Windows XP altın çantalarda çıktı!!

0
elrond
Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!
Ürünün fiyatı upgrade $99, full $199 olarak açıklandı. Bence Microsoft bu sefer oldukça yol katetmiş görünüyor. Son 7 build boyunca ürün çok gelişti ve gelişmeler basit kullanıcı arabiri şovlarının çok ötesinde. (Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum)

..one ring to rule them all

Görüşler

0
elrond
-üç temel hata değil- üç minor hata olacaktı. Sanırım onaylanırken major/minor kargaşası olmuş.
Minor yazmıştım temel diye düzeltilmiş.
0
anonim
hmmm. niye o kadar kasmışlar ki; altın çantalar, helikopterler felam. isteselerdi biz linkini verirdik :)

ahh meta hırsı ahh...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.