tongucyumruk

Görüşler

2
tongucyumruk

Bunu yollamayacaktim ama dayanamadim: http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=331426

3
auselen

"Avrupa'nın daha pahalı olduğunu düşünecek olursanız, hayat standartlarında ciddi bir düşüşü göze alarak gidiyorlar."

Hayat standardı anlayışı acayip. Maneviyatının en yüksek olduğunu zanneden ülkenin insanları herşeyi maddiyata dönüştürebiliyor.

Dokuz senedir ortalama bir maaşım var, altı hafta tatilimin yanı sıra haftanın yarısında çocuğumu elinden tutup yürüyerek yada bisiklet ile okuluna bırakıyorum.

Hayat kalitesi ne demek ki? Kebabçıda önünüze açılan servis mi? Çeşmenizden akan suyu güvenle içebilmeniz mi?

Benim için yurtdışı 27 yaşında ilk kez avrupayı görup biraz da oralarda yaşayalım demekten fazlası değildi. Aile genişleyince seçimlerin sebepleri de değişiyor tabi ki, lakin memleketten yapılan bu tür yorumlar hep "aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış"ı hatırlıyor.

2
tongucyumruk

Aynen katiliyorum. Bunun sebebi sanirim biraz özellikle Istanbul gibi buyuk sehirlerde hayat kalitesi denen seyin ancak gelir ile dogru orantili olarak artabiliyor olmasi.

5 yildir bir gun olsun fazla mesai yapmak zorunda kalmamis olmak, evimden ciktigim zaman 5 dakika icinde kendimi ormanin icinde, 10 dakikada göl kenarinda bulabilmek, sabah uyandigimda otoyol gurultusu yerine kus civiltilari duymak ve buna gayet ortalama bir gelir seviyesi ile sahip olmak bence cok seyi acikliyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai'ye soralım: Yeniden yazmak ya da yazmamak

tongucyumruk

Geçtiğimiz günlerde Joel Spolsky'nin Asla Yapmamanız Gereken Şeyler, Bölüm 1 başlıklı yazısına denk geldim. Oldukça eski tarihli bu yazı, Netscape 6 örneğinden başlayarak halihazırda varolan bir yazılımı sıfırdan yeniden yazmanın ne kadar yanlış bir hareket olduğundan bahsediyordu.

Profesyonel yazılım geliştirme ortamlarında her daim bir tartışma konusu olan bu soruyu, herkesin "abi...

Fazlamesaicinin Yurtdışında Yaşam Rehberi: İsveç #2

tongucyumruk

İsveç'te yaşam maceramıza birinci bölümde İsveç hayatı hakkında bir girizgah yaparak başladık. Şimdi sırada o anlatılan hayatı nasıl yaşayabileceğimiz sorusu var. Lafı fazla uzatmadan sizi aşağıdaki bölüme alalım...

Nasıl giderim?

Tabi ki İsveç'e yerleşmenin ilk adımı Edirne'den çıkıp İsveç'e gelmek. Ne var ki Türkiye AB üyesi olmadığı için bu işi öyle elinizi kolunuzu...

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Eclipse Che: Devrim mi yoksa boşa çaba mı?

tongucyumruk

Her şey /r/MechanicalKeyboards'da gezerken bu fotoğrafa denk gelmemle başladı. Tabi ki kurulumun kime, ne kadar hitap edeceği ayrı bir konu ama vaktiyle "acaba bir tablet alıp üzerinde geliştirme yapabilir miyim" sorusuna ciddi vakit ayırmış biri olarak dikkatim hemen fotoğraf sahibinin nasıl bir ortamda geliştirme yaptığına kaydı.

Görüntüyü büyütüp tabletin ekranına baktığım zaman...

dijitalimalat.com | Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu

MuharremTuran

dijitalimalat.com, Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu: Eklemeli İmalat, Tersine Mühendislik, Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka, Robotik, Otomasyon, Nesnelerin İnterneti, Enerji, Yazılım kategorilerinde güncel içerik yayınlıyoruz.

https://dijitalimalat.com/