Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

0
darkhunter
"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)
Kısaca yapabildiklerine değinmek gerekirse: Mail hesabınızda arama yapmak, telefon bilgisi aramak (tabiki Kanada...), popüler tüm arama motorlarını komutlarınızla kısıtlayarak spesifik sonuçlar elde etmeye çalışmak...

Uzatmak gerekirse; örneğin whois, who, dd, RSS, müzik, torrent, proxy sorgularına özel komutlarla erişebilir, işlerinizi kolaylaştırabilir yada Macromedia'nın Flex dökümantasyonunu görebilirsiniz (Unique and Powerful başlığı altında sıralanan komutlara dikkat!).

Dökümantasyonu 240 sayfa olan bir komut sisteminden söz ediyorum, tabi ki çok daha fazlası var...

Eğer bu sistemi Firefox'unuza entegre etmek isterseniz, ziyaret etmeniz gereken yer burası.

Görüşler

0
Tarık
240 sayfalık kelime dağarcığı olan sayfa yönlendirme programı gibi. Anlam veremediği kelimeleri google.com dan soruyor. (:-:) Hiç bişey anlamadım. Hani bi zamanlar yeşil ekranlı php ile yapılmışı biraz daha gerçekçi gibiydi (en azından komut satırı benzetmesi bakımından)
0
belfagor
Bana oldukça saçma geldi. Kişilerin önceden eklediği kelimler girildiğinde ekleyen kişinin vermiş olduğu siteye gidiyor. komut satırı ile hiç alakası yok!!!! farz edinki ekleyen kişi fazlamesai komutu ( komut değilya neyse ) farklı bir siteye yönlendirdi. Bir bakıma Web Spam mantığı yürüterek bir çok kelime girişi ile kendi sitesinin hitini arttırmak istiyor. Sonuc??? REZALET BENCE.
0
DemensMagnet
Her ne kadar ilk iki yorum (veya ben bu satırları yazarken diğerleri) olumsuz yönde olsa da Yubnub benim oldukça hoşuma gitti.Bir linux kullanıcısı olarak tüm işlerimi terminal'den halletmeye çalışırım ve Yubnub'un linux kullanıcıları için kullanışlı bir araç olacağına inanıyorum.

Google'dan resim aramak için google'a girip image sekmesine tıklayıp arayacağım kelimeyi girmek yerine, Rubnub eklentisi ile

gim "kelime"

olarak aramayı yapmayı tercih ederim.

Bir de yeni komutlar eklenebilmesi sayesinde internet alışkanlıklarımı komutlara indirgeyip çoğu şeyi hızlıca yapabileceğimi düşünüyorum.

Açıkçası olumsuz yorumlarda bulunan arkadaşlar Yubnub'u bir daha sakin kafayla incelemeliler diye düşünüyorum.
0
tongucyumruk
Güzel bir site olduğuna şüphe yok. Fakat yeni birşey mi? Hayır değil... Bu özellik uzun zamandır Mozilla ailesinden tarayıcılarda mevcut. Adı da "Quick Search". Aynen Yubnub'da olduğu gibi adres satırıma wp Kelime yazıp o kelimeyi Wikipedia'da arayabiliyor, ya da es Zopik yazarak Ekşi Sözlük'te zopik başlığını açabiliyorum.

Yubnub'ın bu konuda en büyük farkının "sosyal" olması olduğunu düşünüyorum. Bu sosyal özellikten faydalanmak için de kalkıp bir Firefox eklentisi yüklemenize gerek yok. Basitçe yeni bir Bookmark yaratın. Adres kısmına "http://www.yubnub.org/parser/parse?command=%s" adresini girin. Keyword kısmına ise yn (veya canınızın istediği başka birşey) yazın. Son olarak bookmark'ınıza bir isim verin ve kaydedin.

Ya da http://www.yubnub.org adresine gidin. Komut yazma kutucuğuna sağ tıklayıp "Add Keyword Search" diyin. yn gibi basit bir keyword ve bir de isim verin. Kaydedin.

Şimdi Firefox'un adres satırına "yn gim Tux" yazın. Bakalım neler oluyor...
0
DemensMagnet
Güzel bir ipucu. Paylaşım için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...