Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

0
anonim
Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.

Görüşler

0
anonim
BU TÜM KULLANICILAR İÇİN ÖNCEDN YAPILMASI GEREKEN BİR GİRİŞİMDİ.YAPILDIĞI İYİ OLDU.
0
Necrodome
Ee, biraz geç kalmışız sanki..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.