Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

0
darkhunter
"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)
Kısaca yapabildiklerine değinmek gerekirse: Mail hesabınızda arama yapmak, telefon bilgisi aramak (tabiki Kanada...), popüler tüm arama motorlarını komutlarınızla kısıtlayarak spesifik sonuçlar elde etmeye çalışmak...

Uzatmak gerekirse; örneğin whois, who, dd, RSS, müzik, torrent, proxy sorgularına özel komutlarla erişebilir, işlerinizi kolaylaştırabilir yada Macromedia'nın Flex dökümantasyonunu görebilirsiniz (Unique and Powerful başlığı altında sıralanan komutlara dikkat!).

Dökümantasyonu 240 sayfa olan bir komut sisteminden söz ediyorum, tabi ki çok daha fazlası var...

Eğer bu sistemi Firefox'unuza entegre etmek isterseniz, ziyaret etmeniz gereken yer burası.

Görüşler

0
Tarık
240 sayfalık kelime dağarcığı olan sayfa yönlendirme programı gibi. Anlam veremediği kelimeleri google.com dan soruyor. (:-:) Hiç bişey anlamadım. Hani bi zamanlar yeşil ekranlı php ile yapılmışı biraz daha gerçekçi gibiydi (en azından komut satırı benzetmesi bakımından)
0
belfagor
Bana oldukça saçma geldi. Kişilerin önceden eklediği kelimler girildiğinde ekleyen kişinin vermiş olduğu siteye gidiyor. komut satırı ile hiç alakası yok!!!! farz edinki ekleyen kişi fazlamesai komutu ( komut değilya neyse ) farklı bir siteye yönlendirdi. Bir bakıma Web Spam mantığı yürüterek bir çok kelime girişi ile kendi sitesinin hitini arttırmak istiyor. Sonuc??? REZALET BENCE.
0
DemensMagnet
Her ne kadar ilk iki yorum (veya ben bu satırları yazarken diğerleri) olumsuz yönde olsa da Yubnub benim oldukça hoşuma gitti.Bir linux kullanıcısı olarak tüm işlerimi terminal'den halletmeye çalışırım ve Yubnub'un linux kullanıcıları için kullanışlı bir araç olacağına inanıyorum.

Google'dan resim aramak için google'a girip image sekmesine tıklayıp arayacağım kelimeyi girmek yerine, Rubnub eklentisi ile

gim "kelime"

olarak aramayı yapmayı tercih ederim.

Bir de yeni komutlar eklenebilmesi sayesinde internet alışkanlıklarımı komutlara indirgeyip çoğu şeyi hızlıca yapabileceğimi düşünüyorum.

Açıkçası olumsuz yorumlarda bulunan arkadaşlar Yubnub'u bir daha sakin kafayla incelemeliler diye düşünüyorum.
0
tongucyumruk
Güzel bir site olduğuna şüphe yok. Fakat yeni birşey mi? Hayır değil... Bu özellik uzun zamandır Mozilla ailesinden tarayıcılarda mevcut. Adı da "Quick Search". Aynen Yubnub'da olduğu gibi adres satırıma wp Kelime yazıp o kelimeyi Wikipedia'da arayabiliyor, ya da es Zopik yazarak Ekşi Sözlük'te zopik başlığını açabiliyorum.

Yubnub'ın bu konuda en büyük farkının "sosyal" olması olduğunu düşünüyorum. Bu sosyal özellikten faydalanmak için de kalkıp bir Firefox eklentisi yüklemenize gerek yok. Basitçe yeni bir Bookmark yaratın. Adres kısmına "http://www.yubnub.org/parser/parse?command=%s" adresini girin. Keyword kısmına ise yn (veya canınızın istediği başka birşey) yazın. Son olarak bookmark'ınıza bir isim verin ve kaydedin.

Ya da http://www.yubnub.org adresine gidin. Komut yazma kutucuğuna sağ tıklayıp "Add Keyword Search" diyin. yn gibi basit bir keyword ve bir de isim verin. Kaydedin.

Şimdi Firefox'un adres satırına "yn gim Tux" yazın. Bakalım neler oluyor...
0
DemensMagnet
Güzel bir ipucu. Paylaşım için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.