik doğrulama, (b) mesaj gizliliği, (c) istenmeyen mesajların önlenmesi. Bunlardan ilk ikisi kriptografik yöntemlerle çözümlenebilen gönderenin ve alanın kimliğinden emin olma ve mesajın gönderen ile alıcı arasında yetkisiz kişilerce okunamamasını sağlayan klasik güvenlik önlemleridir. Sonuncu ise e-posta uygulamalarına yönelik bir güvenlik gereksinimidir ve çözümü daha çok kriptografik olmayan yaklaşımlar içerir. Bu konuşmada e-posta uygulamalarının söz konusu güvenlik gereksinimleri detaylandırılacak ve bu konuda başta Internet Society (ISOC) alt kurumları olan IETF (Internet Engineering Task Force) ve IRTF (Internet Research Task Force) tarafından yürütülen çalışmalar ve oluşturulan standart yaklaşımlar ele alınacaktır.

Görüşler

0
cbc
(a) sağlandığında (c) sağlanmış oluyor.

eğer bana e-posta yollayan kişinin kimliğinden eminsem (kriptografik olarak) o e-posta'nın "istenmeyen" e-posta olma ihtimali oldukça düşüyor.

e tabi bu birilerinin "FW: çok komiiiik" e-postaları göndermesini engelleyemeyecek. bunu da "to'sunda sadece ben varsam" diyerek 1 nebze atlatabiliriz. perşembe günü bir aksilik olmaz ise detaylarını öğreneceğim :)
0
bahadirkandemir

Başlık ya da mesaj gövdesi içinde, aynı sesli harf arka arkaya 3 ya da daha fazla kullanılmışsa, mesaj rahatlıkla "Spam" olarak işaretlenebilir. Uzun zamandır kullanıyorum, memnunum.

Örnekler: "FW: çok komiiiik", "Oha falan oldum yaneee", "cuuuuus"

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri -> Linux: Avantajlar ve Fırsatlar

loker

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Mayıs Cumartesi günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Görkem Çetin'in Linux'un yarattığı avantajları ve fırsatları anlatacağı seminer, saat 13:30'da başlıyor. Katılım her zaman olduğu gibi herkese açık. [ Detaylı Bilgi ]

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Yeditepe Üniversitesi, MONO Semineri, 21 Nisan

hcg

LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde MONO semineri düzenleniyor. Konuşmacı Gürcan Serbest. 21 Nisan 2009 Sali gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda, Yeditepe Üniv. Muhendislik Fakultesi B-316 salonunda.

7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

coskung

Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

loker

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.