E-posta Güvenliği Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.
Seminer özeti: E-posta güvenliği deyince temelde üç temel sorunu adreslemek gerekir: (a) kimlik doğrulama, (b) mesaj gizliliği, (c) istenmeyen mesajların önlenmesi. Bunlardan ilk ikisi kriptografik yöntemlerle çözümlenebilen gönderenin ve alanın kimliğinden emin olma ve mesajın gönderen ile alıcı arasında yetkisiz kişilerce okunamamasını sağlayan klasik güvenlik önlemleridir. Sonuncu ise e-posta uygulamalarına yönelik bir güvenlik gereksinimidir ve çözümü daha çok kriptografik olmayan yaklaşımlar içerir. Bu konuşmada e-posta uygulamalarının söz konusu güvenlik gereksinimleri detaylandırılacak ve bu konuda başta Internet Society (ISOC) alt kurumları olan IETF (Internet Engineering Task Force) ve IRTF (Internet Research Task Force) tarafından yürütülen çalışmalar ve oluşturulan standart yaklaşımlar ele alınacaktır.

Görüşler

0
cbc
(a) sağlandığında (c) sağlanmış oluyor.

eğer bana e-posta yollayan kişinin kimliğinden eminsem (kriptografik olarak) o e-posta'nın "istenmeyen" e-posta olma ihtimali oldukça düşüyor.

e tabi bu birilerinin "FW: çok komiiiik" e-postaları göndermesini engelleyemeyecek. bunu da "to'sunda sadece ben varsam" diyerek 1 nebze atlatabiliriz. perşembe günü bir aksilik olmaz ise detaylarını öğreneceğim :)
0
bahadirkandemir

Başlık ya da mesaj gövdesi içinde, aynı sesli harf arka arkaya 3 ya da daha fazla kullanılmışsa, mesaj rahatlıkla "Spam" olarak işaretlenebilir. Uzun zamandır kullanıyorum, memnunum.

Örnekler: "FW: çok komiiiik", "Oha falan oldum yaneee", "cuuuuus"

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

12 Mayıs, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Linux Seminerleri

hcg

12 Mayıs Salı günü LKD Seminerleri Karaman'da.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Yunus Emre salonu.

1. oturum 10.30 - 12.00
2. oturum 13.30 - 15.00

Konu : Linux Nedir?, Linux Masaüstü, Linux Kurulumu (Pardus), Çalışan CD'den çalışırken, USB'ye Çalışan Pardus kurulumu

Konuşmacı Mahmut Sedat Eroğul.

Web 3.0: Semantik Web

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümün tarafından Mahkeme Salonunda bu akşam 17:00'da "Web 3.0: Semantik Web" başlıklı bir seminer düzenlenecek. İlgilenen herkes katılabilir.

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

LKD sunar: Cayfer'den 'Neden Linux'suz olmuyor?'

loker

Site müdavimlerinin yakından tanıdığı Can Uğur Ayfer hocamız, 13 Nisan 2005, Çarşamba günü Ankara Üniv. Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da neden linux'suz yapamadığımızı, yapamayacağımızı anlattığı bir seminer sunacak. Herkesi bekliyoruz... Saat: 18:30...

http://seminer.linux.org.tr