8-bitlik Mutluluk

0
darkhunter
Commodore 64 deyince herkesin aklına çocukken oynadığı inanılmaz keyifli oyunlar gelir.

O oyunların neden bu kadar keyifli olduğu düşünüldüğünde ise karşımıza muhteşem bir ses çipi ve daha da önemlisi o çipe ruhunu katan inanılmaz yetenekli besteciler çıkar.

Komodor Projesi o yılları, o sesleri ve o bestecileri anmak için ortaya çıktı. Oyunların basit olduğu, hayal gücümüzün sınır tanımadığı güzel günlerin hatırasına.

Yiğit Karabağ
Eşyanın doğasına ruh katılan bir proje, içeriği ise şu an dokuz şarkıdan ibaret. Benim izlenimlerim ise Press Play on Tape ve Bölüm Sonu Canavarı'nın psikolojik çözülmelere yol açabileceği doğrultusunda :)

Görüşler

0
darkhunter
Gerçi merkalıları tek tek dinleyip anılarından parçalar arayacaklardır ama ben eklemeden edemeyeceğim, C64 fanatiklerine "ağır" gelebilcek bir şarkı da Mutlu Günler [www.karabag.org] :)
0
freethings
bu şarkılar çok güzel.
0
debiantech
Aslında çok güzel bir konuya değinmişsin hayatımızda artık bizim yerimize bizim yaratıcılığımızı bu otonom aletlere kurban (Ruhlarımızı) ettiğimiz günler içindeyiz.Hep yepyeni teknolojiler hep bize seçtiriyorlar yaratıclık hayalgücü sıfır...Oyunlar bizim hayalgücümüzü çalıyor artık araç olmaktan çıktılar biz onlara hizmet eder olduk neyse kafanızı fazla şişirmiyim :)
0
Taci
C64 ile yasananlar su an ki canavar(!) diye tabir edilen teknoloji harikasi(!) tenekelerle yasanabilir mi?
Bu sistemler benim icin SYS 64738 den ibaret.
Gunluk hayattin yorgunlugundan kurtulmak icin acarim BLOOD MONEY ve AM0BA yi :)
0
FZ
Çooooook güzel! :) Sözleri çok hoşuma gitti.

Benim de aklıma Spectrum ZX 48K ile uğraştığım, Sinclair User okuduğum günler geldi. Spectrum, Commodore, Amiga, Amstrad, Atari kurcaladığımız günler... Press play on tape! :)
0
FZ
Bunlar da fizik şarkıları:

http://www.haverford.edu/physics-astro/songs/

http://userfriendly.org sağolsun :)
0
1988anil
bende bir yıl önce bulmuştum www.komodor.net i ozaman baya hoşuma gitmişti sonra teknoloji tv de oyun stüdyosunu sunan serhat bekdemir e söyledim onunda çocukluk arkadaşı çıktı yiğit abi,sonra onlada tanıştım ne diyim yeni şarkıları bekliyoruz.son şarkı peek poke de güzel olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Guerilla News Network: 11/9 Redux

sundance

Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...

CV'niz böyleyse!

sundance

Digg'de yeralan bir iz, "Eğer CV'niz Goole kurucularından Sergey Brin'in 1996 yılındaki CV'si gibiyse dokuz yıl içinde 11 milyar dolarlık bir adam olabilirsiniz." diyor.

Bir göz atalım bakalım.

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.

Spam manyağı oldu

parsifal

Radikal Internet Baskısında yer alan habere göre:
Elektronik posta kutunuzu dolduran istenmeyen mesajlara spam adı veriliyor. Ve bu sadece sizin değil bütün dünyanın sorunu. Bu mesajlardan bunalan 44 yaşındaki Charles Booher adlı bir Amerikalı bilgisayar programcısı, mücadeleye yönelik sabır ve yöntemleri tüketince daha geleneksel bir yöntemi denedi. Mesajları yollayan firmanın çalışanlarını işkenceyle öldürme tehdidinde bulunan Booher, polis tarafından adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Beş yıl hapis ve 250 bin dolarlık para cezası istemiyle yargılanacak.
Bizde olduğunu düşünsenize...