E-posta Güvenliği Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.
Seminer özeti: E-posta güvenliği deyince temelde üç temel sorunu adreslemek gerekir: (a) kimlik doğrulama, (b) mesaj gizliliği, (c) istenmeyen mesajların önlenmesi. Bunlardan ilk ikisi kriptografik yöntemlerle çözümlenebilen gönderenin ve alanın kimliğinden emin olma ve mesajın gönderen ile alıcı arasında yetkisiz kişilerce okunamamasını sağlayan klasik güvenlik önlemleridir. Sonuncu ise e-posta uygulamalarına yönelik bir güvenlik gereksinimidir ve çözümü daha çok kriptografik olmayan yaklaşımlar içerir. Bu konuşmada e-posta uygulamalarının söz konusu güvenlik gereksinimleri detaylandırılacak ve bu konuda başta Internet Society (ISOC) alt kurumları olan IETF (Internet Engineering Task Force) ve IRTF (Internet Research Task Force) tarafından yürütülen çalışmalar ve oluşturulan standart yaklaşımlar ele alınacaktır.

Görüşler

0
cbc
(a) sağlandığında (c) sağlanmış oluyor.

eğer bana e-posta yollayan kişinin kimliğinden eminsem (kriptografik olarak) o e-posta'nın "istenmeyen" e-posta olma ihtimali oldukça düşüyor.

e tabi bu birilerinin "FW: çok komiiiik" e-postaları göndermesini engelleyemeyecek. bunu da "to'sunda sadece ben varsam" diyerek 1 nebze atlatabiliriz. perşembe günü bir aksilik olmaz ise detaylarını öğreneceğim :)
0
bahadirkandemir

Başlık ya da mesaj gövdesi içinde, aynı sesli harf arka arkaya 3 ya da daha fazla kullanılmışsa, mesaj rahatlıkla "Spam" olarak işaretlenebilir. Uzun zamandır kullanıyorum, memnunum.

Örnekler: "FW: çok komiiiik", "Oha falan oldum yaneee", "cuuuuus"

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Linux Semineri : Glib ile Programlama

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux programlama semineri düzenliyor. Linux altında glib kütüphanesi ile programlamanın anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

24-25 Şubat 2006 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik programı oluşmaya başladı. Bu adreste bulabileceğiniz programa ek olarak daha önceki etkinliklere gelenlerin hatırlayacağı BS2(Büyük Salon), LKD seminerlerine ayırılmış durumda. LKD programının detayları da yakında yayınlanacak.

Ciddi bir katılım beklenen etkinlik, bu yıl sizlerin de ilgisini çekebilecek bazı yenilikler içeriyor.